Darts: Wright visszatért, három skalpot begyűjtve nyert Dániában

Peter Wright nyerte a 2023-as koppenhágai Nordic Darts Masterst, miután a döntőben 11–5-re legyőzte a walesi Gerwyn Price-t.

Darts: Van den Bergh alatt rezgett a léc, Clayton gálázott a bahreini nyitányon

Csütörtök délután kezdetét vette a World Series of Darts 2023-as idénye, amelynek első állomásán, Bahreinben léptek tábla elé a sportág legjobbjai.

Darts-vb: ez ám a meglepetés! Kim Huybrechts kiejtette a világbajnok Peter Wrightot

A Londonban zajló 2023-as dartsvilágbajnokság harmadik fordulójának kedd esti programjában a 2021-es tornát megnyerő Gerwyn Price simán 4–0-ra győzött a 2007-es világbajnok Raymond van Barneveld ellen. A 25. kiemelt Gabriel Clemens sokkal izgalmasabb mérkőzésen búcsúztatta a meccsnyilat is hibázó Jim Williamst. Zárásként pedig jött az igazi meglepetés: a világbajnoki címvédő Peter Wright meglepően simán, 4:1-re kikapott a belga Kim Huybrechtstől.

Darts-vb: „Ha Van Gerwen vagy Wright nyer, nyugodtan töltöm az éjszakámat”

Elrajtolt a darts-vb, s ezzel együtt a viadalt közvetítő Sport Tv Darts-kupája is, amelynek első negyeddöntője után Esztergályos Patrik búcsúzott a versenytől. Az Exatlonban is szerepelt, korábbi párbajtőrözővel átvettük a Ligetvári Patrikkal szemben elszenvedett vereség okait, s természetesen szóba került a darts-világbajnokság is. 

Darts-vb: Peter Wright könnyed sikerrel kezdte a tornát

Kezdetét vette a 2023-as PDC-dartsvilágbajnokság: a kétszeres világbajnok és címvédő Peter Wright 3:0-ra legyőzte az első mérkőzésen Ben Robb ellen győzedelmeskedő Mickey Mansellt. Óriási meglepetésre a dél-afrikai Grant Sampson 3:1-gyel kiütötte Keane Barryt. A nap legszorosabb összecsapásán Nathan Rafferty Jermaine Wattimena fölé kerekedett.

Darts-vb: a világelső Price a harmadik a torna előtti erősorrendünkben

Csütörtök este a londoni Alexandra Palace-ban elrajtol a PDC dartsvilágbajnokság. A nagy torna előtt a Nemzeti Sport Online összeállította a 16 legnagyobb esélyes erősorrendjét.

Darts-vb: Price és Van Barneveld már a 3. körben összefuthat – sorsolás

A PDC (Professional Darts Corporation) hétfő este elkészítette a 2023-as dartsvilágbajnokság sorsolását.

Darts: Van Gerwen és Anderson is továbbjutott Mineheadben

Hullottak a nagy nevek is a Players Championship Finals első fordulójában Mineheadben. Gerwyn Price, Michael Smith, Damon Heta és Nathan Aspinall is azonnal búcsúzott, míg Michael van Gerwen és Gary Anderson továbbjutott.

Darts Eb: Smith a bajnok, de nem Michael, hanem Ross!

Nagy meglepetéssel ért véget a darts Európa-bajnokság Dortmundban. A győzelmet az a Ross Smith szerezte meg, aki korábban még nem ért el az Eb-mezőnyhöz hasonló erősségű tornát.

Darts Eb: Chisnall ismét nagyot alkotott, mindkét Smith továbbjutott

Dortmundban a darts Európa-bajnokság nyolcaddöntőjét Michael Smith, Peter Wright, Dave Chisnall és Chris Dobey is sikerrel vette.

Darts: az utolsó ET-verseny után megvan az Eb-sorsolás

A hét végén Gibraltárban véget ért a PDC darts European Tour 13 versenyből álló alapszakasza, amelynek tizedik állomása a budapesti Hungarian Darts Trophy volt. A versenysorozat legjobb 32 dartsosa a hónap végén részt vesz a dortmundi Eurrópa-bajnoki döntőben.

Darts: Heta Wrightot drámai meccsen verve bajnok Gibraltáron

Damon Heta győzelmével ért véget a Gibraltar Darts Trophy. Az ausztrál drámai meccsen, az utolsó leget megnyerve győzte le a világbajnok Peter Wrightot a döntőben.

Darts: Van Gerwen Wrightot lenullázva jutott a Grand Prix-döntőbe

Leicesterben Michael van Gerwen és Nathan Aspinall vívja darts World Grand Prix döntőjét, miután a szombati elődöntőben a holland klasszis legyőzte Peter Wrightot, az angol pedig a walesi Gerwyn Price-t múlta felül.

Darts: őrült meccsen győzött Wright, Van Gerwennel elődöntőzhet

A külön napokra osztott első, második forduló után pénteken már a negyeddöntővel folytatódott a Leicesterben zajló dart World Grand Prix. Két szoros és két sima meccs után kialakult az elődöntő párosítása: Gerwyn Price Nathan Aspinallal, Michael van Gerwen Peter Wrighttal játszik. 

Darts: Wright, Price és MvG gyerekes szócsatát vív a világelsőségről

Miközben a leicesteri Morningside Arenában rendkívül színvonalas mérkőzéseken mutatják be dartstudásukat a dupla beszállós szabállyal játszott World Grand Prix-n, a háttérben gyerekes szócsatát vívnak a sportág legjobbjai.

Darts: Adrian Lewis búcsúzott a Grand Prix-től

Szerdán megkezdődött a második forduló a darts World Grand Prix-n Leicesterben. A szerdai játéknap rögtön kisebb meglepetéssel kezdődött, kiesett ugyanis a korábbi kétszeres PDC-világbajnok Adrian Lewis, ám a többi mérkőzés is egyaránt döntő szettben dőlt el.

Darts: Van Gerwen legyőzte Andersont a rangadón

A Leicesterben zajló darts Grand Prix első napján Michael van Gerwen Dimitri Van den Bergh, Peter Wright és Adrian Lewis is sikerrel vette az első akadályt.

Darts: „Taylor a legnagyobb, de nem a legjobb. Az én vagyok” – Van Gerwen

Michael van Gerwen elismerően nyilatkozott ellenfeléről, az ettől a héttől ismét világelső Gerwyn Price-ról, miután 18–14-re legyőzte őt a World Matchplay döntőjében, ezzel 2015 és 2016 után harmadszor is megnyerte a PDC-világbajnokság utáni legrangosabb dartsversenyt. A holland kiválóság úgy véli, nem a vb-címvédő Peter Wright, hanem a walesi az első számú riválisa.

Darts: Wright kétszer fordított, mégis kikapott Van den Berghtől

Dimitri Van den Bergh óriási meccsen Peter Wright legyőzve, míg Michael van Gerwen Nathan Aspinallon túljutva elődöntős a Blackpoolban zajló darts World Matchplayen.


Kézilabda Eb: Tudta-e?