Úszás: Keressük továbbra is a miértre a válaszokat – Rasovszky

Magában keresi a hibát a nyílt vízi világbajnok, Rasovszky Kristóf, s nem okoz gondot a közös munka során, hogy csapattársa többször is legyőzte – igaz, mindannyiszor medencében.

Hosszútávú medencés ob: Kalmár 5 kilométeren is nyert

A 10 kilométeren aratott sikerét követően vasárnap 5 kilométeren sem talált legyőzőre Kalmár Ákos a Debrecenben rendezett hosszútávú medencés országos bajnokságon.

Úszó ob: Kalmár Ákos új rekorddal nyerte meg a 10 km-t

Egészen lenyűgöző teljesítményt nyújtott Kalmár Ákos a medencés hosszútávúszó országos bajnokság nyitó napján Debrecenben: nem hivatalos országos csúccsal győzött 10 kilométeren, csaknem hat perccel előzve meg a táv nyílt vízi királyát, Rasovszky Kristófot. A hölgyeknél Olasz Anna ért elsőként a falhoz.

Csupasport: a hullámok segítették csúcshoz Rasovszkyt

A világbajnok nyílt vízi úszó sem gondolta volna, hogy ilyen sokkal, másfél perccel javítja meg Papp Márk Balaton-átúszás csúcsát, a korábbi rekorder mindenesetre gyorsan gratulált a teljesítményéhez.

Balaton-átúszás: Rasovszky Kristóf megdöntötte Papp Márk rekordját

Sikerült a terve: Rasovszky Kristóf 57 perc alatt teljesítette az 5.2 kilométeres távot, ezzel átadta a múltnak Papp Márk 2016-os rekordját (58.30).

Úszás: „Jó lenne csúcsot dönteni” – Rasovszky a Balaton-átúszás előtt

A Négy nemzet versenyen mutatott teljesítményével nem volt elégedett Rasovszky Kristóf, de már előre néz: szombaton a Balaton-átúszáson csúcsot akar dönteni.

Tokió 2020: Már háromszoros olimpiai bajnok vagyok, s az is maradok, bármi lesz – Hosszú

Az olimpia kapcsán több döntő- és dobogóesélyes úszónk van, de van négy olyan, aki odaérhet a mezőny legelejére is. Ha nem halasztják el a játékokat, már zajlanának az úszóversenyek Tokióban.

Tokió 2020: Inkább nem is fájdítom a szívem – Kapás

Ha a koronavírus-járvány miatt nem halasztják el egy évvel a tokiói olimpiát, már javában zajlanának az úszóversenyek – talán már aranyérmünk is lenne, hiszen Hosszú Katinka túl lenne címvédőként a 400 vegyesen... A Négy Nemzet-úszóversenyen kérdeztük az olimpiával kapcsolatos érzéseiről Hosszú mellett Kapás Boglárkát, Rasovszky Kristófot, Milák Kristófot, Szilágyi Liliánát és Késely Ajnát.

Rasovszky: Nem kattog az agyam azon, mi lett volna, ha

Kapott egy társat maga mellé Kalmár Ákos személyében, és ezzel azt is megtapasztalta a Balaton ÚK Veszprém világbajnoka, milyen kikapni az edzéseken.

Úszás: 2014 nyara óta nem hagytam ki ennyit – Rasovszky

Rasovszky Kristóf elmondása szerint 2014 nyara óta nem hagyott ki annyit, mint most, amikor a koronavírus-járvány miatt közel hat héten át nem tudott medencés edzést végezni.    

Úszás: Nem veszítek semmit az olimpia elhalasztásával – Rasovszky

Rasovszky Kristóf világbajnok hosszútávúszó nem éli meg tragédiaként a tokiói olimpia elhalasztását és azt, hogy nem edzhet vízben, bár utóbbi jelent számára némi nehézséget.

Tokió 2020: Nem örülök, de alkalmazkodni kell – Kapás

Természetesen a magyar úszókhoz is eljutott a keddi hír, miszerint elhalasztják a 2020-as tokiói olimpiát. Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Rasovszky Kristóf és Wladár Sándor is elárulta, mit gondol a kialakult helyzetről.

Képek: meleg égövi edzőtáborban úszóink és kajakosaink

Úszóink és kajak-kenusaink egy része meleg égövi edzőtáborban készül az idényre: az előbbiek Thaiföldön, utóbbiak Dél-Afrikában gyűjtik a kilométereket.

Úszó-vk: „Ez nem úszóviadal volt, hanem bokszmeccs”

A dohai vk-verseny eldöntötte, hogy a budapesti Európa-bajnokságon kik indulhatnak 10 kilométeren.

Úszás: Rasovszkyt a FINA-nál is megválasztották a legjobbnak

A FINA közzétette, kik voltak a tavalyi év legjobbjai – és ismét van magyar a listán: Rasovszky Kristóf 2019-ben elnyerte az Év férfi nyílt vízi úszója címet.

Úszás: Hosszú és Rasovszky is 2019 legjobbja a LEN-nél

Két magyart is díjazott az Európai Úszószövetség. Hosszú Katinkát 2019 legjobb női úszójának, Rasovszky Kristófot 2019 legjobb férfi nyílt vízi úszójának választották meg a LEN-nél – közölte Facebook-oldalán a Magyar Úszószövetség.

Úszás: Balatonfüred helyett Budapesten a nyílt vízi mezőny

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) hivatalos honlapján tette közzé a 2020-as nyílt vízi úszóvilágkupa programját. A sorozat az ideihez képest két állomással bővül, a mezőny június elején látogat Magyarországra.

Strandvilágjátékok: próbára tette úszóinkat a viadal

Nagy meleg, hajnali rajt – az idény végén próbára tette legjobbjainkat a dohai öt kilométeres viadal.

Multisport: a WUG testvére Dohában – magyar indulókkal

Október 11-től 16-ig rendezik meg Dohában a World Beach Gamest, a nemrég Budapesten megtartott World Urban Games tengerparti változatát. A magyarokat öt sportágban 32 sportoló képviseli – közölte az olimpia.hu.