Sakk: újra indulhat a FIDE versenyein az eltiltott orosz nagymester

A sakkozók világszövetsége (FIDE) fegyelmi büntetése lejártával engedélyezte Szergej Karjakin orosz nemzetközi nagymesternek, hogy a szervezet égisze alatt újfent versenyezzen – közölte az MTI.

Sakk: Ting Li-zsen került Karjakin helyére a világbajnokjelöltek tornáján

Szergej Karjakin helyére a kínai Ting Li-zsen került be a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős – a magyar nemzetközi nagymestert, Rapport Richárdot is felvonultató – mezőnyébe, miután az orosz versenyző fellebbezését elutasította a sportág nemzetközi szövetsége (FIDE).

Sakk: fél évig nem vehet részt FIDE-versenyeken az orosz Karjakin

Szeptemberig nem indulhat a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) versenyein az orosz Szergej Karjakin, aki nyílt levélben támogatta országa Ukrajna elleni háborúját. 

Sakk: Rapport gyorsan végzett, remi Karjakinnal

Újabb döntetlennel folytatta szereplését Rapport Richárd a hollandiai Wijk aan Zeeben zajló szupertornán. A 8. fordulóban a legjobb magyar sakknagymester a sötét bábukat vezetve osztozott meg a ponton az orosz Szergej Karjakinnal.

Sakk: meddig tart Magnus Carlsen uralkodása?

Magnus Carlsen minden idők egyik legsimább világbajnoki döntőjében (7.5:3.5) múlta felül orosz kihívóját, Jan Nyepomnyascsijt. Ezzel már nyolc éve őrzi a címet, világelső pozícióját pedig már több mint tíz éve birtokolja. Trónkövetelők jönnek-mennek, de a norvég uralkodó egyelőre legyőzhetetlennek tűnik.

Sakk: Rapport Karjakint is legyőzte, megdől a magyar rekord!

Tovább tart Rapport Richárd fantasztikus menete a norvégiai Stavangerben zajló sakk szupertornán. A 7. fordulóban a magyar nagymester világossal legyőzte a korábbi világbajnoki döntőst, Szergej Karjakint, ezzel eldőlt, hogy biztosan megdönti a 2005 óta fennálló magyar értékszámrekordot. Most már csak az a kérdés, mennyivel...

Sakk: Jan-Krzysztof Duda nyerte meg a világkupát

A lengyel Jan-Krzysztof Duda nyerte meg a férfi sakkozók kieséses rendszerű világkupáját, amelyért Szocsiban versengett a 206 résztvevős mezőny – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Sakk: Karjakin remizett az orosz űrhajósokkal

Szergej Karjakin orosz nagymester döntetlent játszott azon az online sakkmérkőzésen, amelyet honfitársával, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén tartózkodó Anatolij Ivanyisin kozmonautával vívott.

Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Karjakin utolérte Caruanát

Szergej Karjakin legyőzte és sikerével utolérte az éllovas Fabiano Caruanát a sakkvilágbajnok-jelöltek Berlinben zajló tornájának szombati, 12. fordulójában.

Keljfeljancsi, a példakép

A tavaly novemberi Magnus Carlsen–Szergej Karjakin, New Yorkban lebonyolított sakkvilágbajnoki döntő díjalapja nem volt kiemelkedően magas, mindössze 1 millió dollár. A játszmák nem voltak sem izgalmasak, sem túlságosan tartalmasak, a két játékos egész meccsre vonatkozó stratégiája mégis erősen foglalkoztatja a szakembereket. Közülük is elsősorban azokat, akik keresik a stratégiai gondolkodás üzleti világhoz kötődő kapcsolatait.

Sakk-vb: Carlsen a sírból hozta vissza az egészet – Polgár Judit

Polgár Judit kőkeménynek nevezte a Magnus Carlsen győzelmével végződött sakkvilágbajnoki döntőt. A már visszavonult magyar nagymester szakkommentátorként dolgozott a New York-i döntő idején.

Sakk-vb: Carlsen maradt a világbajnok, rapidban verte Karjakint

Magnus Carlsen maradt a sakkvilágbajnok, miután a New York-i döntőben 6:6 után rapid játszmákkal 3:1-re legyőzte az orosz Szergej Karjakint.

Sakk-vb: 40 perces remi, rapid partik döntenek a bajnokról

Mindössze 40 perc és 30 lépés után döntetlenben egyezett meg Magnus Carlsen és Szergej Karjakin a New Yorkban zajló sakkvilágbajnoki döntő 12., utolsó játszmájában, így a páros meccs klasszikus része 6:6-tal ért véget.

Sakk-vb: döntetlen a 11. parti, a hétfői játszma dönthet

Döntetlennel lett a 11. játszma a sötéttel játszó címvédő Magnus Carlsen és a kihívó Szergej Karjakin között a sakkvilágbajnoki fináléban New Yorkban. A parti bő háromórányi játékot követően a 34. lépésben ért véget.

Sakk-vb: a címvédő Carlsen egyenlített

A címvédő Magnus Carlsen megnyerte a tizedik játszmát a New York-i sakkvilágbajnoki páros mérkőzésen Szergej Karjakin ellen, ezzel 5:5-re egyenlített.

Sakk-vb: a kilencedik parti döntetlennel ért véget

Döntetlennel zárult a kilencedik játszma Magnus Carlsen és Szergej Karjakin között a New York-i sakkvilágbajnoki páros mérkőzésen, ezzel az orosz kihívó 5:4-re vezet.

Sakk-vb: előnybe került az orosz kihívó a címvédő ellen

Szergej Karjakin nyerte a nyolcadik játszmát a New York-i sakkvilágbajnoki páros mérkőzésen, ezzel 4.5:3.5-re vezet a címvédő Magnus Carlsen ellen.

Sakk-vb: Karjakin nem tudta kihasználni a két világos partit

A hetedik játszma is döntetlennel ért véget címvédő Magnus Carlsen és a kihívó Szergej Karjakin között a sakkvilágbajnoki döntőben New Yorkban.

Sakk-vb: még mindig döntetlen az állás New Yorkban

A pénteken lejátszott hatodik parti is döntetlennel zárult a New York-i sakkvilágbajnoki páros mérkőzésen a címvédő norvég Magnus Carlsen és kihívója, az orosz Szergej Karjakin között.

Sakk-vb: Nyugaton a helyzet változatlan, 51 lépést bírtak

Ahogy a korábbi négy, úgy az ötödik parti is döntetlennel zárult a New York-i sakkvilágbajnoki páros mérkőzésen a címvédő norvég Magnus Carlsen és kihívója, az orosz Szergej Karjakin között.


Kézilabda Eb: Tudta-e?