Vuelta: Kuss győzelme lökést adhat az amerikai kerékpársportnak – Horner

Sepp Kuss előzetesen nem várt győzelme a vasárnap zárult Vuelta a Espanán jelentős lökést adhat az országúti kerékpársportnak az Egyesült Államokban – véli a spanyol körversenyen 2013-ban diadalmaskodó amerikai honfitárs, Chris Horner.

Címlapsztori: Sepp Kuss – a segítő, aki csúcsra ért Spanyolországban

Nem egy hegyre tekert már fel karrierje során Sepp Kuss, a 29 éves amerikai azonban ezúttal olyan magasságokba ért, ahová korábban még nem jutott. Ez utóbbi a Jumbo-Vismáról is elmondható, amely a sportág történetében először triplázott a háromheteseken egy naptári évben.

Vuelta: Kuss és a Jumbo-Visma történelmi sikert aratott, Valter a 22. helyen zárt

Az amerikai Sepp Kuss győzött a vasárnap zárult Vuelta a Espanán, amelyen Valter Attila a 22. helyen végzett, csapatuk, a Jumbo-Visma pedig történelmi triplázást hajtott végre azzal, hogy egy évben megnyerte a Giro d'Italiát, a Tour de France-t és a spanyol országúti kerékpáros körversenyt is.

Vuelta: bukás a hajrában, Dainese nagy sprinttel nyert

Alberto Dainese elsőségével ért véget a Vuelta spanyol kerékpáros-körverseny 19. szakasza La Baneza és Íscar között. A 177.5 km-es távon bukást is hozó sprintbefutó döntött, az olasz kerekes honfitársát, Filippo Gannát előzte meg. Valter Attila 28 másodperces hátránnyal az 50. helyen ért célba. Összetettben továbbra is az amerikai Sepp Kuss vezet, előnye 17 másodperc Jonas Vingegaard előtt.

Vuelta: Roglic nyerte a hegyi befutót, Kuss 8 másodpercet megőrzött az élen

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) nyerte meg a spanyol kerékpáros körverseny (Vuelta a Espana) szerdai, két kemény emelkedő után még keményebb hegyi befutóval végződő 17. szakaszát. Közvetlenül mögötte két csapattársa ért be a célba, Jonas Vingegaard lett a második, Sepp Kuss a harmadik – utóbbi megőrzött nyolc másodpercnyi előnyt az összetett élén Vingegaard előtt. Magyar csapattársuk, Valter Attila 36.-ként tekert be a célba.

Vuelta: Valter talán eddigi legjobb napja volt a szombati

Mint beszámoltunk róla, Remco Evenepoel nyerte meg az országúti kerékpárosok spanyol körversenyének 14. szakaszát, amelyen a viadal egyedüli magyar résztvevője, Valter Attila a győztestől 10 és fél perccel elmaradva a 25. helyen érkezett célba, s összetettben feljött a 17. helyre. A verseny után a sokat dolgozó Valter az M4 Sport helyszíni stábjának értékelt.

Vuelta: kisajátította a Jumbo a királyszakasz dobogóját – videó

Jonas Vingegaard nyerte a Col du Tourmalet-en végződő etapot a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, a második Sepp Kuss pedig megtarthatja a piros trikót.

Tour: tíz év után nyert ismét szakaszt amerikai bringás

Sepp Kuss nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 15. szakaszát, így tíz év után nyert ismét etapot amerikai kerékpáros a versenyen.


Kézilabda Eb: Tudta-e?