Férfi kosár: Ezt a lehetőséget nem hagyhattam ki – Filipovity

A Falcótól az olasz Pesaróhoz szerződő Filipovity Márkó mindig a legjobb kihívást keresi, és úgy érzi, minden adva van ahhoz, hogy jól szerepeljen új csapatával.

Kosárlabda: Filipovity Márkó Olaszországba szerződött

A tehetséges magasbedobó, Filipovity Márkó következő klubja a Pesaro lesz, miután a július 31-ig érvényes záradék alapján kilépett a Falco-Vulcano Energia KC Szombathellyel kötött szerződéséből.

Koronavírus: 3 vk-versenyt halasztottak el tornasportokban

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) hivatalos közleményben tudatta: a koronavírus-járvány miatt elmarad három világkupaverseny, egyben olimpiai selejtező is. Mindhármat júniusi időpontra halasztották. A délelőtti bejelentés után aztán délután már törlés is jött: a stuttgarti világkupaversenyt lefújták, ez pedig megváltoztatja az olimpiai kvalifikáció menetét is.

Rg-vb: 17. a magyar kéziszercsapat, tovább tarolnak az oroszok

Oroszország nyerte meg az együttes kéziszercsapatok összetett versenyét a pesarói ritmikusgimnasztika-világbajnokságon Bulgária és Japán előtt – a legnagyobb közönségsikert viszont (a házigazda Olaszország mögött természetesen) a bolgárok könyvelhették el. A Borsányi Patrícia, Katona Hanna, Kovács Jázmin Napsugár, Margaritisz Lili, Németh Virág, Wehovszky Vivien összeállítású magyar együttes kéziszercsapat a 17. helyen végzett.

Rg-vb: Pigniczki Fanni úgy tornázott, hogy azt bármikor aláírná

Pigniczki Fanni holtversenyben a 25., Kis Alexandra a 34. helyen áll a pesarói ritmikusgimnasztika-világbajnokság első napja után az egyéni verseny selejtezőjében, a fináléba az első 24 tornász kerül be. A szerenkénti döntőket késő este rendezik meg.

Rg: törött bokával nyert vb-t, fél évet kihagyott, arannyal tért vissza

Aranyéremmel tért vissza a nemzetközi színtérre a tizenháromszoros világbajnok Jana Kudrjavceva a ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat pesarói állomásán. A 18 éves orosz világklasszis fél év kihagyás után versenyzett ismét, és egyből megnyerte az összetett versenyt. Kis Alexandra az összetett 43. helyén végzett, a magyar felnőtt kéziszercsapat 15. lett.

Rg-vk: bravúros magyar 4. hely Pesaróban az Eb előtt

Az ebben az idényben megszokott képet mutatta a pesarói ritmikus gimnasztika világkupa-verseny is: az oroszok három világklasszisa állt az egyéni összetett viadal után a dobogón, ezúttal Jana Kudrjavceváé lett az arany, Margarita Mamun és Alekszandra Szoldatova előtt. Vass Dóra 33. lett összetettben a közel világbajnoki erősségű mezőnyben, a magyar felnőtt kéziszercsapat a 17., a juniorcsapat 7. lett összetettben – a juniorok aztán a vasárnapi szerenkénti döntőben a bravúros 4. helyen végeztek!

Kosárlabda: Hangáék és Lóránték is kikaptak

Hanga Ádám (Avellino) és Lóránt Péter (Pesaro) csapata is vereséget szenvedett az olasz kosárlabda-élvonalban vasárnap.

Férfi kosárlabda: Lóránt Péter ismét az olasz élvonalban!

Lóránt Péter, a Szolnoki Olajtól idény közben távozó magyar válogatott magasember aláírt az igen nagy múltra visszatekintő olasz élvonalbeli Pesaróhoz fél plusz egy évre.

Videó: Hanga alley-oopja a legszebb jelenetek között

Az Avellino megszerezte első győzelmét az olasz kosárlabda-bajnokságban, miután a Pesarót 69–60-ra felülmúlta a hétvégén. Az együttes legjobbja Hanga Ádám volt, aki még csak a harmadik bajnokiját játszotta, de máris beválogatták a találatát a legszebb tíz jelenet közé.

Bakiparádé a magyaros vb-n: bunyó, bevallás

Az öttusa is az egyik hagyományos sikersportágunk, elég megnézni a világbajnokságok örökrangsorát (másfélszer annyi aranyunk van, mint a második helyezettnek...). Kilenc évvel ezelőtt még a szokásosnál is jóval sikeresebb vb-nk volt, de miközben a magyarok sorra aratták a győzelmeket, érdekes közjátékok kísérték a küzdelmeket.

Rg: kitűnő magyar szereplés, 5. és 7. hely a pesarói világkupán

Kitűnő eredménnyel zárta a magyar felnőtt ritmikus gimnasztika kéziszercsapat a pesarói világkupa-viadalt: a Buda Julianna, Hauser Judith, Katona Barbara, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Vándor Ágnes összeállítású együttes két kötéllel és három szalaggal az 5., öt karikával a 7., összetettben szintén az 5. helyen végzett a világbajnoki erősségű versenyen. A kéziszercsapatoknál a hazai pályán végző olasz „pillangócskák" taroltak.


Kézilabda Eb: Tudta-e?