Ahogy mi megéltük: „Autogram? Majd később. Előbb egy közös kép!”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 22. részben ismét olvasói történetet osztunk meg, Tisza Gábor a londoni olimpiára kalauzol el minket, a kajak-kenusok sikereinek helyszínére, ahol még egy közös fotó is készült egyik kedvencével, Storcz Botonddal. 

Vizes Gála: „Ez a sport nagy ünnepe” – harmadszor rendezik meg az eseményt

Jövő vasárnap a Duna Arénában immár harmadszor rendezik meg a vizes gálát, amelyen az érdeklődők együtt sportolhatnak az olimpiai és világbajnok sportolókkal.

Olimpiai bajnok a győztesek és a vesztesek között is az önkormányzati választásokon

Vasárnap önkormányzati választásokat rendeztek hazánkban, amelyen számos korábbi, a pályafutását a távolabbi és a közelebbi múltban befejező egykori sportoló, jelenlegi sportvezető mérette meg magát. Alábbi összeállításunkban a teljesség igénye nélkül szedtünk össze néhány érdekes példát.

Kajak-kenu: olimpiai bajnokok segítik a VíziVándor programot

Idén is elindul a Vándortábor program felső tagozatos és középiskolás diákoknak, az egyik legérdekesebb programnak a vízi túrázás ígérkezik, ahol olimpiai bajnokok is ellátogatnak a gyerekek közé.

Kajak-kenu: Storcz Botond nem vallott szégyent 5000 méteren

Kopasz Bálint K–1 500 méteren, a kajakos Bodonyi Dóra és a kenus Varga Dávid 5000 méteren, a Korisánszky Dávid, Mike Róbert duó C–2 500 méteren ismételte meg három héttel ezelőtti, szegedi győzelmét a kajak-kenusok Szolnokon rendezett világbajnoki válogatóján, így ezekben a számokban eldőlt a verseny.

Kajak-kenu: megválasztották az új szövetségi kapitányt

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn Hüttner Csabát választotta a válogatott szövetségi kapitányának.

Kajak-kenu: a nemzetközi szövetségnél folytatja Storcz

Storcz Botondot beválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) sprintbizottságába.

Kajak-kenu: Storcz teljesnek érzi az elmúlt nyolc évet

Storcz Botond teljesnek érzi az elmúlt nyolc évet, amelyet a kajak-kenu válogatott élén töltött.

Kajak-kenu: Storcz Botond nem pályázik a kapitányi posztra

A válogatottat nyolc évig irányító Storcz Botond nem nyújtott be pályázatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ) a felnőtt válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Kajak-kenu: festmény lett az olimpiai bajnok lapátjából

Aki eddig azt hitte, tudja, mire való egy kajak- vagy kenulapát, hétfő délután a Hilton Hotelben alaposan meglepődhetett. Az elmúlt évtizedek ötkarikás magyar sikersorozata alapján feltételeztük, hogy a sportág képviselőinek munkaeszköze kizárólag az olimpiai aranyérmek nagyüzemi termelésének elengedhetetlen kelléke – immár azt is tudjuk, hogy különleges műalkotások alapanyaga egyben.

Rio 2016: Remélem, hogy sikerül beérnem Fischert – Kozák

Három érmet, három aranyérmet szereztek a magyar kajak-kenusok a riói olimpián, mindhárom a női kajak szakág érdeme. Kozák Danuta speciel mindhárom győztes hajóban ott lapátolt. Ötszörös olimpiai bajnokunk reméli, sikerül beérni a nyolc olimpiai aranyérmével sportági rekorder Birgit Fischert. Négyesbeli társa, Csipes Tamara viszont egyesben akár az ő skalpját is levadászná. Storcz Botond, a válogatott edzője szerint tévúton jár, aki a körülményekben kereste annak az okát, hogy a várakozásoktól elmaradóan szerepelt.

Rio 2016: Storcz szerint a lányok szereplése mindent felülír

Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője szerint a nők fantasztikus szereplése minden korábbi várakozást felülmúlt a riói olimpián, ezáltal a csapat teljesítményét is „elvitte”.

Rio 2016: A folytatás miatt is fontos a győzelem – Storcz

Storcz Botond szerint a folytatás szempontjából is rendkívül fontos, hogy a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakpáros győzött kedden 500 méteren a riói olimpián.

Storcz Botond megfogalmazta elvárását az érmek számáról

Hétfőn kezdi meg szereplését a magyar kajak-kenu válogatott Rióban, amelytől öt érmet vár Storcz Botond  szövetségi kapitány. Az első napon három olimpiai bajnok, a K–1 200 méteren érdekelt Douchev-Janics Natasa és a K–2 500 méteren versenyző Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros is bemutatkozik.

Rio 2016: megvan a végleges magyar kajak-kenu csapat

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfő délelőtt elfogadta Storcz Botond vezetőedző javaslatát, ezzel véglegesen összeállt az augusztus 5-én kezdődő olimpiára készülő gyorsasági kajak-kenu csapat: 15+3 versenyző utazik, s a magyar válogatott minden versenyszámban rajthoz áll majd Rióban.

Kajak-kenu: új olimpiai válogató a férfi kajak négyeseknek

Új válogatót írnak ki a férfi 1000 méteres kajak négyesek számára, hogy eldőljön, ebben a számban mely egység képviselheti majd a magyar színeket a riói olimpián.

Kajak-kenu Eb: A végére mindenki hozta magát – Storcz

Elégedetten értékelt a pénteki nyitó nap után Storcz Botond, a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott vezetőedzője.

Kajak-kenu: Jó tréningnek fogom fel az Eb-t – Kozák

Az Európa-bajnokságon tart olimpiai főpróbát mától vasárnapig a magyar kajak-kenu válogatott, amelynek a leendő riói riválisok felmérése a fő célja. A kontinensbajnokság a versenyzők többségének felkészülési állomás.

Maratoni: Storcz újra edzésbe állt, tíz és fél kilométerre készül

Április 30-án, szombaton rendezik meg a Runner's World Run futóversenyt Balatonfüreden. Több ismert személyiség is rajthoz áll, köztük Storcz Botond, a kajak-kenu válogatott vezetőedzője, valamint Rákóczi Ferenc, az egyik országos kereskedelmi rádió műsorvezetője. A korábban „Tavaszi futam” néven ismert rendezvényen különböző hosszúságú távokat lehet teljesíteni. A nevezésről és a verseny részleteiről Zelcsényi Miklós, az esemény szervezője beszélt az NSO Tv-nek.