Úszás: újabb négy tagot választottak be a Hírességek Csarnokába

Ünnepelni gyűltek össze az úszók péntek este a budai Várban: díjazták az esztendő legjobbjait, és négy újabb tagot választottak be a hazai Hírességek Csarnokába.

Úszás: Selmeci Attila lett a szövetség szakmai alelnöke

Selmeci Attila lett a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) új szakmai alelnöke.

Sportrádió: „Ő lesz a magyar csapat húzóembere” – volt edzője Milák Kristóf vb-reményeiről

Selmeci Attila az edzőbizottság vezetőjeként értékelte a Sportrádióban az úszók előző heti országos bajnokságát, fókuszban a három arannyal és három ezüsttel záró Milák Kristóffal, valamint Hosszú Katinkával.

Az Év Sportolója Gála: mesterkurzus, avagy ki lesz az év edzője?

Hét éve már újra egy kategóriát képeznek a klubedzők és a szövetségi kapitányok, és tavaly óta a fogyatékos sportolókkal foglalkozó szakemberek is az abszolút versenyben vesznek részt.

MOB-botrány: Milák edzőjére a szívbajt hozta az olimpiai bizottság főtitkára

Selmeci Attila, Milák Kristóf akkori edzője úgy véli, ha a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárán múlt volna, nem lehetett volna ott tanítványa mellett a tokiói olimpián. Nagyon megijesztette a MOB-vezető viselkedése egy regisztrációs baklövése után, és az eset mély nyomokat hagyott benne.

Az Év Sportolója Gála: Milák és Kozák is a legjobb háromban

A Magyar Sportújságírók Szövetsége kedd délelőtt sajtótájékoztatón, az M4 Sport élő adásában bejelentette az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2021 díjainak kategóriánkénti három legjobbját. A férfiaknál Lőrincz Tamás, Milák Kristóf és Szilágyi Áron, a nőknél Csipes Tamara, Kozák Danuta és Vas Kata Blanka került a szűkített listára.

Úszás: Kizárólag hálával és köszönettel tartozom Selmeci Attilának – Milák

A közösségi oldalán mondott köszönetet Milák Kristóf a felkészítését a tokiói olimpiáig irányító Selmeci Attilának.

Úszás: Milák Kristófból hiányzik az alázat – Selmeci Attila

Selmeci Attila szerint Milák Kristófból hiányzik az alázat. Az úszóedző a 24.hu oldalnak adott interjúban elmondta, ez az egyik oka annak, hogy nyolc év közös munkát követően a tokiói játékok után nem dolgoznak már együtt, hanem olimpiai bajnok úszónk a továbbiakban Virth Balázs irányítása alatt készül.

Tokió 2020: „Milák minden várakozásomat felülmúlta; hatalmas világklasszis”

Milák Kristóf tokiói aranya és ezüstje egyszersmind azt is jelenti, hogy edzője, Selmeci Attila is felért pályafutása csúcsára.

A cél: megszerezni a magyar úszósport 30. olimpiai aranyérmét!

A magyar csapat már az úszóversenyek első napján harcba küldi néhány tagját – szombaton magyar (arany)éremesélyekkel kezdődnek el a küzdelmek.

Olimpia: hogyan kezelik a sportolók az álmaikat?

Nagyanyáink megfejtettek minden éjjeli látomást, tudták, mi jelent jót és rosszat, mi magunk is foglalkozunk néha ezekkel a képzelgésekkel, de vajon a sportolók hogyan kezelik a víziókat? 

Miként készül sportoló, edző, pszichológus a Covid-olimpiára?

Az éppen 100 nap múlva kezdődő tokiói olimpiát a járványhelyzet közepén rendezik meg, ami tovább nehezíti az egyébként is különleges felkészülést. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik, a sportpszichológus szerint pedig annak jobbak az esélyei, akit kevésbé rendítenek meg a körülmények.

Úszás: „Mondhatni, a 200 pillangó zsebben van” – Milák Tokióról

A 21 éves világbajnok és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf az országos bajnokságon hat aranyérmet szerzett, 100 pillangón országos csúcsot, míg 200 pillangón világcsúcshoz közeli időt úszott. Ez azért is bámulatos eredmény, mert a koronavírus-fertőzése óta gyakorlatilag csak januártól végez teljes értékű munkát. A Digi Sport híradójának elárulta, melyik számban tekinti ő saját magát is tokiói favoritnak, és melyik az, amelyikben még javulni szeretne.

Úszás: Selmeci Attila bárkinek megmutatja az edzésterveit

Selmeci Attila bárkinek megmutatja az edzésterveit, nem tart attól, hogy edőkollégái közül valaki kinevel vele egy Milák Kristófot.

Úszás: több válogatott versenyző készül a nizzai Golden Tour-viadalra

Milák Kristóf egyhetes debreceni edzőtáborral alapozott az év első versenyére: a világbajnok Nizzában lép rajtkőre a jövő héten. Dubaiból előbb Balatonfűzfő, végül Debrecen lett – a három hétből meg előbb kettő, majd csak egy „kerekedett ki”.

Úszás: A sötétben tapogatózunk, nem tudjuk, ki milyen formában van – Sós

Kaposvár ad otthont keddtől szombatig a magyar bajnokságnak: a versenyt az olimpiai időbeosztáshoz igazodva rendezik meg.

Úszás: „Tény, aggódom kicsit” – Milák Kristófról az edzője

Nehéz volt lelket verni belé a visszatérése után, de edzője, Selmeci Attila a héten már újra a régi Milák Kristófot látta a medencében.

Milák Kristóf: Fiatal vagyok, élni szeretnék

Milák Kristóf sohasem volt könnyű eset, de most még nehezebb vele, és leginkább azért, mert a világ- és Európa-bajnok úszó még mindig a tavalyi felkészülés nehézségeit nyögi. 

Úszás: megvolt az első „edzésverseny”, pénzdíjas folytatás jöhet

Már egy kétnapos háziverseny is színt vitt az úszók szürke hétköznapjaiba. Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Milák Kristóf is benevezett rá.

Úszás: Milák edzője nem engedné, hogy kihunyjon a lelkesedés lángja

Selmeci Attila, a világcsúcstartó Milák Kristóf edzője szerint nem szabad engedni, hogy kihunyjon a lelkesedés lángja – árulta el a szakember az SzPress Hírszolgálatnak.


Kézilabda Eb: Tudta-e?