Labdarúgás: visszavágyik az Atalantához a magyar válogatott védője

Kecskés Ákosnak mindig a futball volt az első az életében. A Tisza Volánnál nevelkedett védő tudatosan építette a karrierjét, gyerekként eldöntötte, hogy külföldön akar játszani, s 14 évesen ki is került az Atalantához, ahol két év múlva már a profi szerződését is aláírhatta. Jelenleg a Luganóban futballozik, innen került be a magyar válogatottba, de a szíve visszahúzná az Atalantához.

Válogatott: Holman nem védekezik eleget; Szalainak nincs alternatívája – szlovákiai interjú Marco Rossival

Marco Rossi „szilárdan hisz” abban, hogy nézők előtt léphet pályára az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Szövetségi kapitányunk a szlovákiai Sportnetnek adott terjedelmes interjúban értékelte a Szoboszlai Dominik, Kalmár Zsolt párost, beszélt arról, miért kerettag a sokak által kritizált Szalai Ádám, és miért nem az a pozsonyi Slovanban meghatározó játékosnak számító Holman Dávid.

“We didn’t decide against Real or Milan” – The Road of Szoboszlai

Dominik Szoboszlai, at just 20 years old, set a new record for winning The Athlete of the Year award based on the votes of Hungarian sports journalists. In fact, he is the first team sport athlete to have won this individual prize since the beginning of the first award ceremony in 1958. We talked with Mátyás Esterházy, manager of the midfield player who signed on with RB Leipzig from Red Bull Salzburg in the winter, about the road so far, and how Dominik could serve as an example for future talents. The player's agent also revealed some behind the scenes related to Szoboszlai's change of club and prior negotiations.

AC Milan: Szoboszlai helyett egy belga tehetség érkezhet

Milánói hírek szerint újabb fiatal középpályást szemelt ki a Serie A-ban listavezető AC Milan, azt követően, hogy korábbi célpontját, Szoboszlai Dominiket az RB Leipzig szerződtette.

„Nem a Real vagy a Milan ellen döntöttünk” – a Szoboszlai-út

Szoboszlai Dominik egy újabb rekordot állított fel azzal, hogy a magyar sportújságírók szavazatai alapján 20 évesen elnyerte az év sportolója díjat, ráadásul nem egyéni sportolóként, hanem egy csapatsportág képviselőjeként – korábban ilyenre nem volt példa az először 1958-ban átadott elismerés történetében. A télen a Red Bull Salzburgból az RB Leipzighez szerződő középpályás menedzserével, Esterházy Mátyással az idáig vezető útról beszélgettünk, arról, mennyire szolgálhat ez példaként a jövő tehetségei számára – a játékosügynök kulisszatitkokat is elárult Szoboszlai klubváltásáról, az azt megelőző tárgyalásokról.     

Az Év Sportolója Gála 2020: „Túl sokat beszélnek Szoboszlairól? Látnák, mi megy külföldön!”

Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik ügynöke a Nemzeti Sportnak elmondta: gondolni sem mertek arra, hogy nem játszhat Izland ellen a fontos meccset eldöntő 20 éves labdarúgó.

Az Év Sportolója Gála 2020: Francia Zsuzsanna az oltásról, Capello Himesházáról beszélt – videón a győztesek díjátvétele

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfő este Az Év Sportolója Gálán 2020 legjobb sportolóit díjazták. A gála részben online keretek közt zajlott, így jöhetett létre, hogy Marco Rossinak Fabio Capello, Szoboszlai Dominiknak Francia Zsuzsanna adta át virtuálisan a díjat.

Szoboszlai és a válogatott is tarolt 2020-ban – így készült Az Év Sportolója Gála

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadó a hagyományoktól eltérően az idén nem élőben, hanem felvételről került a sportcsatorna képernyőjére. Az NSO Tv-nek lehetősége nyílt arra, hogy végigkövesse a felvétel napját, s ezáltal Önöket is beavassa a kulisszatitkokba. 

Az Év Sportolója Gála 2020: új klubja is gratulált Szoboszlainak

Hétfőn került adásba az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadó, amelynek keretei között díjazták a 2020-as év legjobb magyar sportolóit, edzőit és csapatait. A férfiaknál Szoboszlai Dominik lett az év legjobbja, ehhez pedig klubcsapata, az RB Leipzig is gratulált a Facebook-oldalán.

Az Év Sportolója Gála 2020: „Nehéz lesz felülmúlni a 2020-as sikereket”

Kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába a magyar férfi labdarúgó-válogatott – ilyen sikerek után nem csoda, hogy az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 az év csapata (hagyományos csapatsportok) kategóriájában elnyerte a legjobbnak járó díjat. A csapat nevében Könyves Norbert vette át az elismerést, vele beszélgetett az NSO Tv. 

Az Év Sportolója Gála 2020: Szoboszlai Dominik nyert a férfiaknál

Az Év férfi sportolója 2020-ban az RB Leipzig labdarúgója, Szoboszlai Dominik lett – a teniszező Fucsovics Márton és lipcsei csapattársa, Gulácsi Péter előtt.

Az Év Sportolója Gála 2020: Szoboszlai gólja az Év sportpillanata

Az M4 Sport 2020-ban természetesen Szoboszlai Dominik Izland ellen a 92. percben, 1–1-nél lőtt gólját választotta 2020 sportpillanatának – jelentette be a gálán Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Karakas Hedvig a legjobb női, Szoboszlai Dominik a legjobb férfi sportoló 2020-ban!

Hétfőn került adásba az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadó, amelynek keretei között díjazták a 2020-as év legjobb magyar sportolóit, edzőit és csapatait.

Az Év Sportolója Gála: két futballista a háló túloldalán

Megtudtuk, hogy labdarúgónak készült Fucsovics Márton is, akinek teniszezőként most két futballista az ellenfele az Év férfi sportolója díjért.

Év Sportolója Gála: legendák küldenek üzenetet a díjátadóra

Három kategóriában nem a Magyar Sportújságírók Szövetsége tagsága, hanem egy grémium választja ki az öt nap múlva megrendezendő M4 Sport – Az Év Sportolója 2020 Gála szakmai díjainak győzteseit.

Légiósok: „Nem Puskás Ferenc, hanem Szoboszlai Dominik szeretnék lenni”

A Salzburgból a Leipzigbe igazoló Szoboszlai Dominik kedden sajtótájékoztatón mutatkozott be a német sajtó képviselőinek – számolt be róla a Kicker. A csapat új szerzeménye elmondta, miért döntött a lipcseiek mellett.

Leipzig: Szoboszlai fontos szereplője lesz az idénynek – Gulácsi

Gulácsi Péter szerint csapatának, az RB Leipzignek saját magára kell figyelnie az idény hátralévő részében, és akkor megszorongathatja a címvédő Bayern Münchent, a Bajnokok Ligájában pedig az eddigieknél is nagyobb bravúrral meglepheti a Liverpoolt.