Férfi kosár NB I: nagy sikert aratott Fehérváron a harcias ZTE

A Falco Szombathely 86–75-re legyőzte a Sopront, míg a ZTE idegenben 78–73-as sikert aratott a Fehérvár ellen a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján.

Férfi kosár NB I: Szolnok, Sopron – épül a nagy sorozat

A Szolnok és a remek utolsó negyedet futó Sopron sorozatban a hatodik győzelmét aratta a férfi kosárlabda NB I-ben: az Olajbányász hazai pályán verte 86–70-re a Kaposvárt, a soproniak Debrecenben nyertek 89–78-ra. A 14. forduló harmadik csütörtöki mérkőzésén az Alba Fehérvár 84–76-ra legyőzte vendégét, az Atomerőműt.

Férfi kosár NB I: elmaradt a bravúr, legyőzte az újoncot a Szolnok

A Szolnoki Olajbányász 72–65-re legyőzte a Budapesti Honvédot a férfi kosárlabda NB I 13. fordulójában szerdán. Szoros meccsen tartotta otthon a pontokat a Paks, Kecskeméten nyert a Zalaegerszeg, a Sopron pedig kiütötte a Nyíregyházát.

Férfi kosár NB I: Kaposváron nyert a Sopron

Jól kezdett és az első negyedben 14 ponttal ellépett a Kometa Kaposvári KK otthonában a Sopron KC. A somogyiak a nagyszünetre ugyan felzárkóztak, de a második félidő mindkét felvonását Kosztasz Flevarakisz együttese nyerte, amely végül 96–79-re győzött idegenben.

Férfi kosár NB I: Olaj-gála lett a szolnoki rangadóból

A Szolnok hazai pályán fölényesen, 90–57-re legyőzte a Sopront a férfi kosárlabda NB I 2. fordulójának szombati játéknapján. A Körmend–ZTE presztízsmeccs hatalmas csatában, hosszabbításban dőlt el a vasiak javára. A címvédő Falco máris elszenvedte első vereségét, ráadásul saját közönsége előtt – a Kaposvár győzte le 84–79-re. A hosszú idő után újra élvonalbeli Honvéd egyelőre még vár az első győzelmére, az Atomerőmű legénységét csak megszorongatni tudta. A Fehérvár nagyon megverte az Oroszlányt, 67 pontot vert vendégére, és a  DEAC is elkönyvelte első győzelmét, simán elintézve a Nyíregyházát.

Férfi kosár NB I: huszonegy év után tért vissza az élvonalba a Honvéd

Huszonegy év után tért vissza az élvonalba a Budapesti Honvéd férfi kosárlabdacsapata, amely az első meccsén a címvédő Falcóval találkozott.

Férfi kosár NB I: szépített a Szolnok, elődöntős a Fehérvár

A férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjének 3. mérkőzésein a Szolnok 95–89-re legyőzte a Kecskemétet, ezáltal szépített a párharcban, míg a Körmend egymás után másodszor is felülmúlta az Oroszlányt. A Fehérvár parádés utolsó negyeddel 92–85-re legyőzte a Sopront, ezzel elsőként biztosította a helyét az elődöntőben, míg a címvédő Falco szintén nyert, s így a Körmendhez hasonlóan már csak egy győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz.

Férfi kosár NB I: nyert a Falco, rájátszásban az OSE és a Szedeák

A férfi kosárlabda NB I középszakasza csoportkörének utolsó fordulójában a Sopron idegenben legyőzte az Alba Fehérvárt, és ezzel megszerezte a 4. helyet, vagyis a pályaelőnyt a playoffra. Az OSE legyőzte a Szedeákot, de mindkét gárda bejutott a rájátszásba, mivel a Kaposvár otthon vereséget szenvedett a DEAC-tól.

Férfi kosár NB I: a Szolnok fordulatos meccsen verte meg a Körmendet

A férfi kosárlabda NB I középszakaszának felsőházában izgalmas, és a playoffot idéző hangulatú mérkőzésen győzte le a Szolnok a Körmendet és ezzel megszerezte a második helyet a középszakaszban, függetlenül a hátralévő két találkozójának eredményétől.

