Rövid pályás gyorskorcsolya-vb: leginkább lányaink villoghatnak Szöulban

Ahogy az a sportágban már megszokott, a szezon legvégén rendezik a világbajnokságot: péntektől vasárnapig a rövid pályás gyorskorcsolyázók Szöulban versenyeznek.

Rp. gyorskorcsolya: döntős a férfiváltó a drezdai vk-n

Hárman futottak B-döntőt a mieink közül, és a B-döntőben léphetett jégre a vegyes váltónk is – a nap legjobb híre, hogy a férficsapatunk bejutott a vasárnapi fináléba.

Rp. gyorskorcsolya: mindhárom váltónk elődöntős a drezdai vk-n

Péntektől vasárnapig Drezda ad otthont a rövid pályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat ötödik állomásának, melyen az első napon minden távon selejtezőket  teljesítettek az indulók.

Rp. gyorskorcsolya: női váltónk éremért futhat az Eb-n

Jászapáti Petra újra megsérült, Somodi Maja kórházban töltötte a szombat estéjét, vagyis rájárt a rúd a magyar válogatottra a gdanski Európa-bajnokság második napján – jó hír, hogy két versenyzőnk döntőt futhatott, és fináléba jutott a női váltó is.

Rp. gyorskorcsolya: mindhárom váltónk elődöntős a gdanski Eb-n

Akadtak ugyan búcsúzók, összességében mégis úgy összegezhetünk a gdanski Európa-bajnokság első napjának végén, hogy a magyar csapat remekül kezdett: Jászapáti Petra mindhárom távon tovább jutott, emellett 2/2-es mutatóval zárt a fiatal Nógrádi Bence és Somodi Maja is.

Rp. gyorskorcsolya: ötödik a női váltó az almati vk-n

Érem nélkül zárta a magyar short track válogatott az almati világkupaversenyt: a befejező nap legjobb teljesítményét női váltónk nyújtotta, hiszen a csapat megnyerte a B-döntőt. 

Téli EYOF: Somodi Maja újabb ezüstérme

A hétfőn 1500 méteren ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó, Somodi Maja a pénteki záró napon szintén második lett 1000 méteren a finnországi Vuokattiban rendezett XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) ˜– írja az MTI.


Kézilabda Eb: Tudta-e?