Birkózás: Növényi Norbertet is köszöntötték az MBSZ közgyűlésén

Beszámoló és tisztségviselő-választó közgyűlést tartott pénteken a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) a Sportok Házában – áll a szervezet hírlevelében.

Szavaztak a sportszövetségek, ők az év legjobbjai – lista

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 56 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

Birkózás: Sastin Marianna lett a Vasas szakosztályának társelnöke

Sastin Marianna lett a Vasas birkózószakosztályának társelnöke.

Birkózás: szombaton rendezik a felnőtt ob-t

Nemrégiben ért véget a tokiói olimpia, de máris rangos birkózóeseményre készülnek a sportolók: az október elején esedékes oslói felnőtt-világbajnokságra. Többek között felkészülés és a válogatottsági kérdések tisztázásának jegyében a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli bázisán rendezi a felnőtt országos bajnokságot – áll a szervezet hírlevelében.

Tokió 2020: Sastin Marianna nem bírt romániai ellenfelével

A tokiói olimpia női birkózóversenyében Sastin Marianna (62 kg) 3:1-re kikapott a romániai Incze Krisztától a nyolcaddöntőben.

Tokió 2020: elsőre nem verhetetlenek birkózóink ellenfelei

Kedden három magyar birkózó, Sastin Marianna, Korpási Bálint és Lőrincz Viktor kezdi meg a szereplését a tokiói olimpián – olvasható a Magyar Birkózó-szövetség hírlevelében.

Tokió 2020: Itt állunk az álmunk kapujában! – Lőrincz fivérek

A jövő hétvégi elutazás előtt sajtónyilvános edzést tartott Tatán az olimpiára készülő birkózóválogatott: az eseményen tokiói kvótásaink közül Sastin Marianna, Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor, valamint Korpási Bálint és Szőke Alex is ott volt.

Tokió 2020: kihirdették a magyar birkózócsapatot az olimpiára

Elnökségi ülést tartott a Magyar Birkózószövetség (MBSZ), amelyen egyéb napirendi pontok mellett kijelölték a hivatalos magyar csapatot a tokiói olimpiára – tájékoztatott a szervezet.

Tokió 2020: két magyar birkózó is első kiemelt lesz

A rangsorversenyek végeztével a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) lezárta az olimpiai súlycsoportok világranglistáit, amelyek alapján majd a kiemelést elkészítik a tokiói olimpián – tájékoztatott a a Magyar Birkózószövetség. 

Birkózó Eb: Sastin Marianna ezüstérmes lett 62 kg-ban

Sastin Marianna ezüstérmes lett a női 62 kilogrammos kategóriában a varsói birkózó Európa-bajnokságon, miután a döntőben alulmaradt az ukrán Irina Koljadenkóval szemben.

Birkózó Eb: hihetetlen! Sastin Marianna birkózás nélkül biztos érmes

Szürreális események a varsói Európa-bajnokságon: világbajnok női birkózónk, Sastin Marianna úgy döntőzhet pénteken a 62 kg-osok között, hogy ehhez csütörtökön egyetlenegyszer sem kellett szőnyegre lépnie.

Birkózó Eb: Sastin Marianna mérkőzés nélkül elődöntős

Bolgár riválisa nem mért be, így Sastin Marianna mérkőzés nélkül bejutott a 62 kilogrammos kategória elődöntőjébe a varsói birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózás: három kvótásunkkal rajtol hétfőn az Eb

Április 19-én, hétfőn Varsóban a szabadfogásúak küzdelmeivel megkezdődik a 2021-es birkózó Európa-bajnokság.

Birkózás: Sastin Marianna úgy érzi, jól halad az olimpiai felkészülése

Időarányosan jól halad az olimpiai felkészüléssel Sastin Marianna világbajnok birkózó, aki az elmúlt hetekben a kijevi és a római nemzetközi versenyen is dobogóra állhatott a 62 kilogrammos kategóriában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Birkózás: újabb öt érem, köztük két arany Rómából

Az első napi nagyszerű eredmények (aranyérem Takács István, ezüst Krasznai Máté, Losonczi Dávid és Szilvássy Erik, bronz Lőrincz Viktor és Kecskeméti Krisztián révén) után a római Matteo Pellicone-emlékverseny második napján is nagyszerűen szerepeltek a magyar birkózók – derül ki a Magyar Birkózószövetség pénteki hírleveléből.

Birkózás: Sastin Marianna bronzérmes Kijevben

Az év első nagy nemzetközi versenyén Kijevben összesen közel hatszáz birkózó képviseltette magát a három szakágban, köztük magyarok is. A legtovább a 2013-as világbajnok, már tokiói olimpiai kvótás Sastin Marianna jutott, aki női 62 kilóban ugyan kikapott a vb-címvédő kirgiz Tinibekovától, de a vigaszágon szépen menetelve, algériai, lengyel és üzbég riválist magabiztosan verve bronzérmet szerzett.

Birkózás: Sastin Marianna nem indul a világbajnokságon

A tokiói olimpiára készülő Sastin Marianna a másfél hete rendezett országos bajnokságon nem indult és a decemberre kiírt szerbiai világbajnokságon sem fog szerepelni.

Tokió 2020: jól jön birkózóinknak a halasztás?

Korosodó klasszisainknak nem jön jól az egyéves halasztás, hiszen az idő nem nekik dolgozik, de a már meglévő négy kvóta biztonságot, megnyugvást és előnyt is adhat.

Koronavírus: sportolók vére segíthet a fertőzötteken

A koronavírus-betegségből felgyógyult sportolók ajánlották fel vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez – jelentette be dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a vérplazma-terápiát kifejlesztő OrthoSera Kft. ügyvezetője és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője április 30-án az egyetem budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Sportvilág: anyaság és élsport – összeegyeztethető a kettő?

Élsportoló anyukák, Mohamed Aida, Póta Georgina és Sastin Marianna járták körül a témát a Csisztu Sport Cast új epizódjában.


Kézilabda Eb: Tudta-e?