Kosárlabda: Rátgéber László maximális pontszámú előadása

Rátgéber László kosárlabdaedző maximális pontszámot kapott tudományos előadására a Habilitációs Bíráló Bizottság mindhárom tagjától.

Férfi kosár: a Rátgéber Akadémiáról igazol a Barcelona

A Barcelonához igazol a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 16 éves játékosa, James Ugochukwu Nnaji.

A pécsi csoda, avagy Rátgéber László visszatért a nagy tettek színhelyére

A magyar Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapító-névadója, Rátgéber László anno kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK női csapatának edzőjeként. Most visszatért egykori sikerei színhelyére, a Lauber Dezső sportcsarnokba, ahol beszélt legelső és legutolsó edzéséről is. Továbbá szenvedélyről, a csarnokról, Horváth Juditról, a pécsi szívről és a Kispál-indulóról.

Euroliga: Íniguez és Rátgéber is a legjobb edzők között

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) ezúttal a női kosárlabda Euroliga modern kori időszakának választotta ki legjobb edzőit a final four szereplések alapján. Roberto Íniguez és Rátgéber László is ott van a legjobbak között.

NS határok nélkül: „A sporttal megváltoztatjuk az igazságtalanság húzta határokat”

Éppen 100 éves a trianoni döntés. Ennek a szomorú emléknapnak az apropójából beszélgettünk az Újvidéken született ikonikus edzővel, a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát vezető Rátgéber Lászlóval.

Negyedszázada született meg a pécsi Rátgéber-korszak első aranya

A háborúban álló Jugoszláviából két évvel korábban érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

Kosárlabda: Rátgéber még mindig büszke a 2009-es Euroliga-győzelemre

Tizenegy évvel ezelőtt nyerte meg egyedüli magyar edzőként Rátgéber László a női kosárlabda Euroligát a Szpartak Moszkvával.

Kosár: felfüggeszti működését a Rátgéber-akadémia

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre tekintettel a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány a jövő hétre felfüggeszti működését, s áttér a digitális munkára.

Kosárlabda: A karácsony olyan, mint egy Black Friday – Rátgéber

Rátgéber László a borból és a sörből sem tudja meginni a rosszat, és ugyanígy van a teákkal is. Az ikonikus kosárlabdaedző meg is mutatta a Sportkrém stábjának, hogy milyen teakülönlegességeket rejt a szekrénye, az óriási lemez- és CD-gyűjteményét pedig nemcsak megnézhettük, de bele is hallgathattunk a kedvenceibe. 

Kép: Rátgéber újra kézbe vehette az Euroliga-trófeát

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior leánycsapata a hétvégén Moszkvában a Szpartak Moszkva Region egykori tulajdonosáról, a brutálisan meggyilkolt Sabtaj von Kalmanovicsról elnevezett kupán vett részt. Ebből az alkalomból a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László ismét kézbe vehette edzői pályafutása legrangosabb trófeáját, a női Euroliga győztesének járót, amelyet az orosz klubbal éppen tíz évvel ezelőtt hódított el.

Női kosár: Rátgéber újra kézbe vehette az Euroliga-trófeát

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia junior leánycsapata szerencsésen megérkezett Moszkvába, ahol Sabtaj von Kalmanovics-kupán vesz részt. Hartung Anita együttese az első körben azzal a Kurszkkal találkozik, amelynek a felnőtt gárdája az előző kiírásban döntőt játszott az Euroligában, majd szombaton a házigazda Szparta&k M.R. Vidnoje együttesével, vasárnap pedig az MBA Moszkvával mérkőzik meg.

Kosárlabda: a jövő volt a téma Rétgéber és Ivkovics közt

Pécsen temérdek sikert aratott korábban Rátgéber László és Ivkovics Sztojan is, előbbi edzőként vált híressé, utóbbi játékosként is szerepet vállalt a baranyai megyeszékhelyen. 

Női kosár: Rátgéber szerint követendő a soproni példa

Tíz évvel ezelőtt nyerte meg Rátgéber László a Szpartak Moszkva vezetőedzőjeként a női kosárlabda Euroligát. Az egyetlen magyar Euroliga-győztes tréner azzal kezdte a visszaemlékezést az MTI-nek, hogy pécsi edzőként már nem volt idegen számára a négyes döntők légköre.

Kosárlabda: Rátgéber Lászlót kitüntették a Vajdaságban

A Vajdasági Kosárlabda-szövetség legrangosabb elismerését vehette át az újvidéki születésű Rátgéber László: a Pécsett élő és ott dolgozó szakembert minden idők legjobb vajdasági kosárlabdaedzőjének kiáltották ki.

Kosár: kész a gyár, a talentumokat keresik – videón a lenyűgöző Nemzeti Akadémia

2018. október 11-én adták át Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát. A magyar kosárlabdázás alappillérének szánt létesítményébe az NSO Tv is ellátogatott és keresve sem találhatott volna magának autentikusabb idegenvezetőt az akadémia szakmai és stratégiai igazgatójánál, Rátgéber Lászlónál. Nézze meg videónkban kívülről-belülről az európai színvonalú akadémiát!

Kosárlabda: Vállalni kell a sikereinket! – Orbán Viktor

„Vállalni kell a sikereinket is, nem csak a kudarcainkat, különben sosem lesz belőlünk nagy nemzet” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Pécsen.

Kosár: Ez mérföldkő a sportág hazai történetében – Rátgéber

Szeptemberben nyílik meg Pécsen a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Rátgéber László mesteredző irányításával.

Rátgéber László: Mostanra sokan elfelejtették, hogy apu hogyan pofoz

Eltűnt a nagy nyilvánosság elől, miközben mégsem. Pécsen már csak hónapok választják el élete legújabb fő műve, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadásától, de hogy látjuk-e még valaha öltönyben a pálya szélén, azt ő maga sem tudja megmondani. Rátgéber Lászlóval a kosáredzői szakma csúcsairól és az életét a sikerek mellett végigkísérő tragédiákról is beszélgettünk.