Ekl: „A DAC kapusa egy csoda”; „Az Eszék túlélte a Pogont” – lapszemle

Külhoni klubcsapataink közül a Sepsi OSK a szlovák Spartak Trnava, az NK Osijek a lengyel Pogon Szczecin otthonában ért el gól nélküli döntetlent, míg a DAC 1–0-s vereséget szenvedett Belgrádban a Holender Filipet is soraiban tudó Partizan vendégeként az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének első mérkőzésén. Lássuk, hogyan látták a meccseket a helyi lapok!

Ekl: a hajrában emberhátrányba került, de így is ikszelt a Sepsi

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában gól nélküli döntetlennel kezdte meg nemzetközi kupaidényét a Sepsi OSK a szlovák Spartak Trnava otthonában.

Gól nélküli döntetlennel kezdett a Sepsi OSK Nagyszombatban

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában gól nélküli döntetlennel kezdte meg nemzetközi kupaidényét a Sepsi OSK a szlovák Spartak Trnava otthonában.

Ekl: történelmi meccsre utazott a Sepsi Nagyszombatba

Történelmi útra indult szerda reggel Bukarestből a Sepsi OSK küldöttsége: a székelyföldi csapat csütörtök este fennállása első nemzetközi kupamérkőzését vívja Nagyszombatban a Spartak Trnava ellen – amelynek ez már a 153. európai találkozója lesz.

Két érdekes góllal nyert odahaza a Sepsiszentgyörgy

Szinte semmi nem változott Sepsiszentgyörgyön a héthetes bajnoki szünetben, a Sepsi OSK a múlt idényben megszokott fizikális futballjával, pontrúgásait kihasználva nyerte meg a román élvonal új szezonjának első mérkőzését, az Academica Clinceni ellen.

Csíkszereda: a felkészülési meccsen bemutatkoztak az új igazolások

Bár még három hét hátravan a felkészülési időszakból, az FK Csíkszereda csapata csütörtökön, a Gaz Metan elleni felkészülési mérkőzésen bemutatta új igazolásait szurkolóinak.

Felkészülés: a Sepsi OSK harmadszor is nyert Ausztriában

Harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte az Ausztriában edzőtáborozó Sepsi OSK: a székelyföldi együttes három 45 perces összecsapáson 3–1-re legyőzte az orosz élvonalban szereplő FK Ufát.

Sepsi OSK: szlovén válogatott játékost szerződtettek

Szlovén válogatott középpályással erősített a Sepsi OSK, a 31 éves Rajko Rep hároméves szerződést között az Európa-konferencialiga selejtezőire készülő székelyföldi klubbal.

Felkészülés: a Sepsi legyőzte a tavaly BL-főtáblás riválist

Az előző idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő csapatot győzött le csütörtökön az Ausztriában edzőtáborozó Sepsi OSK: a székelyföldi labdarúgócsapat 2–1-re nyert az orosz FK Krasznodar ellen.

Sepsi OSK: rutinos szerb támadót szerződtettek

Tapasztalt szerb futballistát igazolt a Sepsi OSK: a Vojvodinától érkező Petar Bojics az Európa-konferencialigára készülő székelyföldi klub legújabb játékosa.

Sepsi OSK: az UEFA hitelesítette a Városi Stadiont

Saját stadionjában játszhatja történelme első európai kupamérkőzését a Sepsi OSK, miután az UEFA elfogadta a Szemerja-negyedbeli pályát. Így aztán július 29-én Sepsiszentgyörgyön rendezik az Európa-konferencialiga második fordulójának visszavágóját, amelyen a székelyföldi csapat ellenfele a szlovák Spartak Trnava és a máltai Mosta párharcának győztese lesz.    

Sepsi OSK: Csíkszeredából erősítettek a szentgyörgyiek

Csíkszeredából érkezett a Sepsi OSK legfrissebb szerzeménye, az Európa-konferencialigára készülő székelyföldi csapat egy évre kölcsönvette Botorok Jánost.

Ekl: az Újpest a Vaduzzal találkozik; a Slask Wroclaw jöhet a Fehérvárnak

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán Nyonban tartotta meg az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének sorsolását.

BL, Ekl: a szlovén bajnokot is kaphatja az FTC; Újpest–Vaduz is jöhet

Az Európai Labdarúgó-szövetség szerdán tartja meg a Bajnokok Ligája és az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének sorsolását. Az UEFA az esemény előtt a hivatalos honlapján tette közzé a sorsolási csoportokat, így szűkült a magyar csapatok lehetséges ellenfeleinek listája.

Sepsi OSK: a másodosztályból szerződtettek kapust

A román másodosztályból igazolt kapust a Sepsi OSK: a hároméves szerződést aláíró Razvan Began a Dunarea Calarasi-tól érkezik a székelyföldi csapathoz.

Sepsi OSK: ismerős bolgár csatárt szerződtettek

Az Európa-konferencialigára készülő székelyföldi klub két évre szerződtette Cvetelin Csuncsukovot.

Ekl: az első helyett a második selejtezőkörben kezd az Újpest

Az Újpest eredetileg kiemeltként az Európa-konferencialiga első selejtezőkörében kezdte volna meg a szereplését, ám a Villarreal Európa-liga-győzelme felborította a sorsolást, így a lila-fehérek a második kvalifikációs fordulóban nem kiemeltként kezdenek majd.

Sepsi: a kupagyőztestől érkezett szélső a szentgyörgyi klubhoz

A történelmi európai kupaszereplés kiharcolásának másnapján bejelentette első új igazolását a Sepsi OSK: a székelyföldi futballklub két évre szerződtette Cristi Barbutot.

Sepsi: Még mindig nem hiszem el, hogy ez már nem csak egy álom – Diószegi László

Mint arról beszámoltunk, négy évvel és két nappal azután, hogy feljutott a román élvonalba, ismét történelmet írt a Sepsi OSK: a Viitorul legyőzésével kijutott az Európa-konferencialigába. A mérkőzést követően Diószegi László, a szentgyörgyi együttes elnöke értékelte a történteket.

Sepsiszentgyörgy: Székelyföldről az európai porondra!

Négy évvel és két nappal azután, hogy feljutott a román élvonalba, ismét történelmet írt a Sepsi OSK: a Viitorul legyőzésével kijutott az Európa-konferencialigába.