Vb 2010: Ricki Herbert 2014-ig új-zélandi kapitány marad

A dél-afrikai világbajnokságtól veretlenül búcsúzó új-zélandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ricki Herbert meghosszabbította a szerződését a 2014-es brazíliai vb-ig. A szakvezető a nemzeti csapat mellett az ausztrál első osztályban szereplő Wellington Phoenix együttesét is tovább irányítja.

Vb 2010: az új-zélandi kapitány szerint még egyszer nem történik ilyen

Az új-zélandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ricki Herbert annak ellenére elégedett volt csapata teljesítményével a Paraguay elleni gól nélküli döntetlen után, hogy az All Whites – veretlenségét megőrizve – nem jutott tovább csoportjából.

Marcello Lippi: Most nyernünk kell!

Az olasz válogatott a Paraguay elleni döntetlen után Új-Zéland ellen győzelemre készül a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának második fordulójában, főleg mert – amint Marcello Lippi kapitány elmondta – a squadra azzurrának nyernie kell, ha tovább akar jutni. Ricki Herbert, az új-zélandiak szakvezetője azonban meglepetésre készül európai ellenfelével szemben.

Szlovák visszhang: a továbbjutásba kerülhet az iksz

Szlovákia és Új-Zéland is megszerezte története első világbajnoki pontját, mégis eltérően értékelik a felek a délutáni mérkőzést. Ez érthető is, hiszen a szlovák válogatott sokáig vezetett, de az All Whites az utolsó másodpercekben szerzett góllal döntetlenre mentette az állást – északi szomszédaink szerint elképzelhető, hogy így a továbbjutásról is lemondhatnak.

Vb 2010: az új-zélandi kapitány az ország legnagyobb sikeréről beszél

Ricki Herbert, az új-zélandi válogatott szövetségi kapitánya úgy vélte, a Szlovákia ellen (1–1) megszerzett világbajnoki pont az ország labdarúgásának eddigi legnagyobb sikerét jelenti.

A dél-afrikai torna a nagy stratégák összecsapásáról is szól

Vasárnap kezdődik a Konföderációs Kupa, amely egyrészt a rendező Dél-Afrika számára főpróba a jövő évi világbajnokság előtt, másrészt jó erőfelmérő a részt vevő válogatottaknak. A torna előtti cikkünkben most a csapatok edzőit vesszük górcső alá: van köztük már rutinosnak számító, de akad olyan is, akinek a tapasztalatszerzés szempontjából szintén jól jön ez a megméretés.

Ricki Herbert: kilenc kedves emberrel, de a nagy kedvenc nélkül

Nem is olyan régen még az új-zélandiak sem tudták, mi fán terem a futball, avagy ott sokáig soccer, hiszen a krikett és a rögbi számított arrafelé nemzeti sportnak. Az 1982-es labdarúgó világbajnokságra nagy meglepetésre kijutottak a szigetország legényei, sőt, később még egy Európában is befutott klasszist is adtak a nagyvilágnak Wynton Rufer személyében. Azóta nem sok sót ettek meg, bár mostanában legalább Óceániában egyeduralkodók lettek, hiszen Ausztrália „átigazolt” onnan az Ázsiai-zónába. Igaz, már korábban is meg-megcibálták a „fehérek” a kenguruk bajszát, hiszen kétszer is elhódították előlük az Óceániai Nemzetek Kupáját.