Profi boksz: decemberi csúcsmérkőzés a világ egyik legjobbjával

A világ jelenlegi legjobb bokszolójának tartott mexikói Saúl „Canelo” Álvarez több mint egy év után igazi csúcsmérkőzésen tér vissza a kötelek közé, decemberben ugyanis a britek nagyközépsúlyú világbajnokával, Callum Smithszel csap össze.

Profi boksz: Álvarez a DAZN-t és De La Hoyát is beperelte

Saúl „Cancelo” Álvarez pert indított a meccseit közvetítő DAZN és promotere, a korábbi ökölvívó-klasszis, Oscar De La Hoya ellen. A mexikói peranyaga szerint legalább 280 millió dolláros kárt okozott számára a közvetítő hálózat és saját promotere.

Ökölvívás: Álvarez és Golovkin jövő májusban újra összecsap

Szeptember helyett jövő májusban csap össze harmadszor is a Bokszvilágszövetségnél (WBA) középsúlyban címvédő mexikói Saúl Álvarez és a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) világbajnok kazah Gennagyij Golovkin – a The Athletic értesülése szerint.

Ökölvívás: Álvarez-Golovkin harmadszor is – szeptemberben

Szeptember 12-én csap össze harmadszor is egymással a Boksz Világszövetségnél (WBA) középsúlyban címvédő mexikói Saúl Álvarez és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoka, a kazah Gennagyij Golovkin.

Profi boksz: Álvarez megküzd Kovaljovval a félenehézsúlyú vb-címért

Pénteken hivatalossá vált: november 2-án a Las Vegas-i MGM Grandben harcba száll a jelenlegi középsúlyú világleső, a súlycsoportoktól függetlenül is az egyik legjobbnak tartott mexikói Saúl Canelo Álvarez (52–1–2, 35 KO, TKO) a félnehézsúlyú, orosz világbajnokkal, Szergej Kovaljovval (34–3–1, 29 KO/TKO ).

Profi boksz: drámai mérkőzésen védte meg vb-címét Kovaljov

Remek mérkőzésen, a poklot is megjárva védte meg WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét Szergej Kovaljov, így vélhetően megnyílt számára a kapu a Saúl „Canelo” Álvarez elleni csúcsrangadóra.

Profi boksz: Álvarez a harmadik nagy szervezetnél is világbajnok lett

Napjaink egyik legjobb ökölvívója – súlycsoportoktól függetlenül – a mexikói Saúl Canelo Álvarez (52 győzelem–1 vereség–2 döntetlen, 35 KO/TKO) középsúlyban a harmadik nagy szervezetnél, a Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF) is világbajnok lett, miután Las Vegasban egyhangú pontozással megverte a címvédő, amerikai Daniel Jacobst (35–3, 29 KO, TKO).

Boksz: nyertes van, de különbség nemigen Álvarez és Golovkin között

A fogadóirodáknál valamivel esélyesebbnek tartották a győzelemre a világbajnok kazah Gennagyij Golovkint (39 győzelem – 1 vereség – 1 döntetlen, 34 KO/TKO), aki magyar idő szerint vasárnap hajnalban lépett újra szorítóba profi, középsúlyú címmérkőzésen a kihívó mexikói Saúl Álvarez (49–1–2 döntetlen, 34 KO/TKO) ellen. A tavalyi első meccsükhöz hasonlóan ezúttal is nagyon kiegyensúlyozott küzdelmet folytattak, aminek a végén két pontozó is a mexikóit látta jobbnak, így a kazah elszenvedte első vereségét.

Boksz: megvan, mikor csap újra össze Golovkin és Álvarez

Szeptember 15-én rendezik meg az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt ökölvívómeccsét, a Gennagyij Golovkin–Saúl Álvarez középsúlyú profi világbajnoki címmérkőzést.

Profi boksz: immár biztos, elmarad az Álvarez–Golovkin visszavágó

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pozitív doppingtesztet produkált Saúl „Canelo” Álvarez középsúlyú profi ökölvívó, és immár biztossá vált, hogy elmarad a kazah Gennagyij Golovkin ellen május 5-re tervezett, a WBC, az IBF és a WBA világbajnoki címéért rendezendő meccse, amely a tavaly szeptemberben kettejük között botrányos döntetlennel zárult mérkőzés visszavágója lett volna.

