Kerékpár: Pogacar nyerte a lombardiai körversenyt, Valter a 12.

A szlovén Tadej Pogacar nyerte meg a lombardiai körversenyt, az év utolsó egynapos országúti kerékpáros klasszikus viadalát, amelyen Valter Attila a 12. helyen ért célba.

Tour de France: új király született Párizsban – lapszemle

„Szlovénia, király született, Pogacar a Touron történelmet írt, ez nem sikerülhet bárkinek!” – ezzel a felütéssel indítja az szlovén Ekipa napilap honlapja tudósítását a Tour de France kerékpáros körverseny utolsó, gálázó, egyben az eredményhirdetést is magában foglaló napjáról Tadej Pogacar győzelme apropóján.

Tour: Wout van Aerté az utolsó szakasz, Pogacar megvédte a címét

Vasárnap a hagyományos Champs-Élysées-i befutóval véget ért a francia kerékpáros körverseny: a 21., záró szakaszon a belga Wout van Aert diadalmaskodott. Összetettben a címvédő, 22 éves szlovén, Tadej Pogacar nyert, aki a legjobb hegyi menőnek járó piros pöttyös és a legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikót is hazavitte.

Tour: Van Aert nyert az időfutamon, Pogacar közel a címvédéshez

A szlovén Tadej Pogacar a címvédés kapujába került, miután a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó előtti szakaszán több mint öt percet megőrzött előnyéből az összetett élén. Az időfutamot a belga Wout Van Aert nyerte meg.

Tour de France: Mohoric nyert, változatlan az összetett élcsoportja

Matej Mohoric nyerte pénteken a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 19. szakaszát, amely után a címvédő Tadej Pogacar változatlan előnnyel őrzi az első helyét összetettben.

Tour de France: Pogacar újabb hegyi befutós sikere

A címvédő Tadej Pogacar nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát csütörtökön, ezzel két egymást követő hegyi befutón diadalmaskodva őrzi sárga trikóját. A Pau és Luz Ardiden közötti 130 kilométeres etapon a szerdai után újabb hegyi befutó várt a bringásokra: két negyedik kategóriás emelkedő után két kiemelt kategóriás hegy, a legendás Tourmalet, majd a cél a Luz Ardidenen.

Tour: Pogacar sárga trikóban nyert és növelte előnyét

A címvédő Tadej Pogacar nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 17., hegyi befutós szakaszát szerdán, ezzel növelte előnyét összetettben – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Tour: tíz év után nyert ismét szakaszt amerikai bringás

Sepp Kuss nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 15. szakaszát, így tíz év után nyert ismét etapot amerikai kerékpáros a versenyen.

Tour de France: Mollema szóló szökésből nyert szakaszt

Bauke Mollema szóló szökésből nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 14. szakaszát, amelyen Guillaume Martin a második helyre lépett előre összetettben – számolt be róla az MTI.

Tour de France: Van Aert nyerte a dupla ventoux-s szakaszt

Wout van Aert nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 11. szakaszát, az összetett élén változatlanul a címvédő Tadej Pogacar áll – tájékoztatott az MTI.

Tour de France: Ben O'Connor nyerte az első hegyi befutót

Az ausztrál Ben O'Connor nyerte vasárnap a Tour de France országúti kerékpáros körverseny idei első hegyi befutóját, a kilencedik szakaszon az éllovas és címvédő szlovén Tadej Pogacar megtartotta első helyét az összetettben – írja az MTI.

Tour de France: a címvédő Pogacar átvette a sárga trikót

A címvédő szlovén Tadej Pogacar erődemonstrációt tartva átvette a sárga trikót a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny nyolcadik, szombati szakaszán, amelyet a belga Dylan Teuns nyert meg szökésből.

Tour de France: Pogacar nyerte meg az első időfutamot

A címvédő Tadej Pogacar volt a leggyorsabb a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny ötödik szakaszán. A 27 kilométeres egyéni időfutamon Mathieu van der Poel megtartotta a sárga trikót – írta a Magyar Távirati Iroda.

Tour: újabb nagy bukások, Roglic és Pogacar is időt kapott

A belga Tim Merlier (Alpecin-Fenix) nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 3. szakaszát, míg csapattársa, a holland Mathieu van der Poel megtartotta a sárga trikót, azaz továbbra is vezet összetettben.

Tour de France: Ineos-kihívás a szlovén ászoknak

A világ legnagyobb kerékpárversenyén, a Tour de France-on újrajátszódhat a tavalyi Tadej Pogacar, Primoz Roglic különcsata, ám idén a trónt visszakövetelő Ineos is szeretne beszállni a „buliba” – ehhez világklasszis keretet küld Franciaországba.

Országúti kerékpár: Pogacar Szlovéniában győzött

Tadej Pogacar, a Tour de France címvédője vasárnap megnyerte a szlovén országúti kerékpárkörversenyt, amely az idei francia viadal előtti utolsó erőpróbája volt – írja az MTI.

Kerékpár: Tadej Pogacar nyerte a Liége–Bastogne–Liége-t

A szlovén Tadej Pogacar nyerte meg a Liége–Bastogne–Liége klasszikus egynapos országúti kerékpáros-viadalt – közölte az MTI.

Tour de France: indul a címvédő Pogacar

Indul az idei Tour de France-on a címvédő Tadej Pogacar, az UAE Team Emirates szlovén kerékpárosa.

Kerékpár: a Tour-győztes Pogacar és az UAE versenyzői megkapták az oltást

A Tour de France-on címvédő szlovén Tadej Pogacar és csapattársai megkapták a koronavírus elleni vakcinát, első profi országúti kerékpáros csapatként.

Sárga Tadei, repülő Mondo és buborék Disneylandben – az év nemzetközi sportszenzációi

A kerékpárosok, a kosárlabdázók és az atléták is szinte egész éven át szoktak versenyezni, idén az ő szezonjuk is kurta-furcsa volt – mégis tele mesés teljesítményekkel. Folytatjuk 2020 csodás sportpillanatainak összegzését, ezúttal a nemzetközi sportélet három emlékezetes eseményének felidézésével.