Franciaország: Mbappé olimpiai szereplése továbbra is kérdőjeles

Kylian Mbappé, a franciák labdarúgója változatlanul szeretne játszani a tokiói olimpián, de hogy ott lehet-e, továbbra is kérdéses – írja az MTI.

Tokió 2020: lehetetlen tovább halasztani az olimpiát

A tokiói ötkarikás játékok szervezőbizottságának vezetése szerint semmiképpen sem lehet az olimpiát újból elhalasztani – írja az MTI.

Tokió 2020: Párosban újra győztünk volna… – Szabó Gabriella

Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella 2020 júniusában jelentette be a visszavonulását. A sportoló a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között elmondta, továbbra is edz, de nem kacérkodik az újrakezdéssel. Emellett szót ejtett a visszavonulása körülményeiről, a tokiói olimpiáról, az Exatlonról és a jogi tanulmányairól is.

Tokió 2020: a világ legidősebb embere is vinni fogja a lángot

A tervek szerint a világ legidősebb élő embere is „fut” majd a lánggal a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpián. Tanaka Kane 118 évesen készül a kihívásra.

Tokió 2020: a japán kormány nem engedné be a külföldi nézőket

A japán kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak miatt azt tervezi, megakadályozza a külföldi nézők részvételét a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpián – derül ki a Mainicsi japán hírlap írásából.

Női kézilabda: Nem nyávogunk, nem nyafogunk – Elek Gábor

Folyamatosan tanulnak a hibákból, ez viszi előre őket – vallja a Ferencvárossal és a női kézilabda-válogatottal is sorsdöntő hónap előtt álló tréner, Elek Gábor.

Női kézilabda: itt a magyar keret az olimpiai selejtezőre!

Elek Gábor szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott 19 fős keretét a március 19–21. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre.

Ökölvívás: még egy olimpiai kvóta? Négy sikeren múlhat...

Gálos Roland (és Fodor Milán?) mellett talán Hámori Ádám is ott lehet Tokióban, az európai selejtezőt Londonban folytathatják.

Úszás: Bízom benne, hogy teljes lesz a mezőny Tokióban – Sós Csaba

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Abban bízom, hogy teljes lesz a mezőny Tokióban” – mondta Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

Női kézi: csak három csapat vesz részt a montenegrói olimpiai selejtezőben

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Kína helyett Kazahsztán szerepel majd Magyarország, Oroszország és Szerbia mellett a 2. számú olimpiai selejtezőcsoportban, amelyet Győrben rendeznek meg. Emellett arról is beszámoltak, hogy a montenegrói minitornán négy helyett csak három csapata vesz majd részt.

Tokió 2020: a főszervező szerint kellenek a nézők az olimpián

Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezetője amellett érvelt, hogy legyenek nézők a nyári ötkarikás játékok versenyein – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: Blake inkább kihagyja az olimpiát, de nem kér oltást

Inkább kihagyja a tokiói olimpiát, mint hogy beoltassa magát a koronavírus ellen Yohan Blake, a jamaicaiak olimpiai és világbajnok rövidtávfutója – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Női kézi: a Bonaventura ikrek is fújnak a győri olimpiai selejtezőn

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) nyilvánosságra hozta a márciusi, férfi és női olimpiai selejtezőtornák bíróküldését. Ennek értelmében a legjobbnak tartott női páros, a francia Bonaventura ikrek is közreműködnek a győri viadalon. 

Tokió 2020: Japán március 7-től beengedi a külföldi sportolókat

Amint feloldják a bizonyos prefektúrákban, így a fővárosban és környékén is érvényben lévő rendkívüli állapotot, Japán megnyitja kapuit az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára készülő sportolók előtt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: olimpiai váltófutás a távolságtartás jegyében

Március 25-én kezdődik a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia váltófutása, amelyet a távolságtartás jegyében rendeznek meg.

Tokió 2020: Richarlison aggódik, hogy az Everton meggátolja szereplését

A brazil Richarlison attól tart, hogy csapata, a Premier League-ben szereplő Everton megakadályozza pályára lépését a nyári, tokiói olimpián.

Női kéziválogatott: Kína helyett újra Kazahsztán az ellenfelünk a selejtezőn

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) arról értesítette a magyar szövetséget, hogy Kína nem vállalja a márciusi győri olimpiai selejtezőn való részvételt, helyette az ázsiai olimpiai selejtező 3. helyezettje, Kazahsztán szerepel – Oroszország és Szerbia mellett – a magyar válogatott csoportjában.

Női kézi: Trefilov szerint a nulláról kezdi a felkészülést az olimpiai selejtezőre az orosz válogatott

A 2016-os olimpián győztes orosz női kézilabda-válogatott „nulláról” vág neki a tokiói játékok előkészületeinek – jelentette ki a korábbi sikerkapitány, Jevgenyij Trefilov.

3x3 kosár: Debrecenben lesz az utolsó kvótaszerzési lehetőség

Júniusban Debrecenben talál majd gazdára az utolsó indulási jog a férfiaknál és a nőknél is a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia 3x3-as kosárlabdatornájára – számolt be róla az MTI.

Birkózás: „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb”

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb” – mondta Lőrincz Tamás.