Férfi kosár NB I: az Alba nagyon megverte a Körmendet

A középszakaszban eddig nem brillírozó Alba Fehérvár hazai pályán fölényes sikert (97–77) aratott a szintén az első négybe vágyó Körmend felett a férfi kosárlabda NB I szerdai játéknapján. A felsőházban szintén értékes győzelmet aratott a Sopron a Szolnok ellen (97–90), a középházban lépéshátrányban lévő Szeged és Oroszlány ugyancsak nyert – utóbbi 100 pont fölé hatolt a bajnoki hajrára megfiatalított DEAC ellen –, míg az alsóházban az Atomerőmű és a ZTE könyvelt el győzelmet.

Férfi kosár NB I: körmendi és szolnoki siker a felsőházban

A Körmend az Alba Fehérvár, a Szolnok pedig a Sopron ellen nyert otthon szerdán a férfi kosárlabda NB I középszakaszában, a felsőház első fordulójában.

Kosárlabda: kijelenthető, Sopron a sportág hazai fővárosa

Sopron a magyar kosárlabdázás fővárosa lett: a férficsapat hihetetlen menetelése és a nők újabb, immár ötödik Euroliga final fourba kerülése után kijelenthető, hogy hazánkban nincs (és talán soha nem is volt Budapesten kívül) még egy olyan város, ahol két ilyen magas szintű kosárcsapat kényeztetné a nézőket hétről hétre.

Férfi kosár: Valami nagyon különleges történik velünk – Ford

A férfi kosárlabda-bajnokságban menetelő, sorozatban 12 meccset megnyerő SKC légiósa, Quincy Ford elárulta, hogy egyfajta testvériség alakult ki az idényt pocsékul kezdő, de immár szárnyaló együttesnél.

Férfi kosár NB I: már 11-nél tart a Sopron győzelmi sorozata

Tartja remek formáját a Sopron a férfi kosárlabda NB I-ben: a soproniak 93–87-re győztek a PVSK vendégeként a 20. forduló vasárnapi játéknapján. Az SKC sorozatban a 11. bajnoki mérkőzését nyerte meg.

Férfi kosár: Boriszov szerint megváltozott a látásmódjuk

Sorozatban tizedik NB I-es győzelmére tör Nyíregyházán a Sopron férfi kosárlabdacsapata, montenegrói bedobója, Milos Boriszov úgy véli, a következő két mérkőzésen még jó esélyük van kitolni a szériájukat.

Férfi kosár NB I: Most szerénynek kell maradni – Flevarakisz

A novemberben a Sopron KC-hez visszatérő görög vezetőedző, Kosztasz Flevarakisz romokban lévő együttesből épített olyan gárdát, amely a regnáló bajnokot és ezüstérmest is legyőzte idegenben.

Férfi kosár NB I: idegenben zárta le rossz szériáját a Sopron

Hat vereség után győzelemnek örülhet a Sopron a férfi kosárlabda NB I-ben: a soproniak 80–72-re nyertek Oroszlányban a 14. fordulóból szerda estére előrehozott mérkőzésen.

Férfi kosár NB I: 100 pontot szerezve nyert a Szedeák

A Naturex-SZTE-Szedeák 100–83-ra nyert a Sopron KC ellen a férfi kosárlabda NB I szerdai játéknapján, s ezzel elmozdult az utolsó helyről.  

Férfi kosár NB I: három trónkövetelő veszélyezteti a Falcót

A bajnoki címvédő csupán két légióst küld csatába, a Szolnok, az Alba és a DEAC masszív kerettel üldözi a vasiakat – kedden elkezdődik a 2021–2022-es évad.

Férfi kosár NB I: 0–2-ről felállt a DEAC, jön az ötödik meccs

A párharc első két mérkőzését elveszítő Debreceni EAC 97–90-re győzött az Alba Fehérvár vendégeként a férfi kosárlabda NB I hétfői játéknapján, ezzel 2–2-re alakította a negyeddöntő összesített állását. A legjobb négy közé jutásról ötödik mérkőzés dönt szerdán Debrecenben.


Kézilabda Eb: Tudta-e?