Kosárlabda: a hűség mintaképe Mexikóban nyitna tortillabárt

Theodoreán Alexandránál hűségesebb kosárlabdázót nehezen találni ma Magyarországon: immár 9 éve a Szekszárd játékosa. A Baján született csapatkapitány fiatalon majdnem a labdarúgó-pályafutást választotta – aztán szerencsére nem így tett, így a 3x3-as kosárlabdában igen komoly sikereket érhetett el: Európa-bajnoki aranyérmesnek és kétszeres világbajnoki ezüstérmesnek vallhatja magát. Az NSO Tv videójában mesél arról, hogy pályafutása után Mexikóban szeretne tortillabárt nyitni, de megmutatja nekünk kutyáját és a tetoválásait is. Ha még többet szeretne megtudni Theodoreán Alexandráról, keresse a Nemzeti Sport pénteki számát!

Rg: Mindig kövérnek látod magad, mert ezt kapod vissza – Vass Dóra

38-szoros felnőtt egyéni magyar bajnok, hatszoros világbajnoki résztvevő, 2012-ben az év legszebb sportolónője. A 2016-ban visszavonult ritmikus gimnasztikázó tartalmas pályafutást tudhat maga mögött, melyből nagy bánatára egyedül az olimpiai szereplés hiányzik. Vass Dóra elevenítette fel az NSO Tv kamerája előtt a pályafutását, mesélt nekünk a kezdetekről, a sportágában eluralkodó testképzavarról és a magánéletéről is: kiderül, miért nem hívják randizni. Ha még többet szeretne megtudni Vass Dóráról, keresse a Nemzeti Sport pénteki számát!

Jégkorong: „Pénzdíjat tűzök ki, amikor a Fehérvárral játszunk, csak nyerjünk!”

Azari Zsolt tősgyökeres dunaújvárosi. Akár a klubhűség mintaszobra is lehetne, hiszen a 34 éves jégkorongozó pályafutása során csupán két félév erejéig hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikákat. Ő a Sportkrém eheti vendége. 

NB I: Van-e nyomás rajtam a ZTE-nél? Igen, de ez éltet! – Boér Gábor

Boér Gábor a Békés megyei Nagyszénáson nőtt fel, saját bevallása szerint bátyjával, Zsolttal együtt labdával születtek, legalábbis szinte minden gyerekkori képükön rajta van a pöttyös labda, és természetesen rengeteget futballoztak. A ZTE vezetőedzője a Sportkrém e heti vendége.

Kajak-kenu: „Ami az olimpia évében történt, nagyon megtépázott minket lelkileg”

Bóta Kinga sportolói pályafutását rengeteg vicces történet övezte, de ha szóba kerül az athéni olimpia női kajak négyes 500 méteres döntője, akkor elkomorodik az arca. És nemcsak amiatt tartja 2004-et élete legnehezebb évének, mert a zsinórban három megnyert világbajnoki cím után éppen az olimpián nem tudtak nyerni Kovács Katalinnal, Szabó Szilviával és Viski Erzsébettel...    

Hegymászás: szíve szerint jurtában élne, az autóstoppolás a hobbija

Ha befejezi az építkezést, akkor kaphat egy jurtát a kertben – merthogy Klein Dávid komfortosabban érezné magát ott, mint az amúgy takaros kis házában. Az egyezséget barátnőjével kötötte, aki sokkal racionálisabb az önmagát a mai napig csavargónak és hegymászónak tartó párjánál.

Röplabda: „Leesett az álluk, amikor hazajöttem egy Alfa Romeóval”

Iszonyatosan rossz gyerek voltam – mondja magáról Mészáros Dömötör, aki még 43 évesen is aktívan röplabdázik a Dunaferr első osztályú csapatában. Rengeteg sportot kipróbált, többek között dzsúdózott, úszott, kosárlabdázott, de jazzbalettre és társastáncra is járt. Bár bevallottan ügyetlen volt az első edzéseken, ötödikes korában mégis rá kellett jönnie, a röplabda az ő sportja. És sokkal több is volt annál.

Kézi: Hiszek abban, hogy ennek előbb-utóbb vége lesz – Danyi

Másodedzőként négyszer, vezetőedzőként egyszer nyert kézilabda Bajnokok Ligáját. Szabadidejében sokat teniszezik, de nemcsak a sportról lehet beszélgetni vele, ami nem is annyira meglepő egy korábbi tanárembertől, egy jelenlegi nagypapától. A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor volt a Sportkrém vendége. Ha még többet szeretne megtudni a szakemberről, akkor keresse a Nemzeti Sport pénteki számát!

Atlétika: SUP-ozás a szökőkútban? Kozák Luca bevállalta!

A szakadó eső rendesen áthúzta a számításainkat, hiszen Kozák Luca kérésére a debreceni vidámparkot jártuk volna körbe, de csak az Elvarázsolt kastélyt vehettük birtokba a Sportkrém forgatásán. A 24 éves gátfutó azonban nem esett kétségbe, hogy nem az történt, amit elterveztünk. Sőt!  

Férfi kézi: Vilovszkinak a felesége segített feldolgozni a tragédiát

Nem véletlen, hogy Vilovszki Urost a Mátra Múzeumba vittük el a Sportkrém fotózására, hiszen a Gyöngyös kézilabdázója szenvedélyes vadász. Bár portyázásai során mamutot biztosan nem fog elejteni, azt elárulta, vaddisznótrófea akad a veszprémi otthonában. A 35 éves beálló az interjú során beszélt a délszláv háború árnyékában töltött gyerekkoráról, felidézte, hogyan igazolta le fiatalon a Veszprém, s azt is megtudtuk, mi köze a füstölt húsnak a Gyöngyösre igazolásához. Emellett arról is őszintén vallott, hogyan tudta feldolgozni Marian Cozma tragikus halálát...

NB I: Boris élő adásban kérdezte meg Magathot, dolgozhat-e a Schalkénél

Michael Boris sosem álmodozott arról, hogy sztárfutballista legyen, bár a labdarúgás kétségkívül a szenvedélye. Az MTK Budapest vezetőedzője játékos-pályafutását 29 évesen fejezte be, a sérült könyöke nem engedte, hogy kapusként bevethető legyen. Fontos állomás volt a karrierjében, amikor 2009-ben a Germania Windeckkel megnyerték a Német Kupa regionális csoportját, s a folytatásban a Felix Magath vezette Schalkéval mérkőztek meg.