Jégkorong: Kulmala bekerült a magyar válogatott keretébe!

A magyar jégkorong-válogatott november 11–13. között a világbajnoki felkészülést szolgáló Sárközy Tamás Emléktornán vesz részt, és hétfő este Sean Simpson szövetségi kapitány kihirdette a tornára készülő magyar válogatott 24 fős keretét, amelybe behívta a Ferencváros finn támadóját, Rasmus Kulmalát is.

Jégkorong: Vas János elmondta, mi hiányzik jelenleg az A-csoportos szinthez

Az A-csoportos olaszok legyőzésével a harmadik helyen végzett a magyar férfi jégkorong-válogatott a rigai olimpiai selejtezőtornán. A 2–1-es diadal után Sean Simpson szövetségi kapitány természetesn boldog volt, de szót ejtett a lettek elleni, kevésbé kellemes vereségről is. Vas János elmondta, hogy mi hiányzik jelenleg ahhoz, hogy A-csoportos szinten is versenyképesek legyenek. 

Jégkorong: „Hatalmas motiváció az olimpia. Büszkévé akarjuk tenni az országot!”

Sean Simpson a Nemzeti Sportnak adott interjújában a magyar labdarúgó-válogatotthoz hasonlította a hokisaink helyzetét az olimpiai selejtezőn. Mint mondta, az Eb előtt mindenki leírta Marco Rossi csapatát, amely kellemetlen meglepetésben részesítette a nagynevű riválisokat. A magyar férfi jégkorong-válogatott is éppen erre készül Rigában. 

Jégkorong: Szeretnénk meglepetést szerezni, mint a focistáink! – Simpson

Az olimpiai selejtezőtornára készülő magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Sean Simpson is pontosan tisztában van vele, Lettországban nem a magyar csapat az esélyes, de a „tehernélküliséget” igyekszik a maga javára fordítani.

Jégkorong: megvan a magyar férfiválogatott kerete az olimpiai selejtezőre

Sean Simpson szövetségi kapitány kihirdette a férfi jégkorong-válogatott keretét az augusztusi rigai olimpiai selejtezőre – tájékoztatott az MTI.

Jégkorong: A következő hetekben kijelöljük a Rigába utazó csapatot – Sean Simpson

A magyar férfi jégkorong-válogatott már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készült az elmúlt két hétben. Bár a budapesti Három Nemzet-tornán az osztrákok és a fehéroroszok ellen sem sikerült nyerni, Sean Simpson csupán az eredmények miatt bosszankodott. Szirányi Bence elárulta, mi hangzott el a szövetségi kapitánytól az öltözőben a viadal után. 

Jégkorong: Pozsgai Tamás dicséretét is kiérdemelte az újonc védő

Bár a magyar férfi jégkorong nemzeti csapat 1–0-ra kikapott az osztrákoktól a budapesti Három Nemzet-torna csütörtöki játéknapján, Horváth Milánnak így is emlékezetes marad a találkozó: a 20 éves védőt első felnőttválogatott mérkőzésén együttesünk legjobbjának választották meg. A jégen egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, ezt a sortársai, Mihály Ákos és Pozsgai Tamás is megerősítették. 

Jégkorong: „Papp Kristóf elkötelezettségét mutatja, hogy hazautazott Amerikából”

A Három Nemzet Tornával zárja az idényt a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely ezzek már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készül. Az osztrákok és a fehéroroszok elleni mérkőzés előtt Sean Simpson szövetségi kapitánnyal és az Egyesült Államokból az összetartásra hazautazó Papp Kristóffal beszélt az NSO Tv.  

Jégkorong: Mindenki rá akar kerülni Sean Simpson papírjára – Hetényi Zoltán

Divízió I-es világbajnokság híján az áprilisi összetartáson már az augusztusi olimpiai selejtezőre fókuszál a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely csütörtökön az osztrákokkal, szombaton a fehéroroszokkal játszik felkészülési mérkőzést a Vasas Jégcentrumban – egyelőre még mindig szurkolók nélkül. Erdély Csanád és Hetényi Zoltán beszélt az NSO Tv-nek az edzőtábor elmúlt másfél hetéről és az előttük álló két mérkőzésről. 

Jégkorong: edzőtáborba vonult a magyar válogatott

Edzőtáborba vonult kedden a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely a koronavírus-járvány miatt törölt divízió 1/A-világbajnokság helyett már az augusztusi olimpiai selejtezőre készül.

Jégkorong: Jelenleg nagyon nehéz bekerülni a válogatottba – Kreisz Brúnó

Kreisz Brúnó kiváló idényt fut az Erste Ligában, teljesítményével felkeltette a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának figyelmét is. A MAC HKB Újbuda 21 éves csatára eddig jó visszajelzéseket kapott Sean Simpsontól – többek között erről is beszélt az NSO Tv-nek az Univeriade-válogatott összetartása után. 

Jégkorong: Nem tudom, visszamegyek-e Finnországba – Adorján Attila

Adorján Attila a nyáron szerződött a finn másodosztályban szereplő Kiekko-Pojat csapatához, a magyar válogatott jégkorongkapus azonban decemberben kölcsönbe visszatért a DVTK Jegesmedvékhez. Az universiade-válogatott összetartása után beszélgetett vele az NSO Tv a jelenéről és a jövőjéről.