Sisa Tibor üzent a két éve megszűnt olaszliszkai csapatnak

A számos NB I-es csapatnál dolgozó, U19-es Eb-bronzérmes válogatottat vezető edző mellett Pisont István, Egervári Sándor, Plotár Gyula, Farkas Simon és Osváth László is szólt az olaszliszkaiakhoz, ösztönözve őket a két éve megszűnt futballcsapat újjászervezésére. A sátoraljaújhelyi, július 30-i záró ünnepséghez közeledő Hátsó füves futballmentő túra utolsó előtti állomásán Sisa Tibor, Pisont István és Farkas Simon szerelést húzott. Szabóky Zsolt videoriportja.

Bemutató: megjelent Sisa Tibor labdarúgóedző új könyve

Megjelent Sisa Tibor labdarúgóedző új könyve, amelynek témája a csapatszintű döntésképesség és kreativitás fejlesztése, valamint ehhez kapcsolódóan a jelrendszer alkalmazása a sportágban.

„Nem C. Ronaldo hasát kell másolnunk” – a magyar edzőképzés változásai 2 év alatt

Két évvel ezelőtt állt munkába a Magyar Labdarúgó-szövetségnél a német Jörg Daniellel együtt érkező, az arab világból hazatérő Sisa Tibor, aki azóta is ellátja az edzőképzés igazgatóhelyettesi feladatait. Tavaly az első könyve után egy új, innovatív és interaktív könyve is megjelent, ami akár tankönyvként szolgálhat a képzésben résztvevők számára vagy az utánpótlásképzés programjában. A szakemberrel az edzőképzésben folyó gyakorlati munkáról, célokról beszélgettünk idén újra induló Szemléletváltás című sorozatunk keretében, melyben olyan, a labdarúgáshoz (is) köthető, itthon újdonságnak számító kezdeményezésekkel vagy kevésbé ismert módszerekkel, megközelítési módokkal foglalkozunk, amelyek hosszú távon a magyar futballban egyfajta szemléletváltást eredményezhetnek.

Ilyen még sohasem történt az egycsoportos NB II-ben!

Még nem fordult elő az egycsoportos labdarúgó NB II 2013-as bevezetése óta, hogy hét fordulót követően három trénertől is megváljanak. Most azonban ennek is eljött az ideje, sőt, két nap leforgása alatt köszöntek el három edzőtől – elsőként a Csákvártól elszenvedett 3–1-es vereség után Mészöly Gézával bontottak szerződést az ETO FC Győrnél, kisvártatva a kiválóan rajtoló, 3. helyen álló ZTE FC-nél Nagy Tamás munkáját köszönték meg (az ő utódja már meg is van Dobos Barna személyében), míg végül Siófokon Varga Attilát menesztették. A Nemzeti Sport Online utánajárt, hogy az előző években mikor történtek meg az első edzőváltások a csapatoknál – a 2013–2014-es bajnokság hasonlít a leginkább e tekintetben a futó szezonhoz, hiszen akkor csak nyolc forduló kellett ahhoz, hogy három trénertől is elköszönjenek.

MLSZ: a német szövetségtől érkezik az edzőképzés vezetője

A Német Labdarúgó-szövetségnél csaknem két évtizedes tapasztalattal és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező Jörg Daniel veszi át a magyar edzőképzés vezetését – adta hírül hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n a Magyar Labdarúgó-szövetség.

NB II: újabb két edzőjelölt a mezőkövesdi kispadra

A Nemzeti Sport Online információi szerint Dajka László és Márton Gábor is szóba került jelöltként az új edzőt kereső NB II-es labdarúgócsapat, a Mezőkövesd kispadjára.

NB II: Szanyó és Sisa is képbe került a Mezőkövesdnél

A labdarúgó NB II 4. helyén álló Mezőkövesd vezetőedzője, Benczés Miklós vasárnap a Budaörs elleni 2–0-s vereséget követően úgy döntött, felajánlja lemondását.

NB II: Sisa Tibor távozik az utolsó helyezettől – hivatalos

A labdarúgó NB II utolsó helyén álló Vác FC közös megegyezéssel megszünteti Sisa Tibor vezetőedző szerződését – adta hírül a klub Facebook-oldala.

NB II: nincs edzőkérdés Vácon, töretlen a bizalom Sisa iránt

Gyengén szerepel a labdarúgó NB II-ben az újonc Vác FC, a csapat három szerzett ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban, ennek ellenére a klubnál szóba sem került Sisa Tibor vezetőedző menesztése.

