Sznúker-vb: O'Sullivan csúcsot döntött, bombaerős elődöntő jön

Elsőként Ronnie O'Sullivan jutott be az elődöntőbe a sheffieldi Crucible színházban zajló sznúker-világbajnokságon, miután 13:5-re legyőzte Stephen Maguire-t. A legjobb négy közé csak korábbi világbajnok jutott.

Sznúker: briliáns lökés, az ellenfél is csak ámult – videó

Stephen Maguire talán a 2020-as évek egyik legtrükkösebb lökését vitte véghez a 2020-as sznúker Mastersen. Az egyetlen szépséghiba a lökésében, hogy a fehér golyó is lement, ám ez mit sem von le a briliáns trükk szépségéből. A szerencsés lökést látva az ellenfél, Niel Robertson is csak ámult.

Sznúker: három világbajnok jutott a négy közé a Mastersen

A pénteki két mérkőzéssel kialakult a legjobb négy mezőnye a sznúker londoni Masters-bajnokságán. Az elődöntő négy résztvevője között három korábbi világbajnok is megtalálható.

Videó: borult a palack, kiakadt a sznúkerbajnok az újoncra

A sznúker-világbajnokság újonca, Decsavat Pumjang az első fordulóban 10:9-re legyőzte, s ezzel kiejtette a világranglistán ötödik Stephen Maguire-t. A 34 éves thaiföldi sznúkeres furcsa viselkedésével – játék közben felborította vizespalackját – kissé felidegesítette Maguire-t. A találkozót követően a sznúkerbajnok elmondta: Pumjang őrült dolgokat művelt, s az biztos, hogy nincs ki mind a négy kereke. Íme!

Ronnie O’Sullivan nyerte az Egyesült Királyság Bajnokságát

Elmaradt a sokak által jósolt nagy csata Telfordban az Egyesült Királyság Bajnokságának (UK Championship) döntőjében. A mérkőzés már az első felvonásban eldőlt, ugyanis Ronnie O’Sullivan mind a nyolc frame-et megnyerve hamar eldöntötte a trófea sorsát. Az esti szakasz már csak formalitás volt. Ezzel O’Sullivan megszakította rossz sorozatát és 32 hónap után újra ranglistaversenyt nyert, egyben negyedik UK trófeáját, továbbá győzelmével az előzetes világranglista élén is ő áll a mai naptól.

Létrejött az álomdöntő, O’Sullivan maximum breakkel finalista

Száznegyvenhetes breakkel örvendeztette meg a közönséget a telfordi Egyesült Királyság Bajnokságának (UK Championship) elődöntőjében Ronnie O’Sullivan, aki a mindent eldöntő 17. frame-ben hajtotta végre a bravúrt Mark Selby ellen. A másik mérkőzésen, ahol Stephen Maguire és Shaun Murphy csapott össze, az eredmény sokkal simábban alakult, ennek ellenére remek játék és több 100+ break jellemezte a párharcot. Így kialakult az álomdöntő a nemrég Premier Ligát nyerő Ronnie O’Sullivan és az Észak-Ír Kupa győztese Stephen Maguire között.

Hozták a kötelezőt a „nagyágyúk” az Egyesült Királyság Bajnokságán

Rendkívül sima mérkőzésekkel folytatódott a snooker-szezon második legfontosabb ranglistaversenye Telfordban, hiszen az állva maradt hat kiemelt könnyedén nyerte második fordulós mérkőzését és csak egy meccs jutott el a 17., döntő frame-ig. Az összecsapások java már az első nyolc frame alatt eldőlt. Ronnie O’Sullivan, Stephen Maguire, Ding Junhui, Shaun Murphy és Mark Williams is bejutott a negyeddöntőbe.


Kézilabda Eb: Tudta-e?