Rio 2016: négyszer is kicserélte a vizeletét, elvették az aranyát

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése szerint nyolc évre eltiltották és megfosztották a riói olimpián nyert aranyérmétől Nijat Rahimov kazah súlyemelőt – írta meg az MTI.

Sportrádió: „Most már nem vagyunk olyan rosszban” – Kenderesi Milákról

„Nem ebben szeretnék megöregedni” – jelentette ki az úszásról Kenderesi Tamás a Sportrádióban. Az olimpiai bronzérmes sportoló személyiségfejlődésről, riói álomról, kvangdzsui rémálomról – és a Párizsba tervezett utolsó nagy dobásról beszélt. Az interjúban pedig nem kerülhette el a nála is fiatalabb, a tavaly megtartott tokiói játékokról arany- és ezüstéremmel hazatért Milák Kristófról szóló kérdéseket...

Vívás: Szász-Kovács Emese a decemberi ob után visszavonul

A decemberi országos bajnokság után befejezi pályafutását Szász-Kovács Emese olimpiai aranyérmes párbajtőröző.

Rio 2016: manipulálták az ökölvívótorna eredményeit

A Richard McLaren vezette független vizsgálat eredménye szerint manipulálták a 2016-os riói olimpia ökölvívótornájának eredményeit – közölte az MTI.

Tokió 2020 – LOVAGLÁS

A TOKIÓI OLIMPIA ADATBANKJA – LOVAGLÁS.

Atlétika: doppingolás miatt eltiltották Rio kalapácsvető bajnokát

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség dopping- és korrupcióellenes küzdelemért felelős testülete (AIU) két évre eltiltotta a tadzsik Dilshod Nazarovot, a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiai férfi kalapácsvetésének aranyérmesét – közölte az MTI.

Szívműtéte után új szakaszba lépett a világbajnok kajakos, Molnár Péter élete

A szívműtéte után élete új szakaszába lépett a világ- és Európa-bajnok kajakos Molnár Péter, aki vallja, emberileg volt leginkább szüksége a beavatkozásra. A 34 éves sportoló a negyedik helyet hozó riói játékok után leült a gödör aljára, most azonban újra szárnyal; hitre, lendületre, motivációra kapott a lehetőségtől, hogy az új olimpiai számban, K–4 500 méteren versenyezhet tovább.

Szingapúr: bevonulásának halasztását kéri a riói olimpia hőse

A férfi 100 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka, Joseph Schooling kérvényezte a szingapúri kormánynál, hogy a tokiói olimpia elhalasztása miatt egyelőre ne kelljen megkezdenie kötelező nemzeti szolgálatát.

Súlyemelés: két évre eltiltották az olimpiai bajnokot

A riói olimpia 105 kilós súlyemelőbajnokát, Ruszlan Nurugyinovot két évre eltiltották a londoni játékokon történt doppingolása miatt, de mivel csak most vált jogerőssé fegyelmi büntetése, elvben már idén decembertől újra versenyezhet – derült ki a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség közleményéből.

Kajak-kenu: másfél éve vár olimpiai bronzérmére az orosz

Az orosz kenus, Ilja Stokalov másfél éve várja, hogy megkapja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) az olimpiai bronzérmét.

Rio 2016: újabb korrupciós vádak a volt főpolgármester ellen

A 2016-os olimpiára készült létesítmények építési megbízásainál folytatott passzív korrupcióval és vesztegetés kísérletével vádolták meg Eduardo Paest, Rio de Janeiro korábbi főpolgármesterét.

Rio 2016: az összes olimpiai létesítményt bezárták

Biztonsági hiányosságok miatt minden olimpiai létesítményt bezáratott egy brazil bíróság a 2016-os játékok helyszínén, Rio de Janeiróban.

Mégsem lett futballcsillag az olimpiák rocksztárjából

A két éve visszavonuló nyolcszoros olimpiai, tizenegyszeres világbajnok, világcsúcstartó jamaicai sprinter, Usain Bolt vitathatatlanul a világ leggyorsabb embere és korunk egyik legnagyobb hatású sportolója. A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban indított sorozatunkban felelevenítjük pályafutása részleteit, és utánajárunk, hogyan vált a talán túlságosan is laza, kényelmes kissrácból legyőzhetetlen bajnok. Befejező részünkben a riói olimpia és a londoni világbajnokság eseményeit idézzük fel.

Tokióból többet kapnak a négyéves M4 Sport nézői, mint Rióból

Ha a kinti kábelszolgáltatók partnerek lesznek, a szomszédos országok magyar sportrajongói az M4 Sporton élőben követhetik a tokiói olimpia történéseit – Székely Dávid csatornaigazgató célja, hogy a nézők többet kapjanak, mint Rio de Janeiróból.

Rio 2016: olimpiai bajnokokat vádolt meg a volt kormányzó

Amint arról korábban beszámoltunk, beismerő vallomást tett Sergio Cabral, Rio de Janeiro brazil szövetségi tagállam volt kormányzója, hogy megvesztegette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), hogy cserében a brazíliai nagyváros szavazatokat kapjon a 2016-os nyári olimpiai játékok megrendezéséhez. Mostanra kiderült, Cabral terhelő vallomást tett két olimpiai bajnokra: a rúdugró Szerhij Bubkára és a gyorsúszó Alekszandr Popovra.

Rio 2016: beismerte a vesztegetést a 200 évre ítélt kormányzó

Beismerte Rio de Janeiro brazil szövetségi tagállam volt kormányzója csütörtökön, hogy megvesztegette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik tagját, kétmillió dollárt fizetett neki, hogy cserében a brazíliai nagyváros szavazatokat kapjon a 2016-os nyári olimpiai játékok megrendezéséhez.

Vívás: csúcsra ért Rióban, kerekké válik a magánélete is

Meseszerű volt minden az életében – persze csak utólag. Mert az évek során Szász-Kovács Emese megjárta a mennyet és poklot, s bizony volt idő, amikor hosszabb ideig volt gödörben, mint fent. De minden egyes nap haladt a csúcs felé, egy nagyszerű mester, Kulcsár Győző irányításával. Az álom, kettejük álma a riói olimpián vált valóra, a „pótapa” pedig szeptemberi halála óta sem engedte el tanítványa kezét: Emese szerint a legendás mester is segített abban, hogy nemsokára édesanya lesz.

Dopping: ideiglenesen eltiltották az olimpiai ezüstérmes futót

Pozitív doppingtesztje miatt ideiglenesen eltiltották Eunice Jepkirui Kirwát, a női maratoni futás olimpiai ezüstérmesét.

Olimpia: Nem áll jobban a magyar sport, mint Rio előtt – Kulcsár Krisztián

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a magyar sport nem áll jobban az ötkarikás versenyszámokban, mint a 2016-os riói olimpia előtt.

Szilágyi Áron: A budapesti vébé pályafutásom fontos mérföldköve lesz

Budapest és Tokió – a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron már most is a hazai világbajnokságra és az olimpiára koncentrál, miközben gyakorta hívja segítségül londoni és riói emlékeit.


Kézilabda Eb: Tudta-e?