-->
Sepsi: utolsó felkészülési mérkőzésén kikapott a csapat

Elvesztette utolsó felkészülési mérkőzését az ausztriai Kössenben edzőtáborozó Sepsi OSK, amely 3–0-ra kikapott a német SV Sandhausentől.

Sepsi: dél-amerikai légiós érkezett az OSK-hoz

Veterán venezuelai válogatott csatárt igazolt a Sepsi OSK, a 36 esztendős Mario Rondón egy évre kötelezte el magát a Román Kupa-győztes székelyföldi csapathoz.

A Ferencváros hármat kapott a Román Kupa-győztes Sepsitől

A Ferencváros labdarúgócsapata 3–0-ra kikapott az Európa-konferencialiga-induló Sepsi OSK-tól felkészülési mérkőzésen Ausztriában.

Liga 1: a bajnoktól igazolt védőt a Sepsi OSK

A bajnok CFR-től igazolt védőt a Román Kupa-győztes Sepsi OSK, a 24 éves Denis Ciobotariu három évre írt alá a székelyföldi klubhoz.

Sepsi: román válogatott középpályást szerződtettek

Rutinos, kétszeres válogatott román középpályás érkezését jelentette be a Sepsi OSK: a kupagyőztes székelyföldi klub két évre szerződtette Cosmin Mateit. A 30 esztendős, széleken és középen is bevethető labdarúgó karrierje javát a Dinamónál töltötte, de a Liga 1-ben játszott az FCSB, az Astra Giurgiu és az FC Viitorul színeiben is, 207 mérkőzésen 28 gólt szerezve. Légósként pedig megfordult a török Genclerbirliginél, a görög Atromitosznál és a horvát NK Istránál.

NL: két Sepsi-játékosnak válogatott meghívót ért a kupagyőzelem

Harmincfős keretet hirdetett a júniusi négy Nemzetek Ligája-mérkőzésre Edward Iordanescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A névsorban három olyan játékos található, aki először kapott meghívót, köztük a friss Román Kupa-győztes Sepsi OSK két futballistája.

Román Kupa: a román sportújság a Nemzeti Sport címlapjáról cikkez

A Nemzeti Sporttal is foglalkozott a román sajtó a Sepsi OSK diadalát követően. A Gazeta Sporturilor internetes kiadásában is szemlézte lapunkat, illetve a címlapunkról készült fotót is lehozta cikkében, amelyben helyszíni tudósítónk, Boros Miklós írását is idézi a szerző.

Videó: így szólt a „Ria, ria, Hungária!” és a székely himnusz Bukarestben

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Sepsi OSK nyerte a labdarúgó Román Kupa FC Voluntari elleni döntőjét (2–1). A mérkőzést követően a szurkolók a csapat jelenlétében ünnepélyesen elénekelték a székely himnuszt – az ünneplés hangulatára pedig egész este nem lehetett panasz.

Románia: „Magyarország nyerte a Román Kupát” – lapszemle

Két nappal a Sepsi OSK Román Kupa-győzelme után három véleménycikket is szentelt a székelyföldi klub történelmi sikerének az egyetlen országos romániai sportlap, a Gazeta Sporturilor.

Sepsi OSK: Nem akarunk felébredni a kupagyőzelem után – Diószegi László

Sepsiszentgyörgy főterén mutatta be tegnap a Román Kupát a Sepsi OSK stábja, Diószegi ­László klubelnök szerint kimondhatatlan boldogság örömöt szerezni több százezer embernek.

Románia: többezres tömeg fogadta a kupagyőztest Sepsiszentgyörgyön

A Román Kupa már az éjjel megérkezett Sepsiszentgyörgyre, de az igazi fieszta péntek délután volt a háromszéki város főterén, amikor ezrek ünnepelték a Székelyföld első futballtrófeáját megszerző csapatot.

Sepsi OSK: Nagyon szólt a Ria, Ria Hungária a bukaresti stadionban – lapszemle

Az erdélyi magyar sajtó a Sepsi OSK és egész Székelyföld dicsőségéről ír a Román Kupa döntőjének másnapján.

Sepsi OSK: Szeretek álmodni, de erről még én sem álmodtam – Diószegi

A Román Kupa már az éjjel megérkezett Sepsiszentgyörgyre, de Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke péntek délutánra tervezi az igazi ünneplést.

Román Kupa: bombagóllal növelte a Sepsi előnyét a támadó – videó

Marius Stefanescu duplájával kétgólos előnybe került a Sepsi OSK a Voluntari elleni Román Kupa-döntőben. Önmagában a két gól is nagyszerű teljesítmény egy mérkőzésen – pláne egy fináléban –, de a 23 éves támadó második találata különösen szépre sikerült: Stefanescu 30 méterről bombázott a bal felsőbe, a kapus tehetetlen volt. Videó!

Történelmi siker: megnyerte a Sepsiszentgyörgy a Román Kupát!

A labdarúgó Román Kupa döntőjében a Voluntari-t 2–1-re legyőzte, és ezzel történelmi tettet hajtott végre a Sepsi OSK!

Videó: a szurkolók felfokozott hangulatban várják a Sepsi döntőjét

Hamarosan kezdetét veszi a labdarúgó Román Kupa döntője, amelyet a Sepsi OSK és az FC Voluntari játszik egymással. A sepsiszentgyörgyi szurkolók már ott vannak a bukaresti stadionban, s jelét adták annak, hogy a hangulatra nem lesz panasz. 

Román Kupa: a Sepsi két trófeával is távozhat Bukarestből

Fiatal klubok vívják csütörtök este a Román Kupa-döntőt a bukaresti Rapid Stadionban: az FC Voluntarit 2010-ben, míg a Sepsi OSK-t 2011-ben alapították. Mindkét csapatnak ez a második fináléja. A Voluntari öt évvel ezelőtt el is tudta hódítani a trófeát, a szentgyörgyiek viszont 2020 nyarán elveszítették a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezett, FCSB elleni döntőt (0–1).

Román Kupa: a Sepsi győzelemmel jutna be az Ekl-be

Haza sem utazott Sepsiszentgyörgyre utolsó, az FCU Craiova otthonában 5–0-ra megnyert bajnoki mérkőzése után a Sepsi OSK, hanem egyből Bukarest felé vette az irányt, ahol csütörtök este Román Kupa-döntőt játszik az FC Voluntari ellen.

Nagyon fontos mérkőzésen rúgott öt gólt az FCU Craiovának az OSK!

Három nappal a Román Kupa döntője előtt a Sepsi OSK idegenben 5–0-ra lemosta a pályáról az FCU Craiovát, és az alsóház élén végzett. Ha nem is nyernek a szentgyörgyiek a kupadöntőben, még akkor is eljuthatnak egy európai kupába!

Sepsi: „Döntőbe akartunk jutni, és remélem, hogy most meg is nyerjük”

Két Román Kupa-döntője lesz május 19-én a Sepsi OSK-nak a bukaresti Rapid-stadionban, hiszen a felnőttcsapat FC Voluntari elleni fináléja előtt rendezik az U19-esek sorozatának döntőjét is, amelyben a szentgyörgyiek ellenfele a szintén székelyföldi FK Csíkszereda lesz.


Kézilabda Eb: Tudta-e?