Erste Liga: két meccsre eltiltották Sofron Istvánt

Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Sofron István, a jégkorong Erste Ligában listavezető MAC HKB Újbuda válogatott csatára, amiért csütörtökön a Titánok ellen 7–1-re megnyert találkozón botvéggel megszúrta ellenfelét.

Jégkorong: Kellett a vérfrissítés a válogatottnál, ami új lökést ad – Sofron István

A magyar férfi jégkorong-válogatott a második mérkőzését is megnyerte a lengyelek ellen a budapesti Tippmix Nemzetek Tornáján. A 3–2-es siker után Vas János, Sofron István és a válogatottban első gólját szerző Tóth Richárd beszélt az NSO Tv-nek az elmúlt egy hét tapasztalatairól. 

Jégkorong: Sofron István hosszabbított a MAC Újbudával

A MAC Újbuda jégkorongcsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2020–2021-es idényre is marad a gárdánál Sofron István.

NS határok nélkül: „Sokan nincsenek tisztában vele, mit veszítettünk el”

A mai napon 100 éves a trianoni döntés. A tragikus emléknap miatt kerestük fel a Csíkszeredában született Sofron Istvánt, a magyar válogatott jégkorongozóját, aki megosztotta velünk gondolatait.

Jégkorong: kő, papír, ollóban Sofron nyert – a kvízkérdésekben is jobb volt Kógernél?

Még mielőtt sikerrel vette volna a februári, nottinghami olimpiai selejtezőt a magyar férfi jégkorong-válogatott, az NSO Tv a csapat két alapemberét, Kóger Dánielt és Sofron Istvánt állította fogós kérdések elé egy kvízjáték formájában. A kezdésért Sofron nyerte a kő, papír, ollót, nézzük meg, ki volt jobb a nem túl egyszerű kérdések megválaszolásában.    

Jégkorong: érzéseikkel szavaznak a székelyek

Bartalis István, Becze Tihamér, Sofron István, Adorján Attila. Négy magyar válogatott jégkorongozó. Összefűzi őket, hogy mind a négyen a Székelyföldön születtek. Természetesen a járvány heteiben is elsősorban profi sportolókként igyekeznek élni, de amikor az Európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmében ügyében indított aláírásgyűjtésre hivatkozva kereste őket a Magyar Nemzet, akkor szívesen meséltek a székely gyökereikről.    

Jégkorong: „Mindenkiben él még az az ominózus 15 másodperc...”

Óriásit játszva győzte le 4–1-re a magyar jégkorong-válogatott Nagy-Britanniát a Nottinghamban rendezett olimpiai előselejtező továbbjutásról döntő mérkőzésén. Amellett, hogy a mieink augusztusban Rigában harcolhatnak a 2022-es pekingi téli olimpián való részvételért, a játékosok úgy érzik, revansot vettek a 2018-as budapesti divízió 1/A-csoportos világbajnokságon történtekért. 

Jégkorong: Papp Kristóf sütivásárlása és a meccskorong

Hiába játszott fölényben, csak hosszabbításban nyert 3–2-ra a magyar jégkorong-válogatott Románia ellen a nottinghami olimpiai selejtezőn. A mérkőzésen élete első felnőttválogatott gólját szerző Papp Kristóf mellett a passzt adó Sofron István, valamint a győztes találatot lövő Erdély Csanád értékelt az NSO Tv-nek. Mellettük Fodor Szabolcs másodedző, Arany Gergely, Stipsicz Bence és a román válogatott részéről Fodor Csanád is megszólalt a mérkőzés után. 

Hoki-vb: Amíg szükség lesz rám, itt leszek – Vas János

A Kazahsztántól elszenvedett 3–1-es magyar vereséggel véget ért a divízió 1/A-csoportos világbajnokság, amelyen nemzeti csapatunk egy győzelemmel és négy vereséggel a kieső Litvánia előtt zárva, az ötödik helyen végzett, így megőrizte tagságát a második vonalban. Az utolsó meccs után a magyar válogatott játékosai árulták el, hogyan látták a vb-szereplést.

Hoki-vb: Borzasztóan játszottunk, egyszerűen kellett volna – Sofron

A kazahsztáni divízió 1/A világbajnokság 4. fordulójában a magyar válogatott a torna eddigi legsúlyosabb vereségét szenvedte el, amikor 6–0-ra kikapott Szlovéniától. A mérkőzés után a magyar játékosok közül Nagy Krisztián és Stipsicz Bence mellett Sofron István is elmondta, hogy szerinte mi állt a katasztrofális játék mögött.

Jégkorong: Sofron István a MAC Újbudához igazolt!

A magyar válogatottal a Kazahsztánban zajló divízió 1/A-csoportos világbajnokságon szereplő Sofron István már korábban bejelentette, hogy szerződése lejártával minden valószínűség szerint távozik klubjától, a Fehvár AV19-től, s mára az is kiderült, hogy a szlovák Tipsport Ligában érdekelt MAC Újbudánál folytatja.

Jégkorong: Sofron nem elégedett a fehérvári helyzetével

Felemás idénye volt Sofron Istvánnak, hiszen a Fehérvár AV19 három év után a playoffban játszhatott az EBEL-ben, ő a liga korábbi gólkirályaként mégis csak a harmadik sorban játszott és kevés pontot szerzett, nem is forszírozza a maradást… A válogatott és a világbajnokság azonban új esélyeket jelent.

Kép: nagy az öröm mostanában Sofron Istvánéknál

Nagy az öröm mostanában Sofron Istvánnál és párjánál, Aryee Claudiánál. Egyik legjobb jégkorongozónk és kedvese, a szép műsorvezető Instagram-profilján, illetve YouTube-csatornáján jelentette be a nagy hírt: hamarosan már hárman lesznek, „Tücsi” ugyanis várandós, a pár első gyermekét hordja a szíve alatt. „Bővülni fog a mi kis Mukicsaládunk egy KisMukival!” – írta Sofron a megható kép mellé, amelyen már jól látszik, milyen szépen gömbölyödik a kismama hasa. A jegyespár egyébként nemrég megviccelte rajongóit, esküvői ruhás képeket posztolt, de aztán utólag elárulták, egyelőre csak egy magazin fotózásán vettek részt – az igazi esküvőre várhatóan jövő nyáron kerül sor.

Jégkorong: Sofron István visszatért Fehérvárra

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata bejelentette Sofron István szerződtetését. A 30 éves játékos két év után tér vissza nevelőegyesületéhez.

Hoki-vb: Sofron szereplése továbbra is bizonytalan

A magyar válogatott kétharmada jégre ment a szombat délelőtti átmozgató edzésen, amely után kezdődik a matekóra, majd este Nagy-Britannia ellen zárjuk a vb-t. Hogy milyen céllal és főleg milyen végeredménnyel, az egyelőre talány.

Hoki-vb: Sofron helyett Nagy Gergő játszik – itt a mieink „kezdője”

A Budapesten zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokság csütörtöki Lengyelország–Magyarország találkozója előtt egy órával kiderült, hogy nem léphet jégre válogatottunkban Sofron István. Információink szerint a Villach csatárának megsérült a könyöke, ezért Nagy Gergő pótolja őt a 3. sorban.