Légiósok: karrierje nagy lehetősége előtt áll Novothny Soma

A Borussia Dortmund ellen gyönyörű gólt sarkazó magyar csatár azt sem bánná, ha szélsőként kellene bizonyítania, csak végre topligában játsszon.

Válogatott: Mindig beismertem a hibáimat, csak így tudok tükörbe nézni – Szalai Ádám

Szalai Ádám, a Mainz és a nemzeti csapat támadója az Európa-bajnokság után érzett csalódásról, a tavaly őszi megpróbáltatásokról, a kritikákról, és az egész karrierjét jellemző rendíthetetlen akaratról is beszélt lapunknak.

Eb 2020: különös elismerést kapott Szalai Ádám a The Athletictől

A The Athletic szaklap a labdarúgó Európa-bajnokság befejeztével készített egy listát a torna legjobbjairól, alternatív kategóriákban. Megválasztották a legjobb kommentátort és a legjobb bemelegítési formátumot is, de Szalai Ádámnak is jutott egy díj.

Szalai Ádám jelenleg pótolhatatlan – mi lesz két év múlva?

Az Európa-bajnokság után is kérdés maradt, hosszú távon ki helyettesítheti majd a válogatott centerét, a Mainzban futballozó 33 éves csapatkapitányt, Szalai Ádámot.

A nap kérdése: „Fiola gólja után úgy éreztem, mi nyertük meg az Eb-t!”

Bár a magyar labdarúgó-válogatott az Eb nyolcaddöntőjében már nem érdekelt, örömre bőven volt ok a csoportkörben. A nap kérdése rovatunkban ezúttal arra kerestük a választ, hogy a szurkolóknak melyik a legkedvesebb emléke a magyar Eb-szerepléssel kapcsolatban. 

Eb 2020: Marco Rossi rendszerében Szalai Ádám nélkülözhetetlen

Mint ismeretes, Szalai Ádám a németeknek fejelt góljával már 24 találatnál jár a nemzeti csapatban, és ezzel holtversenyben a magyar labdarúgó-válogatott történetének 17. legeredményesebb gólszerzője. Ennek ellenére játéka, teljesítménye továbbra is állandó vitatéma a különböző fórumokon. Militár Iván ennek fényében elemezte ki pontról pontra Szalai Európa-bajnoki produkcióját.

Eb 2020: Azt várom, hogy több futballistánk játsszon a topligákban – Halmai Gábor

A korábbi 57-szeres válogatott labdarúgóra, Halmai Gáborra is nagyon jó benyomást tett a magyar csapat az Európa-bajnokságon. A Pomázi Egervári-Halmai Focisuli SE vezetője az NSO Tv-nek arról is beszélt, hogyan látja Marco Rossi munkáját, miért van nagy szüksége a válogatottnak Szalai Ádámra, s milyen hatással lehet az Eb-szereplés a játékosok pályafutására. 

Eb 2020: a Bildnél Szalai Ádám lett a meccs embere – német lapszemle

A szerdán létfontosságú egyenlítő gólt szerző Leon Goretzkát éltetik a német lapok a Németország–Magyarország összecsapás másnapján. A helyi sajtó ugyanakkor rendkívül kritikus a csoportból való továbbjutást az utolsó pillanatokban kiharcoló német válogatottal szemben. A magyar csapat teljesítményét is elismerve „thrillert”, „krimit” emlegetnek, miközben a Bild toronymagasan Szalai Ádámot választotta a mezőny legjobbjának.

Eb 2020: Fáj, nagyon fáj – Szalai Ádám megindító posztja

Szalai Ádám emlékezetes teljesítményt nyújtott a németek elleni Eb-csoportmeccsen. A támadó reggeli Instagram-posztjában érzéseiről is írt.

Válogatott: Szalai Ádám beérte Fazekast az örök-góllövőlistán!

A magyar labdarúgó-válogatott csatárra, Szalai Ádám szerdán a németek ellen szerzett góljával utolérte az örökrangsorban az újpesti legendát, Fazekas Lászlót.

Videó: Schäfer András góljával ismét vezettünk a németek ellen!

A magyar labdarúgó-válogatott a 68. percben, két perccel a németek egyenlítő gólja után Schäfer András révén ismét előnybe került Németország ellen Münchenben az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában.

Videó: íme, Szalai Ádám és a magyar válogatott gólöröme

A magyar labdarúgó-válogatott így ünnepelte meg Szalai Ádám gólját a magyar szurkolók előtt Münchenben az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában.

Videó: a szurkolói zónában is hatalmas volt az öröm Szalai Ádám góljánál

A magyar labdarúgó-válogatott vezető gólját így fogadták a budapesti szurkolói zónában. Szalai Ádám fejes góljával vezetünk a szünetben Németország ellen Münchenben az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában.

Mainz: Szalai Ádám komoly áldozatot hozott új szerződéséért – sajtóhír

Mint beszámoltunk róla, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Mainz egy évvel meghosszabbította Szalai Ádám szerződését. A Bild értesülései szerint a magyar válogatott támadó komoly áldozatot hozott az új megállapodásért.

Videó: így fogadta a Puskás Aréna Szalai Ádám gólját

Nem sokkal azután, hogy a magyar válogatott megszerezte a vezetést Németországban, hatalmas üdvrivalgás tört ki a lelátón a portugál–francia meccsen. A két csapat szurkolói aligha értették, hogy mi történik, amikor felzúgott a Ria, Ria Hungária kiáltás a stadion több pontjáról.

Videó: Szalai Ádám góljával kerültünk előnybe Münchenben a németek ellen!

A magyar labdarúgó-válogatott a 11. percben Sallai Roland beadása után Szalai Ádám fejes góljával szerezte meg a vezetést Németország ellen Münchenben az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában.

Légiósok: Szalai Ádám marad, szerződést hosszabbított a Mainzcal

A német élvonalbeli Mainz labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évvel meghosszabbította Szalai Ádám szerződését, így a magyar válogatott csatár a 2021–2022-es idény végéig maradhat az együttesnél.

Eb 2020: Szalai Ádám egy pillanatra mindenkit megijesztett a müncheni tréningen

Szalai Ádám újra edzésben! – talán ez a legfontosabb hír a Németország–Magyarország csoportmérkőzés előestéjén magyarként Münchenben. A válogatott csapatkapitányát még a Franciaország elleni találkozó első félidejében kellett lecserélni egy ütközést követően, ám ahogyan azt a Magyar Labdarúgó-szövetség korábban már előrevetítette, az orvosi vizsgálatok után nem volt akadálya annak, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában ismét Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére álljon. A csapat jó, elszántságról tanúskodó hangulatban teljesítette az utolsó, meccs előtti edzését.