Schön ajtót nyithat a magyar fiataloknak Amerikában

Mint ismeretes, a napokban az MTK labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy Schön Szabolcs nyártól az amerikai profi ligában szereplő (MLS) FC Dallasban folytatja pályafutását. Az átigazolás hátteréről a szélsőt az Egyesült Államokba közvetítő The Footballers Group menedzseriroda részéről Panikosz Makedonasszal és Sowunmi Thomasszal beszélgettünk.

Válogatott: Leandro, Orbán, Nego – szélesítik a kínálatot

Loic Nego meghívója kapcsán lapunk azt vizsgálta, hogy a honosított, illetve a magyar felmenőiknek köszönhetően lehetőséget kapó labdarúgók mennyire váltak be az utóbbi évtizedekben a nemzeti csapatnál.

Nem adott kölcsön a Ferencváros a csatárnak, mérgében eligazolt

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, pár lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. NEMRÉG INDULÓ SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK. ÍME, A HETEDIK RÉSZ!

Vasas: Sowunmi stábtag lett, feladatköre egyelőre nem ismert

A labdarúgó NB I-ből kieső Vasas FC bejelentette, a klub korábbi játékosa, Sowunmi Thomas csatlakozott a szakmai stábhoz.

Sowunmi Thomas: Varga Zoltán parádés edzéseket tartott a Dunaferrnél

Sowunmi Thomas jelenleg a Videoton U16-os csapatának vezetőedzője, emellett közel a negyvenhez a megye I-es bajnokságban szereplő Balatonfüredben futballozik. Egy-egy tréning és meccs között pedig a Székesfehérváron épülő új otthona körüli teendőket intézi. A Sportkrém stábjának egy kávé mellett beszélt arról, milyennek tartja a pályán a mai tizenéveseket, hogyan emlékszik vissza Varga Zoltánra, aki a Dunaferrben volt az edzője, tizennyolc évesen miért nem tudott külföldre szerződni, és mennyire volt közel 1996-ban a nigériai válogatottsághoz. Ha még többet meg akar tudni a tízszeres válogatott labdarúgóról, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét, amelyben az egész heti televíziós sportműsort is megtalálja. 

Játékossors: itt a vége, Sowunmi befejezi pályafutását

Sowunmi Thomas, a korábbi magyar válogatott labdarúgó 37 évesen befejezi pályafutását. A csatár ebben a szezonban 26 mérkőzésen négy gólt szerzett az NB II-ből kieső Ajkában. A Dunaferr, a Vasas, a Ferencváros és a Siófok korábbi támadója nehéz döntést hozott meg.

Felkészülés: Zamostny triplája, Sowunmi duplája, 37 NB II-es gól

Több NB II-es csapat is pályán volt szombaton, a felkészülési eredményeket alább olvashatják.

Játékossors: Sowunmi Thomas NB III-as csapattal készül

Továbbra is csapatot keres a legutóbb Siófokon szereplő Sowunmi Thomas, aki jelenleg a Balaton-parti klub NB III-as csapatának edzéseit látogatja.

Anglia: tovább tesztelik a Siófokról távozó Sowunmit

Helyi sajtóinformációk szerint az angol labdarúgó-bajnokság harmadosztályában (League One) szereplő Walsall szakmai vezetői egyelőre nem döntötték el, szerződtetik-e Sowunmi Thomast.

Siófok: Sowunmi addig nem játszhat, amíg nem írja alá profi szerződését

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Sowunmi Thomas szerződést kötött korábbi csapatával, a BFC Siófokkal, ám a támadó csak amatőr szerződést írt alá, és Horváth Károly szakmai igazgató addig nem számít rá, amíg nem köt profi szerződést.

Siófok: Sowunmi visszatérése a FIFA ügyintézőin múlik

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntésén múlik, hogy erősödik-e a bajnoki hajrára a kiesés ellen küzdő Siófok: Sowunmi Thomas hazatér Ciprusról, de kérdés, hogy a tavasszal az APOP-ban játszó csatár pályára léphet-e még az NB I-ben is.

Ciprus: betliztek a nagycsapatok, de Leandróék így is zárkóztak

A brazil-magyar Leandro csapata, az Omonia Nicosia meglepetésre csupán gól nélküli döntetlent játszott a kiesést jelentő helyen álló Ermisz Aradippu vendégeként a ciprusi labdarúgó-bajnokság hétfői játéknapján.

Ciprus: Sowunmi Thomas másfél évre aláírt az APOP-nak - hivatalos

Sowunmi Thomas, az ősszel a Siófokban futballozó rutinos támadó szerdán másfél évre szóló szerződést írt alá a ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő APOP-nak.

Ciprus: az APOP szerződtette Sowunmit, Poszáék nagyon kikaptak

Ciprusi sajtóinformációk szerint a labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő APOP szerződtette Sowunmi Thomast, aki az őszi szezonban a Siófokban futballozott.

Siófok: Sowunmi elrepült Ciprusra, az APOP szerződéssel várja

Sowunmi Thomas, a labdarúgó NB I-ben szereplő Siófok támadója csütörtökön elköszönt a csapattól, és Ciprusra repült, ahol a Nemzeti Sport információi szerint pénteken másfél évre aláír az élvonalbeli APOP-hoz.

Siófok: Az Üllői úton is a pontszerzés a cél! - Sowunmi Thomas

Sowunmi Thomas, a Ferencváros korábbi támadója az ftc.hu-nak nyilatkozva elmondta, az újonc Siófok játékosai a Fradi ellen is megtesznek mindent a pontszerzésért.

Sowunmi Thomas a kupameccs után a bajnokin is bizonyíthat

A Zalaegerszeg-Vasas mérkőzéssel elkezdődik a Soproni Liga 10. fordulója. A hazai ZTE hétközben búcsúzott a Magyar Kupától, most a bajnokságban javítana, a Sowunmi Thomasszal megerősített angyalföldiek azonban magabiztos győzelmet arattak a Cigánd gárdája felett.

Sowunmi Thomas hat év után visszatért az angyalföldi gárdához

Válogatott támadóval erősödött a Vasas NB I-es labdarúgócsapata. A nemzeti csapatban tíz alkalommal pályára lépő Sowunmi Thomas (képünkön) érkezett Angyalföldre, a 29 esztendős csatár szombaton már a piros-kékekkel edzett, és 2009 nyaráig kötelezte el magát.