WTCR: Michelisz és Tassi ütközött a rajtnál – Azcona nyerte a 2. versenyt

Hamar véget ért a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének második futama a pole pozícióból rajtoló Michelisz Norbert számára. A Hyundai magyar versenyzője a mellőle induló Tassi Attilával akadt össze a startot követően, miközben a győzelem Michelisz csapattársáé, Mikel Azconáé lett Pau-Ville-ben. A dobogóra még Santiago Urrutia és Ma Csing-hua állhatott fel, Nagy Dánielt a 11. helyen intette le a kockás zászló.

Videó: ennél rosszabbul nem rajtolhatott volna Michelisz és Tassi

Michelisz Norbert a pole pozícióból, Tassi Attila a második rajthelyről vághatott neki a túraautó-világkupa (WTCR) második futamának Pau-Ville-ben. Kettejük közül a Honda versenyzője kapta el jobban a rajtot, ám amikor Michelisz megpróbálta megvédeni első helyét, keresztbe forgott a pályán, Tassinak pedig nem volt esélye elkerülni az ütközést. Az eset miatt a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, a futamot végül Mikel Azcona nyerte meg.

WTCR: kettős Honda-győzelem és dupla magyar pontszerzés az első futamon

A pole pozícióból rajtoló Néstor Girolami nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének első futamát. Az argentin pilóta mögött a csapattársa, Esteban Guerrieri ért célba, a dobogóra még Yvan Muller állhatott fel. Michelisz Norbert és Nagy Dániel pontszerzéssel kezdte meg az új idényt.

WTCR: Tassi volt a legjobb magyar a paui időmérőn

Néstor Girolami győzelmével ért véget a túraautó-világkupa (WTCR) nyitó hétvégéjének időmérője a franciaországi Pau-ban, így az argentin rajtolhat az első helyről a vasárnapi első futamon. Mellőle a csapattársa, Esteban Guerreri indulhat, míg Michelisz Norbert a pole pozícióba parkolhatja le az autóját a második verseny rajtrácsán.

WTCR: a Lynk & Co az élen, Michelisz és Tassi is a top 10-ben Pau-ban

Santiago Urrutia zárt az élen a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének szombati szabadedzésein. Michelisz Norbert délelőtt az 5., míg délután a 7. pozícióban végzett, Tassi Attila 9. és 10. hellyel nyitott, Nagy Dániel először a 14., majd a 17. pozíciót foglalta el.

WTCR: kissé késve ugyan, de hétvégén elrajtol az új idény

Ezen a hétvégén a túraautó-világkupában (WTCR) is megkezdődik a 2022-es idény. A mezőnyben ismét három magyar versenyző és magyar istálló lesz – közülük Michelisz Norbert számára jelenthet különösen nagy kihívást az első, franciaországi versenyhétvége, amelyen két sorozatban is rajthoz áll.

Autósport: ingyenes lesz a júniusi Super Racing Fesztivál

Ingyenes lesz a belépés a HUMDA és a Hungaroring által közösen megszervezett Super Racing Fesztiválra június 11-én és 12-én. Az eseményen a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság magyarországi futamát is megrendezik.

Túraautó-vk: Tassi Attila idén is Hondával versenyez

A Team Engstler Honda Civic Type R típusú versenyautóját vezeti majd a túraautó-világkupa (WTCR) idei évadjában Tassi Attila, akinek csapattársa ezúttal is a korábbi Formula–1-es versenyző, Tiago Monteiro lesz – írja az MTI.

WTCR: Ehrlacher bajnok lett; a Zengő Motorsport nyert Szocsiban

Mikel Azcona aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) oroszországi versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte Jean-Karl Vernay és Frédéric Vervisch látta meg a kockás zászlót, ami azt jelentette, hogy a hatodik helyen befutó Yann Ehrlacher bebiztosította a bajnoki címét. Ami a magyar indulókat illeti, Tassi Attila a hetedik, Michelisz Norbert a tizenkettedik, míg Boldizs Bence a tizenhetedik pozícióban ért célba.

