Jégkorong: A következő hetekben kijelöljük a Rigába utazó csapatot – Sean Simpson

A magyar férfi jégkorong-válogatott már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készült az elmúlt két hétben. Bár a budapesti Három Nemzet-tornán az osztrákok és a fehéroroszok ellen sem sikerült nyerni, Sean Simpson csupán az eredmények miatt bosszankodott. Szirányi Bence elárulta, mi hangzott el a szövetségi kapitánytól az öltözőben a viadal után. 

Jégkorong: Pozsgai Tamás dicséretét is kiérdemelte az újonc védő

Bár a magyar férfi jégkorong nemzeti csapat 1–0-ra kikapott az osztrákoktól a budapesti Három Nemzet-torna csütörtöki játéknapján, Horváth Milánnak így is emlékezetes marad a találkozó: a 20 éves védőt első felnőttválogatott mérkőzésén együttesünk legjobbjának választották meg. A jégen egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, ezt a sortársai, Mihály Ákos és Pozsgai Tamás is megerősítették. 

Jégkorong: „Papp Kristóf elkötelezettségét mutatja, hogy hazautazott Amerikából”

A Három Nemzet Tornával zárja az idényt a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely ezzek már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készül. Az osztrákok és a fehéroroszok elleni mérkőzés előtt Sean Simpson szövetségi kapitánnyal és az Egyesült Államokból az összetartásra hazautazó Papp Kristóffal beszélt az NSO Tv.  

Jégkorong: Mindenki rá akar kerülni Sean Simpson papírjára – Hetényi Zoltán

Divízió I-es világbajnokság híján az áprilisi összetartáson már az augusztusi olimpiai selejtezőre fókuszál a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely csütörtökön az osztrákokkal, szombaton a fehéroroszokkal játszik felkészülési mérkőzést a Vasas Jégcentrumban – egyelőre még mindig szurkolók nélkül. Erdély Csanád és Hetényi Zoltán beszélt az NSO Tv-nek az edzőtábor elmúlt másfél hetéről és az előttük álló két mérkőzésről. 

Jégkorong: edzőtáborba vonult a magyar válogatott

Edzőtáborba vonult kedden a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely a koronavírus-járvány miatt törölt divízió 1/A-világbajnokság helyett már az augusztusi olimpiai selejtezőre készül.

Jégkorong: Jelenleg nagyon nehéz bekerülni a válogatottba – Kreisz Brúnó

Kreisz Brúnó kiváló idényt fut az Erste Ligában, teljesítményével felkeltette a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának figyelmét is. A MAC HKB Újbuda 21 éves csatára eddig jó visszajelzéseket kapott Sean Simpsontól – többek között erről is beszélt az NSO Tv-nek az Univeriade-válogatott összetartása után. 

Jégkorong: Nem tudom, visszamegyek-e Finnországba – Adorján Attila

Adorján Attila a nyáron szerződött a finn másodosztályban szereplő Kiekko-Pojat csapatához, a magyar válogatott jégkorongkapus azonban decemberben kölcsönbe visszatért a DVTK Jegesmedvékhez. Az universiade-válogatott összetartása után beszélgetett vele az NSO Tv a jelenéről és a jövőjéről. 

Jégkorong: áprilisban készül a válogatott az olimpiai selejtezőre

Áprilisban készül közösen a felnőtt férfi jégkorong-válogatott az augusztusi olimpiai selejtezőre.

Jégkorong: Sebők Balázsnak hiányzik a válogatott mez

Sebők Balázs lett a finn első osztályú jégkorongbajnokságban szereplő KalPa csapatának legtöbb mérkőzésen pályára lépő légiósa. Ennek apropóján készített a magyar válogatott alapemberével egy hosszabb interjút a Magyar Jégkorongszövetség. 

Jégkorong: Úgy voltam vele, a címeres mezért bármit – Hetényi Zoltán

Bár Hetényi Zoltán többször is térdre rogyott a magyar jégkorong-válogatott lengyelek elleni felkészülési meccsének hajrájában, egyszer sem az ellenfél kényszerítette erre. A kapus 97 százalékkal védett, és főszerepet vállalt abban, hogy a mieink hátrányból fordítva, 3–1-re legyőzték riválisukat.

Jégkorong: „Négy újonccal a sorainkban is felvettük a versenyt a lengyelekkel”

A magyar jégkorong-válogatott az utolsó másodpercekben kapott góllal vesztett 2–1-re a lengyelek elleni felkészülési mérkőzésen. A csütörtöki meccset Arany Gergely és Garát Zsombor értékelte az NSO Tv-nek.