Férfi kosár BL: a rigai nagycsarnokot is belakták a vasiak

Helyi idő szerint 19, magyar idő szerint 18 órától idénybeli második Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését játssza a Falco KC Szombathely a lett VEF Riga otthonában.

Jégkorong: Vas János elmondta, mi hiányzik jelenleg az A-csoportos szinthez

Az A-csoportos olaszok legyőzésével a harmadik helyen végzett a magyar férfi jégkorong-válogatott a rigai olimpiai selejtezőtornán. A 2–1-es diadal után Sean Simpson szövetségi kapitány természetesn boldog volt, de szót ejtett a lettek elleni, kevésbé kellemes vereségről is. Vas János elmondta, hogy mi hiányzik jelenleg ahhoz, hogy A-csoportos szinten is versenyképesek legyenek. 

Jégkorong: „A szurkolók biztatása sokat jelentett a lettek elleni vereség után”

Mihály Ákos és Horváth Milán is az első nagy tornáján van túl a magyar férfi jégkorong-válogatottal. Utóbbi ráadásul meglőtte élete első gólját a válogatottban az olaszok ellen 2–1-re megnyert olimpiai selejtezőn. A Hydro Fehérvár AV19 két fiataljával beszélgettünk a rigai torna tapasztalatairól. 

Jégkorong: Borzasztó volt sorra kapni a gólokat – Rajna Miklós

Amikor elúszott annak a lehetősége, hogy valami nagy dolgot vigyenek véghez, akkor a csapat lélekben összetört, és ebből nem tudtak elég gyorsan felállni. Ebben látja a lettek elleni összeomlás okait Rajna Miklós, aki alig tudott éjszaka aludni az után, hogy a harmadik harmadban nyolc gólt is kapott. Az első harmadban megsérülő Hetényi Zoltánt mindeközben kórházba szállították, egyelőre ő sem tudja pontosan, mennyire nagy a baj. 

Jégkorong: „Nem is tudom már, milyen nézők előtt játszani...”

Vasárnap késő éjjel érkezett meg a magyar férfi jégkorong-válogatott Rigába, ahol a házigazda lettekkel, az olaszokkal és a franciákkal mérkőzik meg a 2022-es pekingi olimpia jegyében. A keddi jeges edzés után Stipsicz Bencét és Terbócs Istvánt kértük meg némi helyzetjelentésre. A fiúk a magyar szurkolóknak is üzentek. 

Jégkorong: új kapitánya van a lett válogatottnak

A magyarokkal azonos olimpiai selejtezőben szereplő lett jégkorong-válogatottnak új szövetségi kapitánya van: Harijs Vitolinst azt követően nevezték ki, hogy Bob Hartley a jövőben nem tudja vállalni a munkát.

Jégkorong-vb: keddtől lehetnek nézők mindkét rigai csarnokban

Keddtől látogathatják a nézők a rigai jégkorong-világbajnokság mérkőzéseit a lett kormány döntése értelmében.

Jégkorong-vb: Svájctól is kikaptak a csehek

Az Oroszország elleni 4–3-as veresége után Svájctól is kikapott Csehország a Rigában zajló elit jégkorong-világbajnokságon.

Jégkorong-vb: győzelemmel kezdett a címvédő; simán nyertek az oroszok

Győzelemmel kezdte a Rigában zajló jégkorong-világbajnokságot Finnország, miután 2–1-re legyőzte az USA-t a szombati játéknapon.

Jégkorong-vb: történelmi siker, Dánia először győzte le Svédországot

A sportágban meghatározó Svédország felett aratott 4–3-as győzelemmel mutatkozott be Dánia a Rigában zajló jégkorong-világbajnokság szombati játéknapján.

Jégkorong-vb: nézők nélkül játszanak Rigában

A lett miniszterelnök nem lát lehetőséget rá, hogy legyenek nézők a május 21. és június 6. között sorra kerülő rigai jégkorong-világbajnokság mérkőzésein.

Jégkorong: A következő hetekben kijelöljük a Rigába utazó csapatot – Sean Simpson

A magyar férfi jégkorong-válogatott már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készült az elmúlt két hétben. Bár a budapesti Három Nemzet-tornán az osztrákok és a fehéroroszok ellen sem sikerült nyerni, Sean Simpson csupán az eredmények miatt bosszankodott. Szirányi Bence elárulta, mi hangzott el a szövetségi kapitánytól az öltözőben a viadal után. 

Jégkorong-vb: az orosz helyett az IIHF-himnusz szól majd Rigában

A jégkorongozók idei elit-világbajnokságán az orosz helyett a nemzetközi szövetség (IIHF) himnuszát játsszák el, a válogatott pedig a nemzeti lobogó helyett az Orosz Olimpiai Bizottság zászlaja alatt lép fel Rigában.

Jégkorong-vb: már hétfőn döntés születhet a fehérorosz rendezés ügyében

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke azt mondta, akár már hétfőn, de legkésőbb a hét végéig dönthetnek arról, hogy maradhat-e Fehéroroszország az idei elit-világbajnokság társrendezője.