Tekvandó-ob: Salim Omar magyar bajnok lett

Aranyérmes lett az idei tokiói olimpián ötödik Salim Omar a tekvandó országos bajnokságon, amely Dél-Koreai Nagykövet Kupa is volt egyben.

Tokió 2020: Szerintem Özilre hasonlítok – az olimpiai ezüstérmes tekvandós

Mint ismert, a nyolcaddöntőben Salim Omart legyőző olasz Vito Dell'Aquila nyerte a férfi tekvandósok 58 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmeit szombaton a tokiói olimpián. Döntős ellenfelét, Mohamed Halil Dzsendubit a BEIN Sports riportere a Manchester United futballistájához, Bruno Fernandeshez hasonlította, ám a tunéziai versenyző szerint inkább Mesut Özilre hasonlít. 

Tokió 2020: a Salimot legyőző olasz nyakába került az arany

A nyolcaddöntőben Salim Omart legyőző olasz Vito Dell'Aquila nyerte a férfi tekvandósok 58 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmeit szombaton a tokiói olimpián.

Tokió 2020: Salim Omar nagybátyjához hasonlóan ötödik lett

Az ötödik helyen zárt a tekvandós Salim Omar a tokiói olimpia 58 kg-os kategóriájában, így megismételte nagybátyja, Salim József sydneyi eredményét. A 18 éves versenyző a bronzmeccsen nem bírt a vb-címvédő és világranglistra-1. dél-koreai Dzsang Dzsuval.

Tokió 2020: Salim Omar a bronzéremért küzdhet!

A tekvandós Salim Omar a vigaszágon folytathatta szereplését a tokiói olimpia 58-kg-os kategóriájában, és fölényes győzelmet aratott a thaiföldi riválisa ellen, így magyar idő szerint 14.15-kor a bronzéremért küzdhet a dél-korai világelső Dzsang Dzsunnal.

Tokió 2020: vigaszágon éremért küzdhet a tekvandós Salim Omar

Vereséggel kezdte meg szereplését Salim Omar a tokiói olimpián, a tekvandósok 58 kg-os súlycsoportjában. A magyar versenyző 26:13-ra kapott ki az olasz Vito Dell'Aquilától, aki viszont bejutott a döntőbe, így Salim a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket.

Ibrahimovic roots for Hungary’s 18-year-old hope

18-year-old Omar Salim hasn't lost a match among the adults so far, and he's not giving up on that in Tokyo either. He and his father, Danish Olympic champion Gergely Salim, formed a winning pair.

Tokió 2020: Ibrahimovic támogatására is számíthat 18 éves reménységünk

A 18 éves Salim Omar eddig nem vesztett mérkőzést a felnőttek között, és Tokióban sem ad alább ebből. Édesapjával, a dán színekben olimpiai bajnok Salim Gergellyel nyerő párost alkotnak.

Tokió 2020: olasz ellenféllel kezd a tekvandós Salim Omar

A második helyen kiemelt olasz Vito Dell'Aquila lesz a tekvandós Salim Omar nyolcaddöntős ellenfele a tokiói olimpián – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: 18 évesen az aranyérmet célozza meg tekvandósunk

A szemtelenül fiatal Salim Omar eddig mindössze két felnőttversenyen indult, leiskolázta a mezőnyt, így magabiztosan készül az olimpiára.

Tékvandó: „Ibrahimovic közvetlen, szerethető ember, két lábbal jár a földön”

A szófiai tékvandó európai kvalifikációs viadalon tokiói olimpiai kvótát szerző Salim Omar a Borsnak többek között arról is nyilatkozott, hogy 2018 és 2019 között többször edzett együtt a Milan labdarúgójával, Zlatan Ibrahimoviccsal, amikor a klasszis a Los Angeles Galaxy játékosa volt.

Tékvandó: Salim Omar olimpiai kvótát szerzett!

Döntőbe jutott a tékvandósok szófiai európai kvalifikációs viadalán, ezzel olimpiai kvótát szerzett 58 kilogrammban a mindössze 18 esztendős Salim Omar – számolt be róla az MTI.

Tékvandó: erős kezdés a 18 évesen Európa-bajnok Salif Omartól

Élete első felnőttversenyén, 18 évesen Eb-aranyérmet nyert  54 kilóban Salim Omar. A tekvandó nála családi ügy, hiszen testvérével, Sariffal együtt versenyez édesapja, Salim Gergely irányításával – és olykor Zlatan Ibrahimovic segítségével.

Tékvandó: magyar arany 54 kg-ban az Európa-bajnokságon

Az 54 kilogrammos súlycsoportban szereplő Salim Omar, az MTK versenyzője aranyérmet szerzett csütörtökön a szófiai tékvandó Európa-bajnokságon.


Kézilabda Eb: Tudta-e?