Tokió 2020: csalódás a Touron, aranyérem az olimpián

A szlovén Primoz Roglic nyerte meg az egyéni időfutamot a tokiói olimpián az országúti kerékpárosoknál, megelőzve a holland Tom Dumoulint.

Tour de France: új király született Párizsban – lapszemle

„Szlovénia, király született, Pogacar a Touron történelmet írt, ez nem sikerülhet bárkinek!” – ezzel a felütéssel indítja az szlovén Ekipa napilap honlapja tudósítását a Tour de France kerékpáros körverseny utolsó, gálázó, egyben az eredményhirdetést is magában foglaló napjáról Tadej Pogacar győzelme apropóján.

Tour: Wout van Aerté az utolsó szakasz, Pogacar megvédte a címét

Vasárnap a hagyományos Champs-Élysées-i befutóval véget ért a francia kerékpáros körverseny: a 21., záró szakaszon a belga Wout van Aert diadalmaskodott. Összetettben a címvédő, 22 éves szlovén, Tadej Pogacar nyert, aki a legjobb hegyi menőnek járó piros pöttyös és a legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikót is hazavitte.

Tour: Van Aert nyert az időfutamon, Pogacar közel a címvédéshez

A szlovén Tadej Pogacar a címvédés kapujába került, miután a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó előtti szakaszán több mint öt percet megőrzött előnyéből az összetett élén. Az időfutamot a belga Wout Van Aert nyerte meg.

Tour de France: Mohoric nyert, változatlan az összetett élcsoportja

Matej Mohoric nyerte pénteken a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 19. szakaszát, amely után a címvédő Tadej Pogacar változatlan előnnyel őrzi az első helyét összetettben.

Tour de France: Pogacar újabb hegyi befutós sikere

A címvédő Tadej Pogacar nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát csütörtökön, ezzel két egymást követő hegyi befutón diadalmaskodva őrzi sárga trikóját. A Pau és Luz Ardiden közötti 130 kilométeres etapon a szerdai után újabb hegyi befutó várt a bringásokra: két negyedik kategóriás emelkedő után két kiemelt kategóriás hegy, a legendás Tourmalet, majd a cél a Luz Ardidenen.

Tour de France: rendőrségi razzia a Bahrain csapat szállásán

Rendőrök razziát tartottak a Bahrain-Victorious csapat szállásán és buszán a Tour de France országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, 18. szakasza előtt. A francia ügyészség doppingvétség gyanúja miatt indított előzetes eljárást.

Tour: Pogacar sárga trikóban nyert és növelte előnyét

A címvédő Tadej Pogacar nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 17., hegyi befutós szakaszát szerdán, ezzel növelte előnyét összetettben – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Tour: szökésből nyert Konrad, az összetett nem változott

Patrick Konrad nyerte meg kedden a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 16. szakaszát, amelyen a címvédő Tadej Pogacar előnye nem változott az összetett élén.

Tour: tíz év után nyert ismét szakaszt amerikai bringás

Sepp Kuss nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 15. szakaszát, így tíz év után nyert ismét etapot amerikai kerékpáros a versenyen.

Tour de France: Mollema szóló szökésből nyert szakaszt

Bauke Mollema szóló szökésből nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 14. szakaszát, amelyen Guillaume Martin a második helyre lépett előre összetettben – számolt be róla az MTI.

Tour de France: Cavendish beállította Merckx rekordját

Mark Cavendish nyerte meg a Tour de France pénteki, Nimes és Carcassonne közötti, csaknem 220 kilométeres szakaszát. A brit kerékpáros idei negyedik Tour-szakaszsikerével összesítésben 34-nél jár, amivel beállította a belga Eddy Merckx 1975 óta fennálló TdF-rekordját.

Tour de France: hazaért a szökés, német etapsiker született

A német Nils Politt nyerte meg a Tour de France francia országúti kerékpáros-körverseny 12. szakaszát, míg az összetettben nem történt változás, továbbra is a szlovén Tadej Pogacar vezet.

Tour de France: Peter Sagan feladta a versenyt a térde miatt

Feladta a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt Peter Sagan, a sprinterek pontversenyének hétszeres győztese – közölte az MTI.

Tour de France: Van Aert nyerte a dupla ventoux-s szakaszt

Wout van Aert nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 11. szakaszát, az összetett élén változatlanul a címvédő Tadej Pogacar áll – tájékoztatott az MTI.

Tour: Cavendish újra nyert, egy győzelemre Merckx rekordjától

A brit Mark Cavendish idei harmadik, pályafutása 33. szakaszsikerét aratta a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyen, ezzel már csak egy győzelemre van az örökrangsor élén álló Eddy Merckxtől. Az összetett élcsoportjában nem történt változás a 10. szakaszt követően – írja az MTI.

Tour de France: Ben O'Connor nyerte az első hegyi befutót

Az ausztrál Ben O'Connor nyerte vasárnap a Tour de France országúti kerékpáros körverseny idei első hegyi befutóját, a kilencedik szakaszon az éllovas és címvédő szlovén Tadej Pogacar megtartotta első helyét az összetettben – írja az MTI.

Tour de France: visszalép a versenytől az egyik nagy esélyes

Hivatalos oldalán jelentette be a Jumbo-Visma, hogy Primoz Roglic nem indul el a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny vasárnapi, kilencedik szakaszán, és visszalép a versenytől, mivel sok fájdalma van a sérülései miatt. Ugyanígy tett a nyolcadik szakaszig összetettben élen álló holland Mathieu van der Poel is. 

Tour de France: a címvédő Pogacar átvette a sárga trikót

A címvédő szlovén Tadej Pogacar erődemonstrációt tartva átvette a sárga trikót a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny nyolcadik, szombati szakaszán, amelyet a belga Dylan Teuns nyert meg szökésből.

Tour: Mohoricé a maratoni etap, Roglic nagy hátrányban

Matej Mohoric nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny pénteki, hetedik szakaszát. A maratoni etapon az éllovas Mathieu van der Poel növelte előnyét összetettben, míg Primoz Roglic gyakorlatilag kiszállt a végső sikerért folyó harcból – jelentette az MTI.