-->
Férfi kosár NB I: szépített a Szolnok, elődöntős a Fehérvár

A férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjének 3. mérkőzésein a Szolnok 95–89-re legyőzte a Kecskemétet, ezáltal szépített a párharcban, míg a Körmend egymás után másodszor is felülmúlta az Oroszlányt. A Fehérvár parádés utolsó negyeddel 92–85-re legyőzte a Sopront, ezzel elsőként biztosította a helyét az elődöntőben, míg a címvédő Falco szintén nyert, s így a Körmendhez hasonlóan már csak egy győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz.

Férfi kosár NB I: nyert a Falco, rájátszásban az OSE és a Szedeák

A férfi kosárlabda NB I középszakasza csoportkörének utolsó fordulójában a Sopron idegenben legyőzte az Alba Fehérvárt, és ezzel megszerezte a 4. helyet, vagyis a pályaelőnyt a playoffra. Az OSE legyőzte a Szedeákot, de mindkét gárda bejutott a rájátszásba, mivel a Kaposvár otthon vereséget szenvedett a DEAC-tól.

Férfi kosár NB I: a Szolnok fordulatos meccsen verte meg a Körmendet

A férfi kosárlabda NB I középszakaszának felsőházában izgalmas, és a playoffot idéző hangulatú mérkőzésen győzte le a Szolnok a Körmendet és ezzel megszerezte a második helyet a középszakaszban, függetlenül a hátralévő két találkozójának eredményétől.

Férfi kosár NB I: az Alba nagyon megverte a Körmendet

A középszakaszban eddig nem brillírozó Alba Fehérvár hazai pályán fölényes sikert (97–77) aratott a szintén az első négybe vágyó Körmend felett a férfi kosárlabda NB I szerdai játéknapján. A felsőházban szintén értékes győzelmet aratott a Sopron a Szolnok ellen (97–90), a középházban lépéshátrányban lévő Szeged és Oroszlány ugyancsak nyert – utóbbi 100 pont fölé hatolt a bajnoki hajrára megfiatalított DEAC ellen –, míg az alsóházban az Atomerőmű és a ZTE könyvelt el győzelmet.

Férfi kosár NB I: körmendi és szolnoki siker a felsőházban

A Körmend az Alba Fehérvár, a Szolnok pedig a Sopron ellen nyert otthon szerdán a férfi kosárlabda NB I középszakaszában, a felsőház első fordulójában.

Kosárlabda: kijelenthető, Sopron a sportág hazai fővárosa

Sopron a magyar kosárlabdázás fővárosa lett: a férficsapat hihetetlen menetelése és a nők újabb, immár ötödik Euroliga final fourba kerülése után kijelenthető, hogy hazánkban nincs (és talán soha nem is volt Budapesten kívül) még egy olyan város, ahol két ilyen magas szintű kosárcsapat kényeztetné a nézőket hétről hétre.

Férfi kosár: Valami nagyon különleges történik velünk – Ford

A férfi kosárlabda-bajnokságban menetelő, sorozatban 12 meccset megnyerő SKC légiósa, Quincy Ford elárulta, hogy egyfajta testvériség alakult ki az idényt pocsékul kezdő, de immár szárnyaló együttesnél.

Férfi kosár NB I: már 11-nél tart a Sopron győzelmi sorozata

Tartja remek formáját a Sopron a férfi kosárlabda NB I-ben: a soproniak 93–87-re győztek a PVSK vendégeként a 20. forduló vasárnapi játéknapján. Az SKC sorozatban a 11. bajnoki mérkőzését nyerte meg.

Férfi kosár: Boriszov szerint megváltozott a látásmódjuk

Sorozatban tizedik NB I-es győzelmére tör Nyíregyházán a Sopron férfi kosárlabdacsapata, montenegrói bedobója, Milos Boriszov úgy véli, a következő két mérkőzésen még jó esélyük van kitolni a szériájukat.

Férfi kosár NB I: Most szerénynek kell maradni – Flevarakisz

A novemberben a Sopron KC-hez visszatérő görög vezetőedző, Kosztasz Flevarakisz romokban lévő együttesből épített olyan gárdát, amely a regnáló bajnokot és ezüstérmest is legyőzte idegenben.

Férfi kosár NB I: idegenben zárta le rossz szériáját a Sopron

Hat vereség után győzelemnek örülhet a Sopron a férfi kosárlabda NB I-ben: a soproniak 80–72-re nyertek Oroszlányban a 14. fordulóból szerda estére előrehozott mérkőzésen.

Férfi kosár NB I: 100 pontot szerezve nyert a Szedeák

A Naturex-SZTE-Szedeák 100–83-ra nyert a Sopron KC ellen a férfi kosárlabda NB I szerdai játéknapján, s ezzel elmozdult az utolsó helyről.  

Férfi kosár NB I: három trónkövetelő veszélyezteti a Falcót

A bajnoki címvédő csupán két légióst küld csatába, a Szolnok, az Alba és a DEAC masszív kerettel üldözi a vasiakat – kedden elkezdődik a 2021–2022-es évad.

Férfi kosár NB I: 0–2-ről felállt a DEAC, jön az ötödik meccs

A párharc első két mérkőzését elveszítő Debreceni EAC 97–90-re győzött az Alba Fehérvár vendégeként a férfi kosárlabda NB I hétfői játéknapján, ezzel 2–2-re alakította a negyeddöntő összesített állását. A legjobb négy közé jutásról ötödik mérkőzés dönt szerdán Debrecenben.

Férfi kosár NB I: a Falco már elődöntős; sima Szolnok-siker

A férfi kosárlabda NB I rájátszásának negyeddöntőjében pénteken a címvédő Falco 104–91-re nyert a Körmend ellen, így három mérkőzés után továbbjutott, és már elődöntős, éppúgy, mint a Szedeák, amely 96–94-re győzte le az Atomerőmű SE-t. A Szolnok könnyedén, 82–61-re nyert a Sopron ellen, így 2–1-re vezet a párharcban, míg a DEAC 97–82-re legyőzte az Alba Fehérvárt, életben tartva továbbjutási reményeit.

Férfi kosár NB I: egyedül az Alba csente el a pályaelőnyt

A Szeged és a Falco magabiztos hazai győzelemmel kezdte szombat este a negyeddöntőt a férfi kosárlabda NB I rájátszásában. Nyert az alapszakaszelső Szolnok is a Sopron ellen, de egyáltalán nem könnyen, a DEAC pedig elvesztette a pályaelőnyt – az Alba Fehérvár fölényes győzelemmel indul haza Debrecenből. A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak, folytatás kedden.

Férfi kosár NB I: nyert a Falco, kikapott az éllovas Szolnok

A legutóbbi bajnok Falco hazai pályán legyőzte a Sopront, míg az éllovas Szolnok kikapott Körmenden a férfi kosárlabda NB I szerdai játéknapján.

Férfi kosár NB I: simán nyert a Falco; újabb DEAC-siker

A Falco KC Szombathely 88–68-ra legyőzte a Kecskemétet a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján.

Férfi kosár NB I: újabb nagy skalpot szerzett a Kaposvár

A Kaposvár néhány nappal a Falco után az Atomerőmű legénységét is legyőzte hazai pályán (79–75) a férfi kosárlabda NB I-ben. A szerdai másik mérkőzésen is hazai siker született, a Sopron nagy csatában verte meg a Kecskemétet (82–81).

Férfi kosár NB I: zsinórban ötödik meccsén győzött az Alba

Az Alba Fehérvár négy ponttal nyert a Sopron otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szerdai játéknapján.


Kézilabda Eb: Tudta-e?