Dopping: Az idén tíz eset volt Magyarországon – Tiszeker Ágnes

A magyar jogszabályokat is át kell alakítani annak érdekében, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által elfogadott, január 1-jétől életbe lépő szabályozás szerint büntessék a sportolóknál a kábítószer-használatot – mondta a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője, Tiszeker Ágnes az M4 Sport Sporthíradójának adott interjújában.

Dopping: a vértranszfúzió a legnagyobb kihívás az ellenőröknek

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint a vérdopping maximálisan jelen van a világ sportjában, de a vértranszfúziós eljárások jelentik most a legnagyobb kihívást az ellenőrző szervezetek számára.

Súlyemelés: Egy utódlási harc közepébe csöppentünk bele – Tiszeker

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöki posztjáért folyó utódlási harc közepébe csöppent vezetője szerint a Magyar Antidopping Csoport (MACS).

Dopping: Három pozitív magyar eset volt idén – Tiszeker Ágnes

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjének tájékoztatása szerint idén már három magyar sportoló doppingmintája bizonyult pozitívnak.

Tokió 2020: „Akinek lejár az eltiltása jövőre, az indulhat”

Tiszeker Ágnes szerint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexének rendelkezései alapján az a sportoló, akinek letelt a büntetése, el fog tudni indulni a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpián.

Koronavírus: egyre kevesebb a doppingteszt világszerte

A koronavírus-járvány terjedése miatt egyre kevesebb doppingtesztet végeznek el az illetékesek, ugyanakkor a sportolóknak ebben az időszakban ugyanúgy számítaniuk kell ellenőrzésekre, mint korábban.

Tokió 2020: Most nem rendezhető meg biztonsággal az olimpia – Tiszeker

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet jelenleg nem azt mutatja, hogy biztonsággal megrendezhető a tokiói nyári olimpia.

Dopping: szomorú hír Tokió előtt – 20 magyar pozitív eset idén

Hétfőn a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és a világbajnoki részvételtől, ám Magyarországon sem jó a helyzet, a várt stagnálás helyett romlottak a doppingos statisztikák.

Dopping: Új vizsgálati módszeren dolgozik a WADA – Tiszeker

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) új vizsgálati módszer, az úgynevezett száraz vércsepp technológia bevezetésére készül – mondta Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) igazgatója.

Súlyemelés: a MACS kérte, hogy függesszék fel Magát versenyzési jogát

Kezd tisztulni a kép a Magát Krisztina-ügyben: a szövetség elnökét értesítette a MACS, és feltehetően a biológiai útlevélben keresendő a megoldás.

MACS: az ifi olimpián minden magyar tisztának bizonyult

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatójának összegzése szerint ebben az évben eddig 11 hazai pozitív eset volt, az októberi argentínai ifjúsági olimpián viszont minden magyar tisztának bizonyult.

Atlétika: „Pontosan ismerjük a szert” – az Antidopping Csoport vezetője a Pars-ügyről

Mint megírtuk, jövő év júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztiánt. Az esettel kapcsolatban Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője is megszólalt.

Pjongcsang 2018: Nem meglepő a NOB döntése – Tiszeker

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője azt mondta: várható volt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem a kollektív büntetést alkalmazza majd Oroszországra a februári, pjongcsangi téli olimpiával kapcsolatban.

Dopping: „Nem fogadtam volna, hogy Kína lesz a következő”

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint nem volt várható, hogy Oroszország után Kína lesz a következő, ahol a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálatot indít az országot ért doppingvádak miatt.

Dopping: a sportállamtitkárság, a MACS, az ORFK és közösen lép fel

A Magyar Antidopping Csoport (MACS), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a sportállamtitkárság együttesen lép fel az illegális teljesítménynövelők használatával szemben, és azon dolgozik közösen, hogy a tiltott szerekhez való hozzájutás sokkal nehezebb legyen.

Dopping: pozitív lett a magyar atléta Eb-n adott mintája

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a tavaly júliusi atlétikai Európa-bajnokságon pozitív doppingmintát produkált a sprinter Pásztor Gábor.

Dopping: „A minták nagy része használhatatlan” – súlyos szavak Tiszekertől

Az augusztusi riói olimpián levett doppingminták több mint felével semmit sem lehet kezdeni – állítja Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidoppingcsoport (MACS) vezetője.

Rio 2016: Horváth Bence szerint negatív a mintája

A riói olimpiára utazó férfi kajakos csapatból kizárt Horváth Bence jogi képviselője szerint ügyfele doppingmintájának eredménye negatívként szerepel a nemzetközi doppingvizsgálati eredményeket nyilvántartó rendszer online felületén.

Kajak-kenu: „Legalább egy hét, mire kiderül a lebukott sportoló neve”

Egyelőre nem beszélünk doppingvétségről, a sportoló kérheti a B-próba elvégzését, s ha az igazolja az A-minta eredményét, akkor lehet nyilvánosságra hozni a vétkes sportoló nevét – mondta Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője az M1 aktuális csatornán szerda reggel, miután kedden kiderült, hogy kajak-kenuban egy versenyző mintája pozitív lett.

Dopping: 1100 hazai mintából nyolc volt pozitív az idén

A nemzeti doppingellenes szervezet feladatait és jogkörét ellátó Magyar Antidopping Csoport (MACS) az elmúlt négy évben több mint 12 ezer mintát vizsgált, idén itthon 1100 tesztet hajtott végre, s nyolc pozitív eset akadt.