Úszás: „Nincs semmi alapja” – Hosszú korábbi edzője az edzésterv eladásáról

Napok óta beszédtéma, hogy Hosszú Katinka edzésterveit értékesítette egy magyar edző Németországban – a sportág ismert alakjait kérdeztük a témában.

Úszás: Próbáltam képességeimhez mérten segíteni Katinkát – Petrov Árpád

Mint arról beszámoltunk, eddigi edzője, Petrov Árpád nélkül folytatja a munkát Hosszú Katinka, aki tervei szerint egyedül készül fel a 2020-as olimpiára. Az úszónő után a tréner is megszólalt a válásról, a korábban Svájcban dolgozó szakember az Index megkeresésére reagált e-mailben.

Úszás: Hosszú szakított az edzőjével, egyedül készül fel Tokióra

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó szakított edzőjével, Petrov Árpáddal, és egyedül készül fel a 2020-as tokiói olimpiára. Az úszónő hozzátette: már az idei világbajnokságon megingott a bizalma a magyar szakemberben, akivel tavaly nyár óta készültek együtt.

Ikrek, úszóedzők, eredményesek, karakteresek – ők a Petrov testvérek

A Petrov fivérek. Iván meg Árpád – bocsánat, Árpád és Iván, merthogy előbbi hat perccel korábban látta meg a napvilágot, és ez a rövidke idő még most is megjelenik a mindennapjaikban. Az „Én vagyok a prototípus!” megjegyzésre rögtön jön a „Rajtam már javítottak!” riposzt. Sok a hasonlóság közöttük, de némi különbséget, különbözőséget is érzékelni lehet a testvérek között. No meg azt, hogy közelükben az ember sok mindent csinálhat, de hogy szomorkodni nem fog, az biztos. A nevükön és a vérükön kívül még egyvalami közös bennük: az úszás, az úszósport szeretete.

NS Hosszabbítás: a jókedv a fontos

Ennél több sportcsillagot nehéz lenne belezsúfolni nyolc oldalba: a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében olvashat Czibor Zoltán és Kocsis Sándor mellett Barcelona korábbi uralkodójáról, Kubala Lászlóról; a többek között Hosszú Katinka, illetve Jakabos Zsuzsanna edzéseit irányító Petrov Árpádról és Ivánról; a Tápiószentmártonban focisulit „nyitó” Juhász Rolandról és Torghelle Sándorról; a hetvenet nemrég betöltő háromszoros gólkirály Kozma Mihályról; és a vb-n a kosarasvilágot elkápráztató spanyol Ricky Rubióról.

Úszás: Hosszú Katinka edzője kiváltságos helyzetben érezheti magát

A közösen elért újabb két világbajnoki arany csak még teljesebbé tette a kapcsolatukat, olyanná, amelyre bátran lehet alapozni Tokióban is, mert Hosszú Katinka edzőjét, Petrov Árpádot csak az olimpia érdekli.

Úszás: Hosszú Katinka kiváló idővel nyert 200 vegyesen

Megszokhattuk már, hogy Petrov Árpád sohasem dobálja a szebbnél szebb jelzőket, nem dicséri agyon tanítványát, még akkor sem, ha Hosszú Katinka a világ idei legjobbját teljesíti.

Úszás: Petrov és Hosszú tökéletes összhangban Tokió előtt

Egymást is formálják, és a kemény munka mellett a jó hangulat jellemzi az edzésüket. Hosszú Katinka és edzője tökéletes összhangban dolgozik, s a fókuszban egyértelműen a tokiói olimpia áll.

Úszás: több ezren úsznak együtt Hosszú Katinkával Kecskeméten

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka több ezer résztvevővel együtt úszik szombaton Kecskeméten Magyarország egyik legnagyobb uszodai sporteseményén, az Univer24-en.

Úszás: Ezt a meccset Shane nyerte – Hosszú Katinka

Hosszú Katinka terjedelmes interjút adott a 24.hu-nak; a beszélgetésben szó esett a háromszoros olimpiai bajnok úszó válásáról, az új edzőjével, Petrov Árpáddal folytatott közös munkáról, valamint arról a nemzetközi versenysorozatról, amelyben Hosszú Katinka saját csapattal indul.

Úszás: Egy nagyobb célért szenvedni kell! – Petrov Árpád

Hosszú Katinka szinte semmit sem pihent a sikeres rövid pályás vb után: már túl van egy edzőtáboron is, és szombaton nekivág a versenyszezonnak.

Úszás: Egyre jobb az összhang Katinkával – Petrov Árpád

Petrov Árpád úszóedző négy hónapja dolgozik együtt Hosszú Katinkával, már közelebbről is látja tanítványát, észleli a finom vonásokat is, és tudja, hogy a bajnok nem robot.  

Úszás: „Mintha visszautasítanám a Barca vagy a Real ajánlatát”

Nincs könnyű dolga az év magyar edzőjének négyszer megválasztott Shane Tusup helyébe lépett Petrov Árpádnak, aki munkába állása óta tudja, hogy minden egyes nap új kihívást jelent számára. Nemcsak a háromszoros olimpiai bajnok elvárásainak kell megfelelnie, hanem azoknak is, amelyeket kellő szigorral magának határozott meg. Kétség sem fér ahhoz, hogy észnél kell lennie...

Hosszú Katinka: Megszűnt, hogy állandóan Iron Lady legyek

Hosszú Katinka egyre közelebb kerül egyéni legjobbjaihoz, ám olimpiai bajnok klasszisunk a jó időeredményekhez a korábbiaktól valamelyest eltérő úton közelít.

Úszás: „Pet­rov­nak sikerült visszahoznia Katinkát az élők sorába”

Hargitay András, a magyar úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya a Borsnak úgy vélekedett, jó úton jár Hosszú Katinka. 

Hosszú Katinka edzője: Semmi sem garantált – a siker sem

Álmokat kerget, és a megérzései vezérlik. A 35 éves Petrov Árpád tisztán lát: tudja jól, hogy Hosszú Katinka felkészítése nem könnyű feladat, és hiába lesznek sikeresek együtt, sokan úgy vélik majd, hogy egy kész úszóval könnyű ezt elérni.

Úszás: Biztosan megkapom, hogy nem vagyok olyan jó edző, mint Shane – Petrov

Petrov Árpád felkészült arra, hogy tűzvonalban lesz Hosszú Katinka edzőjeként. A Svájcból visszatérő szakember az Indexnek adott interjút, melyben elárulta, hogy mit tart a legnagyobb kihívásnak a háromszoros olimpiai bajnok felkészítésében.

Úszás: Petrov Árpád lett Hosszú Katinka új edzője

Mint azt a Nemzeti Sport korábban jelezte, Petrov Árpád lett Hosszú Katinka új edzője. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő vasárnap késő este a közösségi oldalain közölt fotót az új stábjáról.

Úszás: hétfőn jelenthetik be Hosszú Katinka új edzőjét

Mint beszámoltunk róla, minden bizonnyal Petrov Árpád lesz Hosszú Katinka edzője az augusztusi úszó Európa-bajnokság után.

Úszás: Svájcban dolgozó magyar lesz Hosszú Katinka új edzője

Új egyesület, új edző, régi módszerek: csokorba szedtük a Hosszú Katinka kapcsán aktuális híreket.