Női röpi BL: nagy csatában kikapott a Vasas a Plovdivtól

A Vasas nagy csatában 3:2-re kikapott a bolgár Marica Plovdivtól a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán az Érd Arénában.

Bolgár–magyar: az önkormányzat nem ad engedélyt, nem lesz meccs Plovdivban – hivatalos

A bolgár sajtó a plovidvi önkormányzat közleményére hivatkozva tényként közli, hogy hétfőn megerősítették korábbi döntésüket, és nem járulnak hozzá a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező megrendezéséhez a Hriszto Botev Stadionban.  

Eb 2024: „Ha nem lesz meccs, az UEFA kizár minket” – a bolgár szövetség elnöke

Nem csillapodott a november 16-i Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtező körüli huzavona. A sportal.bg-nek megszólalt Boriszlav Mihajlov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFSZ) elnöke is, aki kiemelte: „Ha nem lesz meccs, az UEFA kizárja a csapatot”.

Bolgár–magyar: „A stadion alkalmas az Eb-selejtezőre” – de az építkezés nem állt le, így fest a meccs helyszíne ma!

Boriszlav Popov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség ügyvezető igazgatója szerint a plovdivi stadion minden szempontból alkalmas a csütörtöki bolgár–magyar Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés megrendezésére. Eközben a sportal.bg hétfőn ellátogatott a meccs helyszínére, és ma készült képein is látszik, a felújítási munkálatok nem álltak le.

Bolgár–magyar: egyre inkább úgy tűnik, nem lesz mérkőzés

Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere egy vasárnap adott tévéinterjúban kijelentette, elkészítettek egy jelentést a korlátozó tényezőkről, amelyek szerint nem lehet megrendezni a városban a csütörtökre tervezett Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. Hiába gyakorol rá nyomást a bolgár szövetség, egyre inkább úgy tűnik, egyáltalán nem lesz meccs.

Bolgár–magyar: „Plovdiv vagy 0–3 – nem lehet tovább költöztetni a meccset”

A sportal.bg megkeresésére a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFSZ) arról adott tájékoztatást, hogy az idő rövidsége miatt a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt nem lehet tovább költöztetni, ha Plovdivban nem lehet megrendezni a meccset jövő csütörtökön, akkor a magyar válogatott kapja a három pontot, 3–0-s gólkülönbséggel.

Bolgár–magyar: „megfenyegettek” – a plovdivi stadion kivitelezője

Egyre nehezebb tisztán látni a november 16-i Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt illetően, azok után pedig pláne, hogy pénteken és szombaton egymásnak teljesen ellentmondó információk láttak napvilágot. A plovdivi polgármester, Kosztadin Dimitrov pénteken még ellenezte, szombat délelőtt már támogatta a mérkőzés megrendezését, majd megszólalt a Hriszto Botev Stadiont építő cég tulajdonosa is…

Bolgár–magyar: szurkolói tiltakozás Plovdivban – magyar résztvevőkkel?

A bolgár válogatott szurkolói megváltoztatták a jövő csütörtöki, Bulgária–Magyarország Eb-selejtező időpontjára, Szófiába tervezett tiltakozás helyszínét.

Vívás: Bírni kell a végéig! – Kun Anna

Egyéniben a világranglista negyedik helyén áll, rendre érmekkel zárja a versenyeket, ám Plásztán Attila tanítványa ezzel nem foglalkozik, mindig csak a következő feladatra figyel – ezúttal éppen a péntektől vasárnapig tartó plovdivi egyéni kontinensviadalra.

Sportrádió: Nem elfogadható, hogy egymás után két Eb-t rendezzenek – Szilágyi

Mint arról beszámoltunk, Szilágyi Áron nem indul a plovdívi vívó Európa-bajnokságon, helyette a krakkói Európai Játékokon vesz részt. A háromszoros olimpiai bajnok kardozó a Sportrádiónak beszélt a döntés hátteréről.

Vívó Eb: az Európai Játékok előtt Plovdivban rendezik meg

Még a június 21-én kezdődő lengyelországi Európai Játékokat megelőzően megrendezik a vívók egyéni Európa-bajnokságát, melynek Plovdiv ad otthont – az Európai Vívókonföderáció (EFC) határozata szerint.

Birkózás: két magyar döntős az U23-as Eb nyitó napján

Magyar szempontból nagyszerűen kezdődött a plovdivi U23-as birkózó Európa-bajnokság: a kötöttfogásúak versenynapján Takács István a 87 kilogrammosok között, Vitek Dáriusz a nehézsúlyúak mezőnyében jutott be a döntőbe.

Vívás: Dohában három, Plovdidban négy magyar folytathatja

A női párbajtőrözők dohai Grand Prix-viadalán három magyar jutott a 64 közé, a női kardozók plovdivi világkupaversenyén négy magyar folytathatja a főtáblán.

Evezős vk: a kapitány Galambos és a fiatalok plovdivi eredményével volt elégedett

Szierer János szövetségi kapitány a múlt hétvégi, plovdivi evezős világkupán szerepelt magyar hajókat illetően a legnagyobb érdeklődéssel várt egységgel elégedetlen volt, ellentétben Galambos Péter és a fiatalok teljesítményével.

Karate: magyar sikerek a plovdivi Európa-bajnokságon

Négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a felnőttek mezőnyében a kyokushin karatésok plovdivi Európa-bajnokságán.

Sakk: holland és ukrán végső siker a plovdivi Eb-n

A férfiak között a holland Sergei Tiviakov, míg a nőknél az ukrán Katyerina Lahno sikerével fejeződött be a plovdivi sakk Európa-bajnokság, Erdős Viktor az 58., míg Hoangh Thanh Thrang a 19. lett.

Tenisz, Fed-kupa: magyar siker az utolsó csoportmeccsen

A magyar női teniszválogatott a Fed Kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjában, az utolsó mérkőzésén 2-1-re nyert Litvánia ellen Plovdivban.


Kézilabda Eb: Tudta-e?