Úszó-vk: „Ez nem úszóviadal volt, hanem bokszmeccs”

A dohai vk-verseny eldöntötte, hogy a budapesti Európa-bajnokságon kik indulhatnak 10 kilométeren.

Strandvilágjátékok: próbára tette úszóinkat a viadal

Nagy meleg, hajnali rajt – az idény végén próbára tette legjobbjainkat a dohai öt kilométeres viadal.

Multisport: a WUG testvére Dohában – magyar indulókkal

Október 11-től 16-ig rendezik meg Dohában a World Beach Gamest, a nemrég Budapesten megtartott World Urban Games tengerparti változatát. A magyarokat öt sportágban 32 sportoló képviseli – közölte az olimpia.hu.

Vizes vb: Megvan a kvóta, világbajnok lettem, nem lehetek csalódott – Rasovszky

Ugyan az éremről lemaradt Rasovszky Kristóf tíz kilométeren, negyedik lett, az olimpiai kvótát így is megszerezte, és a legfontosabb ez volt. Hogy mi is történt a tízezer méternyi kőkemény harc során, elmondta a Nemzeti Sport tudósítójának.

Vizes vb: Rasovszky Kristóf 4. lett 10 km-en, megvan az olimpiai kvóta

Rasovszky Kristóf az öt kilométeren nyert aranyérme után a nyílt vízi úszók olimpiai számában, 10 kilométeren a negyedik helyen végzett a dél-koreai vizes világbajnokságon, így kvótát szerzett a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. A világbajnoki címet a német Florian Wellbrock nyerte meg a francia Marc-Antoine Olivier és honfitársa, Rob Muffels előtt.

Vizes vb: Rasovszky Kristófé az első aranyérem Dél-Koreában

Rasovszky Kristóf győzött a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes világbajnokságon, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. Rasovszky végig vezetett a versenyen, az utolsó kilométeren faképnél hagyta a mezőnyt, s 53:22 perces idővel győzött, mire a többiek beértek, ő már kiszállt a vízből. Székelyi Dániel a 6. helyen ért célba.

Úszó Eb: Rasovszky aranyérmes lett 25 kilométeren is!

Elképesztő teljesítményt nyújtott Rasovszky Kristóf a glasgow-i Európa-bajnokságon: az öt és a tíz kilométeres verseny után a leghosszabb távon (25 km) is rajthoz állt, és aranyérmes lett!

Úszó Eb: óriási hiba a magyar lánytól, kizárták a váltónkat

A táv felénél kizárták a magyar csapatot a nyílt vízi úszók Európa-bajnokságának váltóversenyéből, mivel Sömenek Onon Kata rossz irányba indult el, és nem kerülte meg a rajt utáni első bóját.

Úszó Eb: Rasovszky Kristóf Eb-ezüstérmes 10 km-en – óvott a magyar csapat

Rasovszky Kristóf a második helyen csapott a célba a glasgow-i nyílt vízi úszó Európa-bajnokság 10 km-es versenyében. A magyar úszó – aki szerdán az 5 kilométeres távon verhetetlennek bizonyult – 6.5 km-nél állt az élre, végül azonban a holland Ferry Weertman jobb benyúlással megelőzte őt.

Úszó Eb: Rasovszky Kristóf aranyérmes lett öt kilométeren

Megkezdték versenyzésüket a nyílt vízi úszók is a glasgow-i Európa-bajnokságon, és a férfiak 5 kilométeres távján fantasztikus magyar siker született: Rasovszky Kristóf szinte végig vezetve aranyérmes lett.

Nyílt vízi úszó Ek: Székelyi Dániel második, Gál Kincső harmadik

Székelyi Dániel a második, Gál Kincső pedig a harmadik helyen végzett öt kilométeren a hosszútávúszók Európa Kupa-sorozatának idei első, izraeli állomásán, Eilatban pénteken.

Vizes vb: Parancsba kaptam, nem vezethetek – Rasovszky

Mint beszámoltunk róla, Rasovszky Kristóf az ötödik helyen végzett a vizes világbajnokságon nyílt vízi úszásban 10 kilométeren, míg Székelyi Dániel a 21. lett. A verseny után mindketten elégedetten nyilatkoztak a Nemzeti Sport Online-nak, míg Szokolai László edző és Gellért Gábor szövetségi edző is arról beszélt, mi kellhet ahhoz, hogy fiatal úszóink még jobb eredményt érjenek el.

Nyílt vízi úszó Eb: bronzérmes a magyar csapat

A Risztov Éva, Papp Márk, Székelyi Dániel összeállítású magyar együttes bronzérmet nyert az 5 kilométeres csapatversenyben a nyílt vízi úszók hoorni Európa-bajnokságán szerdán.

Nyílt vízi úszó Eb: Székelyi Dániel hetedik 5 kilométeren

Legjobb magyarként Székelyi Dániel a hetedik helyen végzett az 5 kilométeres időfutamban az úszók hollandiai nyílt vízi Európa-bajnokságán kedden.

Vizes vb: Olasz Anna ezüstérmes 25 kilométeren!

Olasz Anna ezüstérmet nyert a nyílt vízi úszók 25 kilométeres távján a kazanyi világbajnokságon.

Vizes vb: Papp és Székelyi is teljesítette a kitűzött célt

Mindkét magyar teljesítette a maga számára kitűzött célt: Papp Márk az első tíz közvetlen közelében, 13-ikként, Székelyi Dániel pedig az első húszban (19.) végzett a férfiak 5 kilométeres versenyében a kazanyi vizes világbajnokság nyitónapján.

Nyílt vízi úszás: két bravúrbronz az Európa-kupa rajtján

Két bronzérmet szereztek a magyar fiatalok a LEN nyílt vízi Európa-kupa idei premierjén, az izraeli Eilatban, ahol mindjárt két fordulót is megrendeztek: pénteken 5, vasárnap pedig 10 km-en volt verseny. Először a mindössze 15 esztendős Juhász Janka lett harmadik a hölgyeknél 5 km-en, majd Székelyi Dániel állhatott dobogóra a férfiak 10km-es viadalának végén.

Úszó Eb: Székelyi Dániel feladta öt kör után a 25 km-t

Öt kör, vagyis 12 500 méter után feladta a berlini Európa-bajnokság 25 kilométeres küzdelmét Székelyi Dániel. A magyar csapat fiatal úszója először próbálta teljesíteni a nyílt vízi úszás leghosszabb távját.