WTCR: Muller nyerte az időmérőt Szocsiban, Michelisz a 12. lett

Yvan Muller végzett az élen a túraautó-világkupa (WTCR) oroszországi versenyhétvégéjének időmérőjén, így a Lynk & Co francia pilótája vághat neki a pole pozícióból a vasárnapi második futamnak. A bajnoki éllovas Yann Ehrlacher ötödikként indulhat, Michelisz Norbert a 12. helyen zárta a kvalifikációt Szocsiban.

WTCR: Michelisz és Tassi is a top 10-ben a vizes 2. edzésen Szocsiban

A bajnoki pontversenyt vezető Yann Ehrlacher végzett az élen a túraautó-világkupa (WTCR) oroszországi versenyhétvégéjének második szabadedzésén. A francia pilóta mögött Mikel Azcona és Yvan Muller egészítette ki a top hármat, míg Michelisz Norbert ezt a tréninget is a nyolcadik pozícióban zárta.

WTCR: Magnus az élen, Michelisz a 8. helyen nyitott Szocsiban

Gilles Magnus volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa (WTCR) oroszországi idényzárójának első szabadedzésén. A belga pilóta mögött Thed Björk és Nathanaël Berthon zárta a tréninget, a magyar versenyzők közül Michelisz Norbert végzett a legelőrébb, ő a nyolcadik pozícióban nyitott Szocsiban.

WTCR: Ehrlacher újabb győzelemmel a címvédés felé; Michelisz a 7. lett

Rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének második futamán a bajnoki összetettet vezető Yann Ehrlacher. A dobogóra még Frédéric Vervisch és Gilles Magnus állhatott fel, Michelisz Norbert a hetedik pozícióban ért célba. Tassi Attila a 12. lett, így két magyar versenyző is pontot szerzett a második versenyen Olaszországban.

WTCR: Urrutia győzőtt, Michelisz a negyedik lett az első versenyen

Santiago Urrutia aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének első futamán. A dobogóra még Tom Coronel és Esteban Guerrieri állhatott fel, Michelisz Norbert éppen lemaradt a pódiumról, miután a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót.

WTCR: Ehrlacher pole-ban; Michelisz hetedik Olaszországban

Yann Ehrlacher szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Frédéric Vervisch, valamint Thed Björk zárt, míg a magyar versenyzők közül Michelisz Norbert a hetedik, Tassi Attila a 11., Boldizs Bence a 18. rajtpozíciót szerezte meg.

WTCR: az ellenfelek nem kímélték Micheliszt, aki a 6. lett a záró futamon

Jean-Karl Vernay aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégének második futamán. Bár Michelisz Norbertnek sokáig nagy esélye volt a dobogóra, végül a hatodikként szelte át a célvonalat. A pódiumra a Lynk & Co párosa, Yvan Muller és Santiago Urrutia állhatott fel Vernay mellé.

WTCR: Michelisz és Tassi is pontszerző az 1. futamon a Pau-Arnoson

Frédéric Vervisch nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének első futamát. A dobogóra még Thed Björk és Gabriele Tarquini állhaott fel. Miután eleget tett a Hyundai csapatutasításának, Michelisz Norbert a hetedik pozícióban látta meg a kockás zászlót a Pau-Arnoson.

WTCR: Michelisz harmadik a franciaországi időmérőn

Yvan Muller szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Jean-Karl Vernay és Michelisz Norbert végzett, míg a másik két magyar versenyző közül Boldizs Bence a 17., Tassi Attila a 18. legjobb időt futotta.

WTCR: Michelisz győzött a 2. futamon Csehországban

Michelisz Norbert győzött a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi versenyhétvégéjének második futamán. A második helyen a Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona futott be, míg a dobogó alsó fokára Esteban Guerrieri állhatott fel. Boldizs Bence a 13. helyen futott be, míg Tassi Attila versenye technikai meghibásodás miatt ért véget.


Kézilabda Eb: Tudta-e?