Atlétika: új program segíti a magyar sportolókat a 2023-as budapesti vb-re

Új program indult Spiriev Attila vezetésével annak érdekében, hogy elősegítse a magyar atléták szereplését a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Gyulai Memorial: „Egyértelműen nagyszerű versenyt zártunk”

Kiemelkedően sikerült a keddi, 9. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, amely Spiriev Attila versenyigazgató tájékoztatása szerint ismét 90 ezer pont felett teljesített, és jó eséllyel a legjobb nem Gyémánt Liga-verseny lesz az idei egynapos nemzetközi viadalok rangsorában.

Atlétikai Eb: egy magyar érem és sok balszerencse

A magyar csapat egy érmet szerzett a vasárnap befejeződött berlini atlétikai Európa-bajnokságon, amelyen kis szerencsével sokkal jobb eredményeket is elérhetett volna – véli Spiriev Attila sportigazgató az Eb-t értékelve úgy fogalmazott: öröm és hiányérzet van benne.  

Atlétikai Eb: több mint harmincan a magyar csapatban

Több mint 30 fős lesz a magyar válogatott a hétfőn kezdődő berlini atlétikai Európa-bajnokságon, s a létszám a következő napokban még bővülhet. A csapatban a legnagyobb név a világbajnoki bronzérmes Baji Balázs, a legnagyobb hiányzó a fedett pályás világbajnok Márton Anita.

Atlétika: Spiriev Attila az idény végén távozik a szövetségtől

Az idény végén távozik posztjáról Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója.

Atlétika: erős magyar csapat lesz a tokiói olimpiára

A sportág számára borzasztóan fontos, hogy a magyar csapat jól szerepelt a londoni atlétikai világbajnokságon, amelyen két érmet szerzett, s nyolcan végeztek a legjobb 16-ban – mondta Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.

Atlétikai vb: „Baji Balázs zseniális, egyszerűen zseniális”

Baji Balázs, a 110 méteres gátfutás bronzérmese nagyon várja a versenyszám kedd esti eredményhirdetését a londoni atlétikai világbajnokságon.

Gyulai Memorial: A legfontosabb a színvonal fenntartása – Spiriev

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója szerint a legfontosabb a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj remek színvonalának fenntartása.

Atlétika: „Márton és edzője évek óta szinte csodákat produkál”

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója elégedetten értékelte az egy-egy arany- és bronzéremmel záró magyar csapat szereplését a vasárnap véget ért belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságon.

Atlétikai Eb: Spiriev szerint öten végezhetnek a nyolc között

A magyar az egyik legfiatalabb átlagéletkorú csapat lesz a belgrádi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, melyen a 15 versenyző közül az esélyek alapján öt végezhet a legjobb nyolcban.

Atlétikai Eb: „Pars korszakos világklasszissá nőtte ki magát”

Spiriev Attila szerint évtizedek óta nem volt arra példa, hogy egy magyar atlétikai csapat világversenyen egyéni csúcsok sorát szállítsa, köztük országos rekordokat, mint történt az a vasárnap befejeződött zürichi Európa-bajnokságon. A szakmai igazgató az újból aranyérmes Pars Krisztiánt így méltatta: korszakos világklasszissá nőtte ki magát.

Atlétikai Eb: „Pars fejben nem volt ott a selejtezőben”

Spiriev Attila szakmai igazgató szerint semmi jelentősége nincs, hogy az olimpiai bajnok Pars Krisztián csak a kilencedik helyen jutott be a kalapácsvetés szombati döntőjébe.

A háttérben dolgoznak

A sportolók pályafutásában egyre nagyobb szerepet játszanak a menedzserek, de egy-egy klub, létesítmény és esemény is elképzelhetetlen olyasvalakik nélkül, akik kézben tartják az ügyeket. Közöttük is versenyt hirdettünk, így rájuk is szavazhatnak. Íme a nyolc jelölt.

Atlétika: új szakmai igazgatót neveztek ki a szövetségnél

December 1-jétől Spiriev Attilát nevezték ki a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatójának. A menedzser, aki többek között a Gyulai István Memorial sportigazgatója, a posztot 2008 októbere óta betöltő, most közös megegyezéssel távozó Dornbach Ildikó helyébe lép.