Puskás-musical: a spanyol As is beszámolt a legendáról szóló darabról

Júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon látható a Puskás, a musical című darab. A spanyol As erről, valamint a Magyarországon uralkodó Puskás Ferenc iránti tiszteletről és rajongásról számolt be olvasóinak. 

Puskás-musical: Shane Tusup is szerepet kapott a darabban

Színpadra lépett a Puskás-musical június 17-i szabadtéri bemutatóján Shane Tusup. Az amerikai edzőnek egy hárommondatos szerepet kellett eljátszania Szente Vajk, a darab rendezőjének felkérésére.

Videó: amikor Puskással a kispadon négyet rámoltunk be az íreknek

Kedden este 20 órától az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a közelgő Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését Írország ellen játssza a magyar labdarúgó válogatott.  Amikor sorozatunkban ezúttal a magyar szempontból talán legkedvesebb emlékű ír–magyar találkozót elevenítjük fel, amikor 1993 májusában David O'Leary búcsúmérkőzésén Dublinban nagyot fordítva 4–2-re győztük le a szigetországiakat.

„Egyszer csak folytak a könnyei” – Surányi András filmrendező, aki hazahozta Puskást

27 évesen vetette föl az ötletet: dokumentumfilmet kellene forgatni az Aranycsapat – s így közvetve a Rákosi-rendszer – történetéről, megszólaltatva a főszereplőt, a már évtizedek óta külföldön élő, de évek óta hazatérni készülő csapatkapitányt, Puskás Ferencet is. A többi, ahogy mondani szokták, történelem...

„Rég volt, de szép volt” – Puskás Ferenc 40 évvel ezelőtti hazatérésének története

Csaknem negyedszázaddal azt követően, hogy elment, 1981. május 28-án, a Liverpool–Real Madrid BEK-döntő (1–0) másnapján Párizsból hazalátogatott Puskás Ferenc. Már jöhetett volna évekkel korábban is, de egy őt lejárató tévériport miatt elhalasztotta az utazást. Itthon legalább akkora szeretet övezte, mint amikor eltávozott.

Az Olümposz tetején – 50 éve játszott BEK-döntőt Puskás Panathinaikosza

Ma ötven éve, hogy a magyar vezetőedző Puskás Ferenc irányításával a Panathinaikosz első és mindmáig egyetlen görög csapatként BEK-döntőt játszott.

BL: De Bruyne és Mahrez a Puskás, Di Stéfano páros nyomdokán

Kevin De Bruyne és Rijad Mahrez szombat este a Bajnokok Ligája döntőjében megismételheti, amire eddig csak Puskás Ferenc és Alfredo Di Stéfano volt képes, még a BEK 1959–1960-as kiírásában. A Real legendáin kívül eddig senki más nem szerzett gólt ugyanabban az idényben, ugyanazon csapat játékosaként a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjében, elődöntőjében és fináléjában – írja a spanyol Marca.

Spanyolország: a Real-honlap és a Marca is ír a Puskás utca felavatásáról

A Real Madrid honlapja és a Marca sportlap is megemlékezett arról, hogy szerdán a dél-kelet-madridi Vicálvaro kerületben, a Canaveral szomszédságában felavatták a Puskás Ferenc utcát.

A street named after Ferenc Puskás was inaugurated in Madrid

The street named after Ferenc Puskás, the legendary footballer of the Golden Team and Real Madrid, was inaugurated in the Spanish capital on Wednesday.

Spanyolország: Madridban felavatták a Puskás Ferencről elnevezett utcát

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Puskás Ferencről, az Aranycsapat és a Real Madrid legendás labdarúgójáról elnevezett utcát a spanyol fővárosban szerdán.

Real Madrid: Szijjártó Péter „a világ legjobb stadionjából” posztolt

„A képlet egyszerű: a világ legjobb stadionja a világ legjobb csapatának" – írta a Facebookra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki madridi gazdasági és diplomáciai tárgyalásai közé két futballal, pontosabban Puskás Ferenccel, a Real Madrid egykori világhírű magyar futballistájával kapcsolatos programpontot is beillesztett.

