Kerékpár: Valter Attila nem indul a Girón, de nagy klasszikusokon magáért mehet

A magyar Eurosportnak nyilatkozó Valter Attila elmondta: az idén „fix”, hogy nem indul a Girón, a Tour de France-nak sincs realitása, de kellemesen meglepődött azon, hogy csapata, a Jumbo-Visma a versenyei túlnyomó többségén szabad kezet ad neki – önmagáért, a győzelemért versenyezhet akár a kerékpársport egynapos nagy klasszikusain is. Bár a Tour de Hongrie idejére az edzéstervében teljes pihenő szerepel, a bringás nem zárja ki, hogy elindul az idei magyar körversenyen.

Kerékpár: két év múlva nizzai időfutammal zárul a Tour de France

Története során először nem Párizsban ér véget 2024-ben a Tour de France: a legrangosabb háromhetes országúti kerékpáros-körverseny az olimpia miatt nizzai időfutammal zárul majd.

Tour de France: a CAS elutasította Quintana fellebbezését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Nairo Quintana fellebbezését, így érvényben maradt a kolumbiai kerékpáros kizárása az idei Tour de France-ról.

Kerékpár: itt a 2023-as Tour de France teljes útvonala

Öt nehéz hegyi szakasz vár a 2023-as Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny résztvevőire – írja az MTI.

Kerékpár: váratlanul csapatot vált a Giro- és Vuelta-győztes Quintana

A Giro d’Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nairo Quintana bejelentette, hogy elhagyja az Arkea-Samsic országúti kerékpáros csapatát – írj az MTI.

Kerékpár: hivatalos az országúti kerékpárosok jövő évi versenynaptára

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) véglegesítette az országúti szakág jövő évi versenynaptárát: az immár a ProSeries-sorozatba tartozó ötnapos Tour de Hongrie-t május 10. és 14. között rendezik, a V4 nemzetközi viadal magyarországi szakaszára pedig – az UCI honlapja szerint – július 8-án kerül sor – írja az MTI.

Kerékpár: „Ahogy Forrest Gump mondta – Eléggé elfáradtam, és azt hiszem, most hazamegyek”

Bejelentette visszavonulását Richie Porte, aki 2020-ban harmadik lett a Tour de France kerékpáros körversenyen – írja az MTI.

Minden szempontból történelmi volt az idei Grand Tour-szezon

Megoszlanak a vélemények, hogy mi tesz sportnemzetté egy országot: a kiemelkedő eredmények száma, netán általában a lakosság sporthoz való viszonya? Az mindenesetre bizonyos, hogy a nyári kerékpárszezon mindkét aspektusból sokat adott számos országnak.

Tour de France: elhunyt az 1968-as drámai viadal vesztese

Nyolc nappal 79. születésnapja után elhunyt a korábbi országúti kerékpáros belga Herman Van Springel, aki 1968-ban az utolsó napon vesztette el a Tour de France-t.

Vuelta: Nairo Quintana mégsem indul a spanyol körversenyen

Mint arról beszámoltunk, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) szerdán utólag kizárta Nairo Quintanát az idei Tour de France-ról, mert két szakasz után is tiltott szert, tramadolt mutattak ki a szervezetében a doppingellenőrzés során. A kolumbiai bringás csütörtökön szűkszavú közleményben közölte: mégsem vesz részt a pénteken kezdődő spanyol körversenyen, a Vuelta á Espanán.

Tour de France: utólag kizárták Quintanát az idei versenyről

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) utólag kizárta a júliusi Tour de France országúti körversenyről Nairo Quintanát – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Kerékpár: Van Vleuten a Giro után a Tourt is megnyerte

Annemiek van Vleuten a Giro d'Italia után az idén életre hívott női Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt is megnyerte – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

Videó: saját csapatának az autója ütötte el a bringást a női Touron

Egészen elképesztő dolog történt a női Tour de France negyedik szakaszának hajrájában. A spanyol Mavi Garcíát saját csapatának autója ütötte el az utolsó kilométereken – írja a cyclingnews.com.

F1: Bottas volt a kul(a)csember a Tour de France-on – videó

Valtteri Bottas, még mielőtt Budapestre utazott volna a Formula–1-es Magyar Nagydíjra, ellátogatott a női Tour de France-ra is, hogy találkozzon barátnőjével, a Canyon-Sram versenyzőjével, Tiffany Cromwell-lel. Sőt, ha már ott volt, akkor „fontos” szerepet is vállalt: kulacsot adott fel.

Videó: hatalmas tömeg fogadta a hazaérkező Tour-győztes dánt

Szerdán landolt Koppenhágában az idei Tour de France-győztes kerékpáros, Jonas Vingegaard. A városháza előtt több mint tízezer ember köszöntötte a 25 éves versenyzőt, az első dánt, aki 1996 óta megnyerte a Francia körversenyt.

Tour: négy-tíz éves távlatban képzelhető el a magyarországi rajt

Négy-tíz éves távlatban képzelhető el a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny magyarországi nagy rajtja Eisenkrammer Károly szerint.

Kerékpár: a halpiacról a Tour-sikerig – Vingegaard és a Jumbo nagy útja

A 2022-es Francia körverseny az elmúlt évek sok szempontból legemlékezetesebb versenyét hozta, a végén totális Jumbo-Visma-dominanciával. A holland sztárcsapat sokéves munkával ért fel a sportág csúcsára: a nemrég még tőkehalakat csomagoló Jonas Vingegaard és a más dimenzióban versenyző Wout Van Aert vezetésével elképesztő erődemonstrációt tartottak, megrogyasztották a megrogyaszthatatlannak hitt Tadej Pogacart is, a sárga mellett a zöld és a pöttyös trikót is hazavitték.

Kerékpár: Vingegaard a Tourminator – nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó elsősorban a dán Jonas Vingegaard meggyőző teljesítményét és győzelmét emelte ki a vasárnap zárult Tour de France országúti kerékpáros körverseny másnapján – írja az MTI.

Tour de France: Philipsené a Champs-Élysées, Vingegaard nyerte az összetettet

A hagyományoknak megfelelően a Diadalív árnyékában, Párizsban a Champs-Élysées-n ért véget a 21. szakasszal a Tour de France 109. kiírása, amelyet összetettben a dán Jonas Vingegaard nyert meg, míg a záró etap sprintbefutója az Alpecin belga sprintere, Jasper Philipsen sikerét hozta.

Tour: Ez olyan sz.r kérdés – Van Aert arra, hogy doppingoltak-e

A Jumbo-Visma Tour de France-on remeklő két klasszis kerékpározóját, a tulajdonképpán már bajnok dán Jonas Vingegaard-t és a pontversenyben győztes Wout van Aertot arról faggatták az újságírók szombaton, hogy doppingszerektől mentes felkészüléssel lendültek-e ennyire jó formába. Utóbbi meglehetősen heves választ adott.


Kézilabda Eb: Tudta-e?