Peking 2022: megérkezett a láng a házigazdákhoz

Egy nappal a jövő évi, pekingi téli olimpia lángjának fellobbanása után kedden ünnepélyes keretek között átadták azt a kínai házigazdáknak. Eközben kisebb ellenállásba ütközött az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) döntése, miszerint az amerikai olimpikonoknak kötelező felvenni a koronavírus elleni védőoltást.

Jégkorong: Ilja Kovalcsuk lett az orosz válogatott igazgatója

Ilja Kovalcsukot nevezték ki a februári pekingi téli olimpián címvédőként szereplő orosz jégkorong-válogatott főigazgatójának.

Peking 2022: fellobbant a téli olimpia lángja Görögországban

A ceremóniára a hagyományoknak megfelelően Olümpiában került sor hétfőn, de a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül – jelentette az MTI.

Peking 2022: az ITA csaknem öt és félezer teszt elvégzésére készül

A februári, pekingi olimpia előtt most közzétett ajánlásában legalább 5400 doppingvizsgálat elvégzését tartja kívánatosnak a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA).

Peking 2022: a lengyelek ellen kezd női hokiválogatottunk

A lengyelek ellen kezdi meg szereplését november 11-én a magyar női jégkorong-válogatott a jövő februári, pekingi téli olimpia utolsó selejtezőkörében, amelyet a csehországi Chomutovban rendeznek – közölte az MTI.

Peking 2022: a Napelemtorony lesz az egyik fő nevezetesség

A Jencsing városrészben található Napelemtorony lesz Pekingben a jövő évi téli olimpia egyik fő nevezetessége a szervezők reményei szerint.

Peking 2022: botrány a dél-koreai shorttrack-válogatottban

Csalásra utaló üzenetek miatt kikerült a válogatottból a dél-koreaiak kétszeres olimpiai és nyolcszoros világbajnok rövidpályás-gyorskorcsolyázónője, Sim Szuk Hi.

Peking 2022: íme, a női hokicsapat selejtezőcsoportja

A lengyelek jutottak a magyar női jégkorong-válogatott olimpiai selejtezős csoportjába, amelynek tornáját november 11. és 14. között rendezik a csehországi Chomutovban – írja a Magyar Távirati Iroda.

Peking 2022: Kucserov, Ovecskin is az orosz keretben

Nyikita Kucserov, Alekszandr Ovecskin és Andrej Vaszilevszkij az oroszok kiemelt NHL-es sztárja a jövő februári pekingi téli olimpiára nevezett jégkorong-válogatott bő keretében.

Peking 2022: nem indul a női síugrás címvédője

A teljes 2021–2022-es idényt kihagyja, így a jövő évi, pekingi téli olimpián sem indul a női síugrás címvédője, Maren Lundby.

Peking 2022: újabb NHL-sztárok szereplését jelentették be

A kanadai és a svéd után csütörtökön a finn, a cseh és az amerikai jégkorong-válogatott is megnevezte azt a három NHL-es sztárját, akik szerepelni fognak a jövő februári pekingi téli olimpián – közölte az MTI.

Peking 2022: a svédek is megnevezték három sztárhokisukat

A svédek is megnevezték azt a három jégkorongos sztárjukat, akik biztosan ott lesznek a jövő februári pekingi téli olimpián: Victor Hedman, Gabriel Landeskog és Mika Zibanejad csak sérülés vagy eltiltás esetén marad távol a tornától.

Peking 2022: a kétszeres olimpiai bajnok hokiklasszis is játszik

Három sztár, Sidney Crosby, Connor McDavid és Alex Pietrangelo biztosan ott lesz a jövő februári pekingi téli olimpián szereplő kanadai jégkorong-válogatottban.

Peking 2022: igyekeznek visszaszorítani a hírességimádatot

A Kínai Olimpiai Bizottság szerint a sportolóknak szerepet kell vállalniuk a szurkolói túlkapások megakadályozásában és gátat kell vetni a hatóságok által „kaotikusnak” nevezett hírességimádatnak.

Peking 2022: háromhetes karantén vár a nem oltottakra

Csak a kínai anyaországban élőknek értékesítenek jegyeket a jövő évi, pekingi téli olimpiára és paralimpiára – tájékoztatta a szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai és Paralimpiai Bizottság végrehajtó bizottságát. Azokra, akik nincsenek teljes mértékben oltva a koronavírus ellen, 21 napos karantén vár pekingi megérkezésüket követően – írja a Magyar Távirati Iroda.

Peking 2022: London távolugró-bajnoka a brit bobcsapattal is dobogós lenne

Greg Rutherford, a 2012-es londoni nyári olimpia távolugró-bajnoka bekerült a jövő évi, pekingi téli olimpia kvalifikációs versenyeire készülő brit bobcsapatba – adta hírül az MTI.

Peking 2022: veszélyben a kínai hokisok olimpiai szereplése

Október végére döntenek arról, hogy a kínai férfi jégkorong-válogatott részt vehet-e a jövő februári pekingi téli olimpián, amelyen a házigazda jogán indulna, ám ha a játéktudása nem éri el a megfelelő szintet, akkor a nemzetközi szövetség (IIHF) megfoszthatja a szerepléstől.

Műkorcsolya: csak a párosok között lesz magyar az olimpián

A rövid program után nyolc helyet előrelépett, így 16. pozícióban zárt Láng Júlia (17, PSE) az oberstdorfi pótkvalifikációs viadalon, ezzel eldőlt, hogy nem szerzett kvótát a pekingi játékokra. Lemarad a pekingi olimpiáról a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám jégtánckettős is.

Peking 2022: kötelező lesz a koronavírus elleni oltás az amerikaiaknak

Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) közlése szerint minden sportolónak, aki részt kíván venni a jövő februári, pekingi téli olimpián, kötelező lesz felvennie a koronavírus elleni védőoltást – közölte az MTI.

Peking 2022: a NOB és a kínai szervezők oltással segítenek

Koronavírus elleni oltással segíti a jövő februári pekingi téli olimpián és paralimpián induló vagy kvótaszerző versenyeken szereplő sportolókat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) – közölte az MTI.