Tour de France: kissé enyhítettek a tavalyi pandémiás szabályokon

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan a tavalyinál némileg enyhébb, de így is szigorú szabályokat alkalmaznak a szombaton kezdődő francia országúti kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on.

Tour: három év szünet után újra indul Mark Cavendish

A 2011-ben világbajnok, 36 éves brit bringás Mark Cavendish csapata, a Deceuninck-Quick-Step hétfőn jelentette be, hogy a sprinter Sam Bennett visszalépését követően kapott helyet az együttesben – jelentette az MTI.

Tour de France: Harttal, Carapazzal és Thomasszal indul az Ineos

Az Ineos Grenadiers csapata a 2018-as Tour de France-győztes Geraint Thomast, illetve a Giro d'Italián két éve diadalmaskodó Richard Carapazt és a tavaly első Tao Geoghegan Hartot is elindítja a jövő szombaton rajtoló francia országúti kerékpáros-körversenyen – közölte az MTI.

Tour de France: biztossá vált Chris Froome indulása

Biztossá vált, hogy a négyszeres győztes brit Chris Froome - két év kihagyást követően - indul a jövő szombaton rajtoló kerékpáros Tour de France-on.

Kerékpár: Buchmann mégis elindul a Tour de France-on

A korábbi tervekkel ellentétben mégis indul a legjobb német országúti kerékpáros, Emanuel Buchmann az idei Tour de France-on.

Kerékpár: Nem megyek a Tour de France-ra – Bernal

A Giro d’Italia első két hete után magabiztosan vezető Egan Bernal elmondta, nem indul az idei Tour de France-on, inkább az őszi spanyol körversenyre összpontosít.

Részhajrák pontokért, hegyimenők, sprinterek, testalkatok – amit a kerékpáros-körversenyekről tudnia érdemes

Valter Attila három szakaszon át viselhette a rózsaszín trikót a Giro d'Italián. A sporttörténelmi sikernek az egész ország örült, olyanok is, akik korábban még semennyire sem vagy alig ismerték a sportágat. Nekik próbálunk segíteni az alábbi videónkkal. Részhajrák pontokért, hegyimenők, sprinterek, testalkatok, sebességek, csapatok, trikók – amit a kerékpáros körversenyekről tudnia kell.

Kerékpár: Dumoulin a Tour de France-ra sem tér még vissza

A Jumbo Visma csapata kihirdette az idei francia országúti kerékpáros körversenyen szereplő nyolcfős keretét, amelyben nem szerepel Tom Dumoulin – írja az MTI.

Tour de France: Bilbaóból rajtol a 2023-as verseny

Bilbaóból rajtol a 2023-as Tour de France országúti kerékpáros-körverseny – írja az MTI.

Kerékpár: Nibali az olimpiának rendeli alá a Girót és a Tourt

A tokiói olimpia országúti kerékpáros-mezőnyversenye lesz az idei fő célja Vincenzo Nibalinak – írja az MTI.

Kerékpár: Pinot kihagyja a Tourt, viszont a Girón elindul

Valter Attila csapattársa, Thibaut Pinot idén kihagyja a Tour de France-t, és az olasz országúti kerékpáros-körversenyre, a Giro d'Italiára koncentrál.

Tour: Chris Froome az ötödik diadalára készül idén

Chris Froome hétszeres Grand Tour-győztes országúti kerékpáros szeretné bebizonyítani, hogy még mindig képes kiemelkedő eredményre.

Tour de France: indul a címvédő Pogacar

Indul az idei Tour de France-on a címvédő Tadej Pogacar, az UAE Team Emirates szlovén kerékpárosa.

Kerékpár: Nibali idén a Giróval és a Tourral is tervez

Vincenzo Nibali tervei szerint a Giro d'Italián és a Tour de France-on méreti meg magát az idei országúti kerékpáros idény háromhetes körversenyei közül – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Kerékpár: vagy az olimpia, vagy a Tour – a karanténszabály miatt választani kell

A tokiói olimpiára tervezett karanténszabályok állíthatják döntés elé azokat az országúti kerékpárosokat, akik az olimpia előtt a Tour de France-on vagy a női olasz körversenyen szerettek volna rajthoz állni – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Sárga Tadei, repülő Mondo és buborék Disneylandben – az év nemzetközi sportszenzációi

A kerékpárosok, a kosárlabdázók és az atléták is szinte egész éven át szoktak versenyezni, idén az ő szezonjuk is kurta-furcsa volt – mégis tele mesés teljesítményekkel. Folytatjuk 2020 csodás sportpillanatainak összegzését, ezúttal a nemzetközi sportélet három emlékezetes eseményének felidézésével.

Tour de France: bemutatták a 2021-es verseny útvonalát

Vasárnap este bemutatták a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros-körverseny útvonalát – írja az MTI.

Kerékpár: versenyzői rémálmok – a tíz legcombosabb emelkedő

Az Origo összeállított egy listát, amelyen a legelképesztőbb emelkedőket mutatja be, melyeket még a profi kerékpárosoknak is igazi kihívást jelent megmászniuk.

Giro d'Italia: Valter Attila lesz a második magyar induló háromhetesen

Bodrogi László után második magyarként Valter Attila indulhat háromhetes országúti kerékpáros-körversenyen, miután bekerül csapata, a CCC nyolcfős Giro d'Italia-keretébe.

Tour de Hongrie: májusban rendezik a jövő évi viadalt

Május 12-től 16-ig szerepel a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jövő évi, frissen nyilvánosságra hozott versenynaptárában.