Vért és verítéket ígér Sisa – és dacból is bent tartaná a Vácot

Két és fél év után ismét profi bajnokságban állhat rajthoz a Vác labdarúgócsapata, miután Csank János vezetésével a Pest megyei első osztályú és az NB III-as bajnokságot is megnyerte. A tapasztalt tréner a nyáron a ZTE-hez szerződött, helyére Sisa Tibor érkezett, aki tudja, a piros-kékek célja csakis a bennmaradás lehet az NB II-ben. A klub alkalmazottai eközben azonban fáradoznak, hogy a hazai meccseket Vácott rendezhessék meg, mivel az MLSZ-ellenőrök a legutóbbi biztonságtechnikai bejáráson hiányosságokat tapasztaltak.

NB II: visszatérhet a korábbi kedvenc a Váchoz

Az új edző, Sisa Tibor irányításával, harminc játékossal június 22-én megkezdte a felkészülést a Vác FC az NB II-es idényre – a keretben egyelőre egy biztos változás van, Greff Ádám visszavonul, míg a váci szurkolók korábbi kedvence, Hajdú Norbert visszatérhet a piros-kékekhez.

NB II: Sisa Tibor a Vác új edzője – hivatalos

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online korábbi értesülései, hiszen a labdarúgó NB II újonca, a Vác FC megállapodott Sisa Tiborral, aki tizenhárom év után tér vissza a piros-kékekhez és két évre kötelezi el magát a klubhoz.

NB II: Sisa Tibort szeretné vezetőedzőnek az újonc

A vezetőedzőt kereső Vác felvette a kapcsolatot Sisa Tiborral, a labdarúgó NB II egyik újonca megkezdte az egyeztetést a szakemberrel – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

NB II: távozik Gyirmótról a máshonnan ajánlatot kapó Sisa

Mivel ajánlatot kapott máshonnan, Sisa Tibor vezetőedző nem hosszabbítja meg a Gyirmót FC Győrrel június 30-án lejáró szerződését – számolt be róla a klub honlapja.

DVTK: Sisa Tibor reagált Luque őt érő kritikájára

A Magyar Lelátónak adott interjúban a Diósgyőr korábbi spanyol játékosa, José Luque mondta el véleményét korábbi edzőiről. A spanyol futballista szerint Sisa Tibor nem volt a DVTK szintjének megfelelő tréner, sem adottságait, sem szakmai tudását tekintve. Szerinte neki alacsonyabb osztályú csapatot kellett volna irányítania, nem a DVTK-t. A jelenleg az NB II-es Gyirmótnál dolgozó szakember a Nemzeti Sport Online-nak küldött levélben reagált a légiós kritikájára, és felidézte diósgyőri munkásságát, korábbi edzői pályafutását is. Sisa Tibor levelét változtatás nélkül közöljük.

DVTK: Benczésből még szövetségi kapitány is lehet - Luque

José Luque, a Diósgyőr korábbi légiósa edzői pályája elején jár, és azt tervezi, hogy ha sikeressé válik a szakmában, egyszer visszatér a DVTK-hoz, és a klub edzőjének áll – akár korábbi csapattársával, Paco Gallardóval együtt. A már edzőként dolgozó spanyol elmondta, magyar edzői közül csak Benczés Miklóst tartja nagyra (nem lepődne meg, ha egyszer szövetségi kapitány lenne), Szentes Lázárt és Sisa Tibort nem.

Új koncepció alapján dolgoznak a változatlan célért Gyirmóton

Fiatal magyar tehetségek és rutinos játékosok egyvelegére építenek a labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győrnél, és bíznak benne, hogy két éven belül sikerül elérni a hőn áhított célt, az első osztályba jutást.

NB II: az MTK és az ETO ellen is edződik a Gyirmót

Folyamatosan zajlik a labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC felkészülési programjának kialakítása: a Puskás Akadémia, az MTK és a bajnok Győri ETO ellen már biztosan pályára lép az új vezetőedző, Sisa Tibor legénysége.

NB II: Sisa Tibor lett a Gyirmót új vezetőedzője

Sisa Tibor lesz a másodosztályú Gyirmót labdarúgócsapatának új vezetőedzője: a szakember kétéves megállapodást kötött a sárga-kékekkel – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

DVTK: lehetetlenné vált a korábbi erőnléti edző munkája

Javier Reyes jól érezte magát a Diósgyőr labdarúgócsapatának erőnléti edzőjeként, az előző szezon végén mégis elhagyta Miskolcot. A spanyol szakember az amigeleken.hu nevű szurkolói portálnak adott hosszabb interjút, amelyben távozásáról is beszélt.


Kézilabda Eb: Tudta-e?