Tokió 2020: az aranyérmet sem tartja elképzelhetetlennek a férfi kajaknégyes

A férfi kajaknégyes tagjai legalább a dobogón szeretnének végezni a nyári, tokiói olimpián, de ahogy Molnár Péter fogalmazott: az aranyérem megszerzésére is van esélyük. 

Kajak-kenu: mérnökök segítik a férfi kajaknégyes készülését

Mérnökök segítik a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar férfi kajak négyes felkészülését, a kvartett így sokkal közelebb került a nagy rivális németekhez, mint korábban bármikor.

Kajak-kenu: férfi K4-esünk nagy csatában kikapott a németektől

A magyar férfi kajak négyes 500 méteren nagy csatában kapott ki kedden a világbajnoki címvédő németektől a müncheni tesztversenyen.

Szívműtéte után új szakaszba lépett a világbajnok kajakos, Molnár Péter élete

A szívműtéte után élete új szakaszába lépett a világ- és Európa-bajnok kajakos Molnár Péter, aki vallja, emberileg volt leginkább szüksége a beavatkozásra. A 34 éves sportoló a negyedik helyet hozó riói játékok után leült a gödör aljára, most azonban újra szárnyal; hitre, lendületre, motivációra kapott a lehetőségtől, hogy az új olimpiai számban, K–4 500 méteren versenyezhet tovább.

Kajak-kenu: variációk több témára – edzésverseny Szolnokon

Tükörvíz csak alkalomszerűen volt, tükörsima győzelmekből annál több jutott a Holt-Tiszán. A kísérleti programban női kenusaink és a férfi kajak négyes tagjai is jó visszaigazolást kaptak.

Kajak-kenu: Bármikor rajthoz állnék, de... – Tótka

Akár már a nem olimpiai versenyszámok szeptember végére halasztott szegedi világbajnokságán is versenybe szállna a kajakozó Tótka Sándor, amennyiben javul a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet.

Kajak-kenu: Tótka Sándor is segít edzésben maradni

„Szeretem minden helyzetből kihozni a maximumot” – kezdi Instagram-posztját Tótka Sándor kajakos, aki a válogatott edzőtáborában egy videót készített arról kezdőknek és profiknak, hogy a négy fal között milyen gyakorlatokkal tudjuk formában tartani magunkat.

Kép: nem szokványos csapatfotó a magyar kajakosoktól

A Hüvös Viktor vezette Kicsi Team kajakosai hagyományosan különleges fotó készítésével zárták az év eleji meleg vízi edzőtáborozást: Tótka Sándorék ezúttal egy virágban pompázó „mezőn” pózoltak hajójukban a dél-afrikai helyszínen.

Kép: csapatépítő programmal kezdtek a kajakosok

Csapatépítő programmal kezdték meg a felkészülést az olimpiai idényre a Hüvös Viktor vezette Kicsi Team kajakosai: Tótka Sándor, Nádas Bence, Molnár Péter és Kuli István edzőjükkel a Játékszínben töltött el egy önfeledt estét, amelyen a csapat tagjai elsőként a nevetőizmokra gyúrtak.

Kajak-kenu: 3 arany- és 2 bronzéremmel zártuk az előolimpiát

Férfi kajak egyesben mindkét versenyszámot Magyarország nyerte Tokióban, Kopasz Bálint pénteki diadala után ugyanis a vasárnapi zárónapon Tótka Sándor győzött K–1 200 méteren, míg Birkás Balázs bronzérmes lett ugyanebben a számban. Aranyérmes lett a női kenupáros is, így a válogatott 3 arany-, 2 bronzéremmel zárta az előolimpiát – adta hírül a magyar szövetség honlapja, a kajakkenusport.hu.

Kajak-kenu vb: Jó a kártyaparti, benne van a pakliban a kvóta is – Kammerer

A középfutamokkal folytatódott szombat délután a szegedi kajak-kenu világbajnokság. Olimpiai távon az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta mellett a Kammerer Zoltán, Gál Péter István alkotta kajakpáros is döntőbe jutott, és a férfi kajaknégyes is érdekelt lesz a vasárnapi fináléban. A férfi kenusok 200 méteres döntőjében Hajdu Jonatán lesz érdekelt. Kiss Tamás C–1 1000 méteren B-döntőzik. 

Kajak-kenu vb: Szoboszlait megvették, Dzsudzsákot visszavonultatták

Az előfutamát megnyerve jutott a középdöntőbe a Birkás Balázs, Nádas Bence, Tótka Sándor, Kuli István alkotta férfi kajaknégyes. A parton természetesen vidáman értékeltek az NSO Tv-nek.

Kajak-kenu: Kopasz Bálint tudja, hogy fájni fog

Dicséri a körülményeket, s már nagyon otthon érzi magát a megújult szegedi pályán Kopasz Bálint, aki az egyik éremesélyese lehet a férfiak kajakos mezőnyének a szerdán kezdődő világbajnokságon. A júliusi, minszki Európai Játékokon 1000 és 5000 méteren is megverte a világbajnoki címvédő portugál Fernando Pimentát, így nagyon bízunk benne, hogy Szegeden trónfosztás lesz.

Kajak-kenu: négy címvédés az országos bajnokság záró napján

Négy számban is megvédte címét a tavalyi győztes a szolnoki kajak-kenu országos bajnokság vasárnapi záró napján, amelyen a 200 és 5000 méteres döntőket bonyolították le.

Kajak-kenu: Kozák és Tótka a válogató első napjának győztese

Kozák Danuta magabiztos diadallal nyugtatta meg magát, a szoros befutóban nyerő Tótka Sándor pedig a csoporttársai sikerének is örülhetett az első válogatón.

Kajak-kenu: Tótka duplázott a szolnoki rangsorolón

Tótka Sándor 200 méteren egyesben és Nádas Bencével 500 méteren párosban is nyerni tudott szombaton a kajakosok és kenusok idei első versenyén, a Szolnokon zajló úgynevezett rangsoroló viadalon.

Kajak-kenu: a Veszprém BL-meccsén hangolt a Kicsi Team

Lapát helyett a labda kapott főszerepet Hüvös Viktor kajakos csapatának rendhagyó összetartásán: a Kicsi Team négy versenyzője a Telekom Veszprém hétvégi Bajnokok Ligája-mérkőzésén a lelátón hangolt a felkészülés rajtjára.

Kajak-kenu: megvan, kik indulnak férfi K–1-ben az Eb-n

A duisburgi világkupaversenyen ezüstérmes Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású kajak négyes indul az 500 méteres távon a jövő heti belgrádi Európa-bajnokságon.

Kajak-kenu: harmadik hellyel tért vissza Douchev-Janics

A K–2 500 méteren elért harmadik hellyel tért vissza a versenyzéshez a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki győri klubtársával, Bordács Blankával ült egy hajóban a kajak-kenusok idénynyitó rangsoroló viadalán, a Szeged melletti Maty-éren.