Aranycipő: norvég tarolás az idény első listáján

Az Európa vezető sportlapjait – köztük a Nemzeti Sportot – tömörítő és az Aranycipőt minden évben adományozó, European Sports Media nevű szervezet a 2021–2022-es idényben először tette közzé az aktuális versengés állását. A tavalyi győztes Robert Lewandowski a negyedik helyen áll, a dobogót egyelőre norvég klubok labdarúgói foglalják el.

Aranylabda: öt országban Lewandowski az élen, Messi sehol sem végzett

Szűk körű „klub tagja” lett hazánk: Magyarország az egyike annak az öt országnak, ahonnan az Aranylabda idei átadását megelőző szavazáson amellett, hogy Robert Lewandowski az élen végzett, a későbbi győztes Lionel Messi a legjobb ötbe sem került be.

Aranylabda: Portugáliában sem választották a top ötbe Ronaldót

Mint ismert, az argentin Lionel Messi a napokban hetedszer nyerte meg az Aranylabdát, megelőzve a lengyel Robert Lewandowskit és az olasz válogatott Jorginhót. A labdarúgók legrangosabb egyéni elismerését jelentő díját Messi után a legtöbbször, ötször Cristiano Ronaldo hódította el, azonban az idei szavazáson „csak” a 6. helyen végzett. Napvilágot láttak a 180 ország újságíróinak szavazatai, és kiderült, hogy Ronaldót szülőhazájában, Portugáliában sem jelölték az első öt játékos közé.

Héják és galambok, nyert a Bayern a Dortmund otthonában

A német Bundesligában a 14. fordulóban került sor az első a Der Klassikerre, azaz a Dortmund–Bayern rangadóra, amelyet emlékezetes csatában 3–2-re a vendégek nyertek meg.

IFFHS: „Nálunk egyértelműen Lewandowski nyert!”

Robert Lewandowski lett Lionel Messi előtt 2021 legjobb játékosa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél, az IFFHS-nél.

FFT: Miért nem Puskásé lett az Aranylabda 1960-ban?

Aki úgy véli, Robert Lewandowskit meglopták idén, mit mond Puskás Ferenc és az 1960-as Aranylabda-szavazás kapcsán? A FourFourTwo magazin 2013. januári számának Döglött akták rovatában a botrányos voksolás történetét idézte fel, érdemes újra elolvasni!

ESM: Lewandowski kapta a legtöbb szavazatot a novemberi álomcsapatban

Az Európai Sportmédia (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – megválasztották november álomcsapatát. Íme!

Aranylabda: Lewandowski megkaphatja a 2020-as díjat? Nincs kizárva!

Az Aranylabdát alapító France Football főszerkesztője, Pascal Ferré a német Watsonnak reagált arra a felvetésre, hogy megkaphatja-e Robert Lewandowski utólag a 2020-as díjat. 

Aranylabda: „Tények” – CR szurkolói oldala kiakadt, a portugál kommentben reagált

Több okból kifolyólag is nagy port kavart, hogy hétfőn Lionel Messi vehette át a 2021-es Aranylabdát. Az immár hétszeres győztes argentin klasszist több fronton is támadták már, ezúttal Cristiano Ronaldo egyik szurkolói oldala is, a portugál hivatalos, 372 millió követővel rendelkező Istagram-fiókja pedig hozzászólt a bejegyzéshez.      

Aranylabda: Messi csak Ronaldo miatt nyerte meg a hetediket – mémek

Mint ismert, hetedszer is Lionel Messi érdemelte ki az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. A gála után a mémek kereszttüzébe az argentin játékos mellett Robert Lewandowski és Cristiano Ronaldo került.

Aranylabda: Lewandowski ügynöke szerint nem Messié a 2021-es díj

Élesen kritizálta az Aranylabda-szavazás végeredményét Pini Zahavi, a tavaly a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski ügynöke – írja az MTI.

Ballon d'Or: this is how the Nemzeti Sport colleague voted!

