Átigazolási körkép: az Albacomptól Zalaegerszegig

Lezárultak a felkészülési találkozók, az előttünk álló hét végén elkezdődik a férfi kosárlabdázók élvonalbeli bajnoksága. Nagyjából minden csapatnál kialakult a végleges keret, bár az átigazolási szabályok rugalmassága miatt a szezon során tovább cserélhetőek a játékosok. Példának okáért a két horvát kosárlabdázó egyelőre próbajátékra érkezett Pécsre. Mostani cikkünkben áttekintjük, kik érkeztek, kik távoztak, s ki az aki maradt előző csapatában.

Férfi kosárlabda: Thomas Kelley Sopronban folytatja pályafutását

A Soproni KC férfi kosárlabdacsapatánál folytatja pályafutását az amerikai Thomas Kelley.

Férfi kosárlabda NB I: hosszabbításban nyert a Szolnok

Nagyszerű mérkőzésen, hosszabbítás után győzött 105-93-re a Szolnok a Soproni sÖrdögök otthonában a férfi kosárlabda NB I 16. fordulójában. A vendégeknél a tavalyi döntő hőse, az amerikai Thomas Kelley káprázatosan játszott: 80 százalékos mezőnybeli pontossággal dobott 37 pontot.

Nagy csatában a címvédő nyerte a kelet-magyarországi rangadót

A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK még messze van a tavasszal mutatott formától, de úgy tűnik újra megtanult nyerni: a Kaposvár idegenbeli legyőzése után hazai környezetben a Nyíregyházát is két vállra fektette Pór Péter együttese. Vernard Hollins 27 pontjával döntő érdemeket szerzett a hazai sikerrel zárult kelet-magyarországi rangadón.

Szombaton minden eldőlhet, tizenhat év után újra bajnok lehet az Olaj

A Szolnok Olaj KK már szombaton bajnok lehet, ehhez azonban szombaton, hazai környezetben a férfi kosárlabda bajnoki döntő harmadik felvonásán is le kell győznie a Lami-Véd Körmend együttesét. A sérülésektől tizedelt, egyébként pedig csőd szélén álló vasiak az elsőtől az utolsó pillanatig küzdeni fognak, Sabáli Balázs együttese nem akarja beérni az áldozati bárány szerepével a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Nem túlzás: Thomas Kelley egymaga verte meg a végén a vasiakat

Thomas Kelley gyakorlatilag egyedül verte meg a Körmendet a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén. A Szolnok amerikai légiósa csapata utolsó 13 pontjából 13-at szerzett a Tiszaligeti Sportcsarnokban, és ezzel még a vasiak klasszis teljesítményt nyújtó embere, Vavra Péter végig egyenletes teljesítményét is elhomályosította. A hihetetlenül feszült összecsapást 62-59-re nyerte meg az alapszakasz-győztes Olaj, és ezzel megőrizte a pályaelőnyt az egyik fél harmadik győzelméig tartó fináléban.

Győzelemmel nyitott a Szolnoki Olaj a Nyíregyháza ellen

Nem tudott meglepetést okozni a Nyíregyháza Szolnokon, így az Olaj nyerte a rájátszás első mérkőzését. A másik két összecsapáson vendégsiker született, a Falco és a ZTE is idegenben győzött, mindketten hosszabbítás után.


Kézilabda Eb: Tudta-e?