Profi boksz: pozitív doppingteszt, kérdéses a visszavágó

Pozitív doppingtesztet produkált Saúl Álvarez középsúlyú profi ökölvívó, így bizonytalanná vált, hogy sor kerül-e a kazah Gennagyij Golovkin elleni visszavágóra a WBC, az IBF és a WBA világbajnoki címéért.

Ökölvívás: a hölgy, aki miatt forrong a bokszvilág – maradt volna otthon?

Mint arról beszámoltunk, a döntetlen eredménnyel záruló Saúl Canelo Álvarez (49–1–2, 34 KO/TKO)–Gennagyij Golovkin ( 37–0–1, 33 KO/TKO) középsúlyú csúcsmeccs után Adalaide Byrd pontozóbíró került a beszámolók középpontjába, miután 118:110-re Álvareznek adta a találkozót – a három pontozó közül egyedüliként. Utánanéztünk, nem ez volt az első „furcsa" döntése.

NS Hosszabbítás: az eladhatatlan kazah és az örök ígéret mexikói

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Ökölvívás: Álvarez könnyed sikere – jön a szupermeccs Golovkinnal

A mexikói, nagyváltósúlyú profi világbajnok, Saúl Canelo Álvarez (49–1–1, 34 KO/TKO) szombaton egyhangú, fölényes pontozással győzött Paradise-ban honfitársa, Julio César Chávez Jr. (50–3–1, 32) ellen, a mérkőzés után pedig nagy bejelentést tett.

Profi boksz: Saúl Álvarez már megint kiütött egy britet – videó

A hivatalos adatok szerint 51 240 helyi néző előtt csapott össze egymással szombaton éjszaka Arlingtonban, a Dallas Cowboys NFL-csapat stadionjában a WBO nagyváltósúlyú brit világbajnoka, Liam Smith (23–1–1, 13) és kihívója, a tavasszal még középsúlyban címmeccset nyerő, mexikói Saúl Canelo Álvarez (48–1–1, 34).

Profi boksz: Khant merevre ütötték – eszméletlen nagy K. O.

A brit Amir Khan (31–4–0, 19 K.O.-T.K.O.) a Bokszvilágtanács (WBC) középsúlyú világbajnoki övéért rendezett mérkőzésen, Las Vegasban hatodik menetes K.O.-val vereséget szenvedett a súlycsoportoktól független rangsorokban a top tízben jegyzett, címvédő mexikói Saúl Canelo Álvareztől (47–1–1, 33). Ismét bebizonyosodott, hogy Khan hiába tartozik a kimondottan gyors bokszolók közé, a védekezés nem az erőssége, az álla pedig porcelánból van – Álvarez egy óriási jobbegyenessel végzett vele. A brit a padlón feküdve egy ideig mozdulni sem tudott.

Profi boksz: Álvarez egyhangú pontozással nyert Cotto ellen

A mexikói Saúl „Canelo" Álvarez sikerét hozta a Puerto Ricó-i Miguel Cotto ellen a Bokszvilágtanács (WBC) középsúlyú világbajnoki övéért rendezett összecsapás Las Vegasban.  

Videó: irdatlan csapás, Kirkland kiterült - az év K. O.-ja?

Saúl „El Canelo” Álvarez és James Kirkland houstoni bokszmérkőzése irdatlan nagy kiütéssel végződött, igazolva azt, hogy a két bunyóstól látványos, de rövid meccset lehet várni.

Profi boksz: Apám zseniális taktikát talált ki - Mayweather

Mint arról korábban beszámoltunk, Floyd Mayweather többségi pontozással, ennek ellenére magabiztosan győzött a mexikói Saúl Álvarez ellen. A győztes amerikai bunyós az edzője, egyben édesapja zseniális taktikáját dicsérte, míg a vesztes oldalon önkritikusan nyilatkoztak a mérkőzés után.

Mayweather-Álvarez: akár az év mérkőzése is lehet

Az év bokszmeccse is lehet: a súlycsoportoktól és szervezetektől függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott Floyd Mayweather Jr. magyar idő szerint vasárnap hajnalban Saúl Álvarez ellen mérkőzik, a tét a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki és a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnoki öve nagyváltósúlyban. Az igazi tét ennél jóval nagyobb: a felek arról döntenek, ki a világ jelenlegi legjobb bunyósa.