Haladás: Még nem vonultam vissza, ha kellek, itt vagyok és segítek – Halmosi Péter

A közelmúltban felgyorsultak az események a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás körül. Mint beszámoltunk róla, távozott a szakmai stábból a vezetőedző, Supka Attila, illetve a másodedző, Híres Gábor – ideiglenesen Desits Szilárd irányítja a csapatot –, míg a klub bejelentette Tóth Miklós ügyvezető (november 30-i hatályú) távozását. Játékosfronton is zajlanak azonban az események, hiszen eldőlt, hogy Saláta Kornél nem tér vissza a klubhoz, Halmosi Péter viszont továbbra is kivár, és azt mondja, hogy akár játékosként, akár más szerepkörben segítené a klubot.

NB II: a Haladás egyelőre nem él Saláta opciójával

A szlovákiai Új Szó napilap megszólaltatta a Haladás egykori (?) labdarúgóját, Saláta Kornélt, aki márciusban súlyos térdsérülést szenvedett, s azóta műtétje után rehabilitációs munkát végez Szombathelyen, hogy miképpen alakul a jövője, tudniillik a védő szerződése június végén lejár, s a klub egyelőre nem érvényesítette a plusz egy évre szóló opcióját.

Haladás: megbízott edzővel és Halmosival álltak munkába

Csütörtökön megkezdte a felkészülést az augusztus 4-én rajtoló NB II-es bajnokságra a Haladás, amelyet megbízott edzőként Desits Szilárd irányít – tudtuk meg a szombathelyi labdarúgócsapat hivatalos honlapjának csütörtöki híréből.

Haladás: súlyos Saláta Kornél sérülése, vége a szezonjának

A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Saláta Kornél súlyos sérülés miatt a 2018–2019-es idényben már nem léphet pályára.

NB I: Egyetlen káromkodás vagy szitokszó sem hagyta el a számat – Király

Király Gábor tizenegyest védett, ziccert hárított, majd Lovrencsics Gergő gólja után másodpercek alatt kapott két sárga lapot. A kapus kiállítása Horváth Ferenc szerint döntően befolyásolta a mérkőzést, amelyen a Haladás 2–0-s vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában. A találkozó után Király mondta el az NSO Tv-nek, mi történt a kiállításánál, emellett Saláta Kornél és Lovrencsics Gergő beszélt a pályán történt eseményekről. A közelgő szlovák–magyar válogatott Eb-selejtező is szóba került. 

Válogatott: a Hali légiósa szerint nem a horvátok nyerik a csoportot

Saláta Kornél, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás korábbi 40-szeres szlovák válogatott védője meglepetést sejt a hamarosan kezdődő 2020-es Európa-bajnoki selejtezőkön a csoportunkban.

Haladás: az idény végéig aláírt a 40-szeres szlovák válogatott

A Slovan Bratislavától szerződése lejárta után távozó Saláta Kornél az idény végéig a Haladáshoz szerződött. Ezt a 40-szeres szlovák válogatott játékos mondta el a Nemzeti Sportnak, nem sokkal később pedig a klub a hivatalos honlapján megerősítette a megállapodás tényét.

NB I: a Haladásnál próbázik a vb-t megjárt szlovák válogatott védő

Saláta Kornél a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladásnál vesz részt próbajátékon – adta hírül a szombathelyi klub.

NB I: magyar klubokkal tárgyal a vb-t megjárt szlovákiai

Magyar klubok is megkeresték a Slovan Bratislavától távozó Saláta Kornélt. A szlovák válogatottal a 2010-es labdarúgó-világbajnokságot is megjárt 33 éves garamkövesdi védő még nem tudja, hol folytatja.

Cselgáncs-vk: Salánki és Kárpáti bronzérmes Bukarestben

Salánki Evelin és Kárpáti Emese is bronzérmet nyert a cselgáncs világkupa-sorozat bukaresti állomásán.

Slovan: Saláta hosszabbított, valószínű, nem igazol Magyarországra

A Slovan Bratislava két évvel meghosszabbította Saláta Kornél szerződését – így nehezen elképzelhető, hogy a 40-szeres szlovák válogatott játékos még a télen Magyarországra szerződik.

DVSC: újra kinézték a 40-szeres szlovák válogatott védőt

Lejárt Saláta Kornél szerződése a szlovák élvonalban szereplő Slovan Bratislavánál, s nem lenne meglepetés, ha a magyar nemzetiségű, a felvidéki Garamkövesdről származó negyvenszeres szlovák válogatott labdarúgó az NB I-ben folytatná pályafutását.

Légiósok: Priskint és Salátát alaposan lenyomta a kapus

A Slovan Bratislava három futballistája, Priskin Tamás, Saláta Kornél és Ján Mucha részt vett egy jótékonykodással összekötött sportnapon.

DVSC: a szlovák válogatott Saláta Kornél érkezhet

Saláta Kornél közös megegyezéssel felbontotta az év végéig szóló szerződését az FK Rosztov futballcsapatával, így szabadon igazolható – a pozsonyi Új Szó értesülése szerint akár a magyar bajnok DVSC-Tevához is kerülhet.

Premjer-liga: Saláta-gól, a Rosztov feljött a víz alól

A Rosztov 3–0-ra legyőzte hazai pályán az Amkar Perm legénységét az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premjer-liga) 15. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Dzsudzsák, Koman és Priskin is megkezdi a szezont

Pénteken a Mordovija–Lokomotiv Moszkva mérkőzéssel (2–3) megkezdődött az immáron őszi-tavaszi rendszerre átálló orosz bajnokság. Az elmúlt évekhez képest talán kevesebb pénz cserélt gazdát, viszont sztárok sem távoztak a Premjer-ligából, amelyben a Dinamo Moszkvát erősítő Dzsudzsák Balázs, az FK Krasznodarba szerződő Koman Vladimir és az újonc Alanyijánál foglalkoztatott Priskin Tamás személyében három magyar válogatott játékos is futballozik, de az orosz élvonalban szerepel például a Rosztov szlovákiai magyar légiósa, Saláta Kornél is.

Szlovákia: Saláta Kornél nem lesz a Dinamo Zagreb játékosa

Eldőlt, hogy Saláta Kornél nem lesz a Dinamo Zagreb játékosa, miután a Slovan Bratislava védője és a horvát klub között megszakadtak a tárgyalások.

Saláta Kornél: Bízom benne, hogy pályára léphetek

Lesz magyar játékos a labdarúgó-világbajnokságon, hiszen a szlovák szövetségi kapitány, Vladimír Weiss szűkített keretébe is bekerült Saláta Kornél, a Slovan Bratislava védője. A 25 esztendős labdarúgó érthető örömmel fogadta a hírt, s ahogy fogalmazott, nem mindennapi lehetőséget tartogathat számára a sors.

Magyar játékos is szerepelhet Dél-Afrikában

Magyar labdarúgó is ott lehet a június 11-én rajtoló világbajnokságon: bár válogatottunk nem kvalifikálta magát, az európai selejtezők harmadik csoportját megnyerő szlovák csapatban felvidéki magyarként Saláta Kornél is pályázik a dél-afrikai keretbe.