„Kedves Lajoskám!” – egy nemrég előkerült, szókimondó Puskás-levél értelmezése

Keresetlen jelzők Baróti Lajos szövetségi kapitányra és Solti Dezső futballmenedzserre, türelmetlen aggodalom a magyarországi hazug, álamatőr viszonyokat illetően és rejtélyes baráti tanácsok a régi kispesti kapusnak – egyebek mellett ezeket olvassuk Puskás Ferenc nemrég előkerült, Faragó Lajosnak címzett 1961-es levelében.

A comic book is published on Ferenc Puskás

Attila Futaki and Gábor Tallai's comic book on the world's best-known Hungarian, Ferenc Puskás “Buddy” who was born on this day 94 years ago on April 1st, was published, the House of Terror Museum reported in a press release.

Ajánló: képregény jelent meg Puskás Ferencről

Megjelent Futaki Attila és Tallai Gábor képregénye a világ legismertebb magyarjáról, a 94 évvel ezelőtt ezen a napon, április 1-jén született Puskás Ferencről – számolt be sajtóközleményében a Terror Háza Múzeum.

Puskás-musical: online vetítés a legenda születésnapján

Kilencvennégy éve született minden idők legismertebb magyar sportolója, Puskás Ferenc. A legendás futballista életéről készült, és a tavalyi előbemutatón nagy sikert aratott Puskás, a musical alkotói online eseménnyel tisztelegnek a legenda emléke előtt: a jeles nap estéjén 200 szerencsés néző ingyen tekintheti meg a tavalyi előbemutató felvételét – közölték a szervezők.

IFFHS: három magyar is a legjobb gólszerzők között, az élen C. Ronaldo

Cristiano Ronaldo vezeti a legtöbb gólt szerző futballisták örökrangsorát, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) készített el, és tett közzé hétfőn. Az élcsoportban három magyar labdarúgó található: Puskás Ferenc az ötödik, Sárosi György a 17., Schlosser Imre a 20. helyezett – írja az MTI.

Tottenham: Apám imádta Puskást – Mourinho

A budapesti mérkőzés után José Mourinho, a Tottenham menedzsere az Európa-liga magyar jogtulajdonosának, a Sport Tv-nek is interjút adott a lefújást követően, és az aktuális eredményen túl (amelyről elmondta, hogy remek eredmény a Wolfsberger AC elleni 4–1 és nem tudja elképzelni, hogy veszélyben lenne a továbbjutásuk, de persze teljes erőbedobással kell küzdeniük a visszavágón is) az este néhány magyar vonatkozásáról is beszélt.

Australia: the director apologized for the condition of Puskás Statue and took immediate action

The Ferenc Puskás Memorial Statue, inaugurated in 2017 in the Olympic Parks of Melbourne, a sports cult site in Australian, international and Hungarian sports history, was damaged by unknown people and the plaque on it was stolen. The director of the Olympic Parks, John Harnden has apologized for what happened and is taking care of the restoration.

Ausztrália: az igazgató elnézést kért a Puskás-szobor állapotáért és rögtön intézkedett

Az ausztrál, a nemzetközi és a magyar sporttörténelem kultikus helyén, a melbourne-i Olimpiai parkban 2017-ben avatták fel Puskás Ferenc bronzszobrát, amit ismeretlenek megrongáltak, a rajta lévő táblát ellopták. Az Olimpiai park igazgatója, John Harnden elnézést kért a történtekért és gondoskodik a helyreállításról.

Pelé és Messi szorításában – vajon Maradona minden idők legnagyobb futballistája?

Diego Maradona minden idők legnagyobb futballistája? Vagy Pelé? Esetleg már Messi? Netán Puskás? A kérdés ugyanolyan fontos és szórakoztató, mint amennyire megválaszolhatatlan.