Válogatott: 16 játékossal elkezdődött az Eb-felkészülés

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn Telkiben elkezdte a felkészülést a június 11-én rajtoló Európa-bajnokságra.

Otthon, vendégségben – exkluzív riport a felújított telki edzőközpontról

Májusban lesz 12 éve, hogy a telki edzőközpont megnyitotta kapuit. A magyar labdarúgó-válogatott azóta állandó otthonra lelt, aligha túlzunk, ha hozzátesszük, hogy a remek körülményeknek is köszönheti az elmúlt időszakban elért csodás eredményeit. A felújított Globall Hotelben járva betekintést nyerhettünk a háttérbe, többek között arról is meggyőződhettünk, hogy a szövetségi kapitány szobájának ablakából milyen jók a kilátások...

Válogatott: elbír 60 gyerekkel 3 válogatott labdarúgó? – videó

Vajon mire megy a magyar labdarúgó-válogatott három húzóembere, Kleinheisler László, Sallai Roland és Holender Filip hatvan kis focista ellen? Az MLSZ nem akármilyen mérkőzést hozott össze. Nézzük, melyik csapat bizonyult a jobbnak!

Női kézi: egyre közelebb a vb-felkészülés, 24 fős keret Telkiben

Október 21-22-én Telkiben az NB I-es csapatok hozzájárulásának köszönhetően két extra napot tölthet el együtt a magyar női kézilabda-válogatott, amely az utolsó összetartás lesz a világbajnoki felkészülés novemberi kezdete előtt. Kim Rasmussen szövetségi kapitány ezúttal 24 játékost hívott be a keretbe. 

Válogatott: „Ideje lenne betévedni Telkibe, Gulám” – Szalai Instagramon üzent

Mint ismert, több játékos, köztük az RB Leipzig két magyar légiósa is csak június 2-án csatlakozik a magyar válogatotthoz a telki edzőközpontban. A csapat támadója, Szalai Ádám már nagyon várja, hogy teljes legyen a keret, és ennek viccesen hangot is adott csapattársa, Gulácsi Péter Instagram-oldalán.

Válogatott: edzés megfogyva, naplementében Telkiben

Bár mindenki megérkezett Telkibe, akit Marco Rossi szövetségi kapitány behívott a magyar labdarúgó-válogatottba a görögök és az észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre, csak a keret egy része futott ki a pályára a hétfő délutáni edzésen. Az idilli képhez a naplemente is hozzájárult, a soron következő találkozókat azonban a gólok tennék széppé. 

Válogatott: Orban elárulta, mi győzte meg végleg, hogy a mieinket válassza

Sajtótájékoztatót tartott a Görögország és az Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott Telkiben. Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint Willi Orban és Nagy Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.

Videó: gyerekek, jókedv, foci – a Bozsik-program tanévnyitója

Mint arról a hétvégén beszámoltunk, kilencszáz gyermek rúgta a labdát Telkiben, a Magyar Labdarúgó-szövetség ugyanis szombaton rendezte a hagyományos tanévnyitóját az OTP Bank Bozsik-program, valamint a középiskolásoknak megrendezett Fair Play Cup résztvevőinek. A jó hangulatról az MLSZ Tv felvételei árulkodnak.

OTP Bank Bozsik-program: 900 gyermek rúgta a labdát Telkiben

Mintegy kilencszáz gyermek rúgta a labdát Telkiben, a Magyar Labdarúgó-szövetség ugyanis szombaton rendezte a hagyományos tanévnyitóját az OTP Bank Bozsik-program, valamint a középiskolásoknak megrendezett Fair Play Cup résztvevőinek.

Bozsik-program: 800 gyerek vett részt Telkiben a tanévnyitón

Nyolcszáz gyerek részvételével tartották meg szombaton Telikben az OTP Bank Bozsik Program és a Fair Play Cup idei tanévnyitó rendezvényét.

Liverpool: így tart edzést Steven Gerrard Telkiben – videó

Mint korábban megírtuk, Steven Gerrard, a Liverpool és az angol válogatott korábbi klasszisa is Magyarországra érkezett, hogy a klub ifjúsági csapatával Telkiben edzőtáborozzon. A Liverpool televíziója a Nemzeti Sport kérésére rövid videót küldött arról, hogyan tart edzést a 37 éves, 117-szeres válogatott exfutballista.

Felkészülés: az MK Dons két NB II-es csapattal is megmérkőzik

Az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (League One) szereplő Milton Keynes Dons FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy vasárnaptól Magyarországon edzőtáborozik. Telkiben két magyar csapattal is felkészülési mérkőzést játszik.

Labdarúgás: két napig Telkiben bizonyíthatnak a 13-14 éves tehetségek

Kedden és szerdán rendezik meg Telkiben a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) megyei tehetségközpontjaiban az idény során kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok kiválasztó tornáját.

Paks: Telkiben is készül a csapat, kezdés két hét múlva

Eldőlt, hogy a Paksi FC június 15-én kezdi el a felkészülést a következő bajnokságra.

Válogatott: Eppel bizonyíthat az oroszok ellen – Storck

Bár Eppel Márton még nem tudja, hogy pályára lép-e a magyar válogatott soraiban a hétfői, oroszok elleni felkészülési mérkőzésen, Bernd Storck arról beszélt a Telkiben tartott sajtótájékoztatón, hogy megadja a bizonyítási lehetőséget az NB I gólkirályának. A szövetségi kapitány kitért a kerettel készülő fiatalokra, elmondta, mit vár tőlük a jövőben. A Honvéd csatárához hasonlóan az NB II-es bajnok Puskás Akadémia FC játékosa, Márkvárt Dávid is örömmel jött a válogatotthoz, elárulta, nem számított a meghívóra, de mindenképpen szeretne bemutatkozni nemzeti csapatban. Arról is szó esett, Priskin Tamás miért nem csatlakozott a kerethez. 

Utánpótlás: több mint 500 gyerek a Bozsik-program évzáróján

A hét végén tartották meg Telkiben az MLSZ hagyományos tanévzáró fesztiválját, amelyen ama iskolás és óvodás korú gyerekek részt, akik az idényben részt vettek az OTP Bank Bozsik-programban. Az egész napos eseményen több mint ötszázan vett részt: 20 megye 230 körzetéből 24 csapat, 240 fő 10-14 éves leány és fiú, továbbá a grassroots-fesztiválon 120 fő 7-9 éves kisiskolás és 160 fő 5-6 éves óvodás gyermek.

Anglia: Telki csodás, a Paks a mi szintünk – edző az angol 4-ből

Mérleget vont egyhetes telki edzőtáborozásáról az angol negyedosztályú Luton Town menedzsere. Hallottunk szépet és kevésbé szépet is tőle.

Válogatott: közös El-nézés Telkiben; már csak két hiányzó

A magyar labdarúgó-válogatott szerda este hazatért az ausztriai edzőtáborból, immár Telkiben készül.

Válogatott: minek Ausztriába utazni, ha van nekünk Telki? Itt a válasz!

Az elmúlt napokban érezhetően több olvasónkban is felvetődött a kérdés, hogy miért utazott a magyar válogatott több mint 500 km-t az ausztriai Bad Kleinkirchheimig, ha a magyar fővároshoz közeli Telkiben tökéletes feltételek mellett és körülmények között készülhetnek a közelgő Európa-bajnokságra. Az okokat egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján Bernd Storck szövetségi kapitány érintette már, most Szabó Gergő, a válogatott sajtófelelőse válaszolt a kérdésre.