Karácsony: az ajándék az idén is eljut a magyar futball-legendákhoz

Tizenkettedik alkalommal rendezték volna meg a Futball-legendák karácsonyát, ám a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény. Ha az idős labdarúgók nem is ülhették körbe az asztalokat a Puskás Arénában, s elmaradt a régi meccsek hangulatának felidézése, nem maradhatott el az ajándékozás.

Papucshősök, avagy a feleségek hatása a nemzetközi futballpiacra

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

Elismerés: Rákosi Gyulát és Novotny Zoltánt is díjazták

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Rákosi Gyula, a Ferencváros olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgója.

Az asztaloknál: 653 „válogatottság”

Tizedik alkalommal hívta össze az egykori remek futballistákat Jakab János, a karácsony ünnepét köszöntő randevún megjelenők nem fogytak ki a történetekből.

Matyi, a szívember – interjú a 80 éves Rákosi Gyulával

Október 9-én ünnepli 80. születésnapját a legendás labdarúgó, Rákosi Gyula. Bár a legenda kifejezést elkoptatták, az ő nagyságának visszaadásához talán kevés is: egész életében egy klubot szolgált, a Ferencváros mezében különböző sorozatokban 512 mérkőzésen 116 gólt szerzett balösszekötőként. A válogatottban 41 alkalommal lépett pályára, játszott az 1962-es chilei és az 1966-os angliai világbajnokságon, az 1960-ban Rómában olimpián bronzot nyerő csapat tagja volt.

FTC: megkapta az ajánlásokat, Rákosi elnökségi tag lehet

A korábbi kiváló labdarúgó, Rákosi Gyula megkapta az ötven ajánlást, így hivatalosan jelöltté vált, és megválasztása esetén tagja lehet a Ferencváros elnökségének – adta hírül hivatalos honlapján a zöld-fehér klub.

FTC: a klub egyik legendája bekerülhet az elnökségbe

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége csütörtökön elnökségi ülést tartott, amelyen Kovács Miklós elnökségi tag benyújtotta lemondását, helyét a klub VVK-győztes labdarúgója, Rákosi Gyula veheti át – számolt be róla a fradi.hu.

Gyász: végső búcsút vettek Grosics Gyulától

Déli 12 órától hosszú sorokban érkeztek az emberek a Szent István-bazilikába, hogy leróják kegyeletüket a június 13-án, 88 éves korában elhunyt legendás kapus, Grosics Gyula ravatala előtt.

Videó: szívszorító - bontják a régit, épül az új Fradi-stadion

Letették csütörtökön a Ferencváros új labdarúgó-stadionjának alapkövét, és közvetlenül ezután megkezdték az Albert-stadion bontási munkálatait. Az NSO Tv-nek Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára elmondta, egy ilyen patinás klub esetében fontos, hogy méltó körülményeket biztosítsanak. Az FTC legendás játékosai sok szép és néhány rossz emlékkel búcsúztak az Albert-stadiontól.