András Vincze, our senior columnist, also voted for the candidates for the trophy named after the Ballon d'Or of France Football and the legendary goalkeeper, Lev Yashin. He set the following order.

Aranylabda: a korábbi díjazott odaadná Lewandowskinak a sajátját

Mint ismert, hetedszer is Lionel Messi érdemelte ki az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. Luis Suárez, aki 1960-ban volt a díjazott, még a gála előtt úgy fogalmazott, hogy ha nem Robert Lewandowski nyer, akkor odaadja neki a sajátját – írta meg a Sportbible.

Aranylabda: Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit – íme, a teljes végeredmény!

Mint ismert, a labdarúgók legrangosabb egyéni elismerését jelentő díját, az Aranylabdát hetedízben Lionel Messi nyerte meg, megelőzve a nagy esélyes Robert Lewandowskit és Jorginhót. A 30 jelölt között két olyan futballista is akad, akire egyetlen szakíró sem voksolt: César Azpilicueta és a 2018-ban győztes Luka Modric.

Aranylabda: Lewandowski gratulált, reagáltak a lengyelek is

Miután eldőlt, hogy Lionel Messi nyeri meg a 2021-es Aranylabdát, a lengyel labdarúgó-válogatott Twitter-profilján egy egyszavas poszttal adtak hangot értetlenkedésüknek, míg Robert Lewandowski gratulált a győztesnek.

Aranylabda: olvasóinknál Robert Lewandowskié lett az elismerés

Hamarosan kiderül, hogy ki kapja idén a France Football Aranylabdáját, vagyis, ki lesz hivatalosan is a 2021-es futballév legjobb labdarúgója. A tíz főt tartalmazó szűkített lista kihirdetésekor szavazásra invitáltuk olvasóinkat, válasszanak, kinek adnák ők az Aranylabdát. A szavazást lezártuk, a győztes pedig Robert Lewandowski lett.

Lionel Messié az Aranylabda, immár hetedszer!

Ki nevet a végén? Ez volt a kérdés a hétfő esti Aranylabda-gála előtt. A legrangosabb egyéni elismerést jelentő díjat, immáron hetedízben Lionel Messi nyerte meg, megelőzve a nagy esélyes Robert Lewandowskit és Jorginhót. A legjobb kapus Gianluigi Donnarumma, a legjobb 21 éven aluli labdarúgó Pedri, az év csapata a Chelsea, a legjobb női futballista pedig Alexia Putellas lett.

Aranylabda: Messi, Lewandowski vagy Jorginho lesz a befutó?

Ki nevet a végén? Ez a kérdés a hétfő esti Aranylabda-gála előtt. A legrangosabb egyéni elismerést jelentő díjra – amelyet egyedüli magyar futballistaként Albert Flórián nyert el 1967-ben – ezúttal három fő esélyes pályázik.

Aranylabda: Lewandowski érdemli meg a legjobban a díjat Nagelsmann szerint

Robert Lewandowskinak kellene megkapnia Julian Nagelsmann szerint az idei az Aranylabdát, amelynek győztesét november 29-én, hétfőn hirdetik ki Párizsban – számolt be a tréner nyilatkozatáról az MTI.

Videó: Lewandowski még az alapvonal mögül is képes triplázni?

A Bayern München 33 éves lengyel sztárja, az Aranylabda egyik legnagyobb várományosa, Robert Lewandowski már sokszor bizonyította karrierje során, hogy bárhonnan képes gólt szerezni. A Bundesliga Instagram-oldalára feltöltött videója most azt szemlélteti, hogy akár az alapvonal mögül is be tud találni. Ráadásul nem is egyszer. Persze meg kell jegyeznünk, hogy a felvétel több mint gyanús – a második labdának igen különös a röppályája –, amely egy kicsit hajaz a Borussia Dortmund támadójának, Erling Haalandnak az októberben közzétett tizenegyes-mutatványára.