Férfi kosár: 2025-ig Ivkovics marad a szövetségi kapitány

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) szerződést hosszabbított Ivkovics Sztojannal, az augusztus végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő férfiválogatott szövetségi kapitányával – írja a Magyar Távirati Iroda.

Sportrádió: „Villámgyorsan kell a segítség Németh Ágnesnek”

A Sportrádió interjút készített Szalay Ferenccel, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökével. Az interjúban beszélt a négyszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Ágnesről is, aki – ahogy arról a Nemzeti Sport is beszámolt – rákkal küzd.

Szalay Ferenc: Az U19-es vb-bronz megmutatta értékeinket

Alaposan átrajzolta a világ sporttérképét a koronavírus-járvány. Üres lelátók, elmaradó mérkőzések, zárt kapus gyerekmeccsek, ezek együttesen bizony nem kis kihívást jelentettek a magyar kosárlabdázás valamennyi szereplőjének. Ennek ellenére elég eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Szalay Ferenc elnökkel beszélgettünk.

3x3-as kosár: korosztályos tornát rendeznek Szolnokon

Szerdától vasárnapig Szolnok ad otthont a 3x3-as kosárlabdában az U23-as Nemzetek Ligájának, valamint az U17-es Európa-bajnoki selejtezőnek.

Kosárlabda: másodszor is összejön a Kosarasok klubja

Szombaton tartja második összejövetelét a Kosarasok klubja – a november 23-i alakuló, első találkozón 160 korábbi kosárlabdázó, edző, játékvezető gyűlt össze, hogy a sportág szerelmeseiből egyfajta közösségi „biztonsági” hálót hozzon létre. A klub célja, hogy az életüket jobb körülmények között élő kosarasok segíthessék kevésbé szerencsés, rászoruló társaikat.

Kosárlabda: újabb négy évig Szalay a szövetség elnöke

További négy évre Szalay Ferencet választották meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének.

Női kosár: „Fantasztikus eseményt sikerült összehozni Sopronban”

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) az elnöke szerint Sopron újra bebizonyította, hogy tökéletes helyszíne a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének.

Kosár: „hétről hétre több ezren nézik a kosármeccseket Szombathelytől Debrecenig”

Immár hatodik alkalommal tartották meg a Magyar Kosárlabdázás Napját a Hősök Terén. Az NSO Tv stábja Szalay Ferenccel, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökével beszélgetett az esemény kapcsán. Szóba került még a sportág népszerűsítése, illetve kosárlabda-válogatottjaink idei szereplése is. 

Kosárlabda: „Egy országot sikerült a sportág mellé állítani”

Régen beszéltek annyit a magyar kosárlabdázásról, mint a 2017-es esztendőben, és a hazai szakszövetség meg is akarja lovagolni a jelenlegi hangulatot. A szervezet elnöke, Szalay Ferenc örül, hogy férfi- és női vonalon is vannak sikerek, fiatal tehetségek.

Kosár: „Bízom benne, hogy a következő Eb-n is ott leszünk”

Tizennyolc esztendő után újra Európa-bajnokságon szerepelt a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely ráadásul tovább is jutott a csoportjából. A sportág hazai helyzete több mint biztató, az anyagi lehetőségek még sohasem voltak ilyen kedvezőek, ám Szalay Ferenc, a szövetség elnöke továbbra is tervekkel teli.

Kelet–Nyugat All Star-gála: „Nagyon örülök, hogy kaptam Hosszú Katinkától két puszit”

Látványos mérkőzésen, izgalmas betétversenyek után a keleti csapat győzelmével zárult a 2017-es All Star-gála. Az NSO Tv is ott járt a Tüskecsarnokban: videónkban megnézhetik a meccs legjobb pillanatait, illetve a leglátványosabb jeleneteket a zsákolóversenyről, melyet a közönség legnagyobb örömére Keller Ákos nyert meg. Nemcsak ő, hanem a meccs MVP-je, Eilingsfeld János is nyilatkozott kameránk előtt.

Kosárlabda: megvan az új női kapitány; Ivkovics marad

Az Európa-bajnoki szereplés után a női és a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának is lejárt a szerződése, ezért az MKOSZ elnökségének szeptember 27-i ülésén napirendre került a szakvezetők sorsa – áll a szövetség közleményében.

Kosár: ünnep világ- és magyar sztárokkal a Hősök terén

Ötödik alkalommal rendezik meg a kétnapossá bővült Magyar Kosárlabdázás Napját, amely során az MKOSZ a 75. születésnapját ünnepli. Az eseményen olyan világsztárok is részt vesznek, mint a háromszoros NBA-bajnok Bruce Bowen vagy éppen a Harlem Wizards. Az NSO Tv videójában belekóstolhat a pénteki nyitó nap hangulatába.

Férfi kosár Eb: az elnök újra hitet tett Ivkovics mellett

Elsősorban a csapat tartását és küzdeni tudását emelte ki a férfiválogatott vasárnap elvesztett Európa-bajnoki nyolcaddöntője után Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke.

Női kosár Eb: az MKOSZ elnöke elégedett a válogatottal

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke elégedett a női válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével, egyúttal úgy véli, a kedden egy ponttal elbukott, a negyeddöntőbe jutásért vívott meccsen sem hagyott kívánni valót maga után a csapat.

Kosár Eb: Nem mi leszünk a leggyengébbek – Ivkovics

Késve kezdődött a Magyar Kosárlabda-szövetség (MKOSZ) sajtótájékoztatója a MOB tisztújító közgyűlése miatt, mert Szalay Ferenc elnök és Bodnár Péter főtitkár is megvárták a szavazás eredményét, melyet nem kívánták kommentálni. A sajtóesemény témája a női és férfi Európa-bajnokság, melyen hosszú idő után egyszerre mindkét nemben képviseljük magunkat.

Ünnepel és keményen dolgozik a 75 éves MKOSZ

Eseménydús esztendő vár a kosarasokra, és ez örömteli, hiszen azt jelenti, a magyar kupacsapatok és a válogatottak egyre inkább bekapcsolódnak az európai vérkeringésbe. Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke pontosan tudja, nagy utat tettek meg, ám hátradőlni nem szabad. Sőt… (x)

Kosárlabda: nőtt a sportág honi presztízse – Szalay

Az idei válogatott- és klubszintû eredmények nyomán nőtt a magyar kosárlabda presztízse a szövetséget (MKOSZ) vezető Szalay Ferenc szerint.


Kézilabda Eb: Tudta-e?