Téli olimpia: Hajrá, magyarok! – üzent a jamaicai bobcsapat

A Magyarock a hivatalos Instagram-oldalán tette közzé azt a videót, amelyen a nagy népszerűségnek örvendő jamaicai bobcsapat üzent a magyaroknak.

Téli olimpia: visszatérnek Jencsingbe a bobosok

A következő öt évben is rendeznek magas szintű bobversenyeket a pekingi téli olimpia sportági eseményeinek otthont adó jencsingi központban – írja a Magyar Távirati Iroda.

Téli olimpia: Magyar Márk hétfőn hazajöhet Pekingből

Megvan a hazautazáshoz szükséges negatív Covid-tesztje, így a magyar csapat többi tagjával indulhat útnak Pekingből Magyar Márk, akinél a megérkezést követően mutattak ki koronavírus-fertőzést, ezért párjával, Chtchetinina Iouliával nem is vehetett részt a versenyeken.

Téli olimpia: kialakult a döntő párosítása a férfi hokitornán – pénteki infoközpont

A pénteki nap során öt aranyérem talált gazdára, a férfi jégkorongozóknál pedig kialakult a döntő finn–orosz párosítása. A Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk műkorcsolyázó párosunk is megkezdte volna szereplését, de a koronavírus közbeszólt.

Téli olimpia: a sportfogadók bíztak a magyar sikerekben

Bár még javában zajlik a pekingi téli olimpia – a sokak által várt férfi jégkorongdöntőre vasárnap kerül sor –, a magyar szempontból éremeséllyel kecsegtető versenyszámok már véget értek. A Szerencsejáték Zrt. a közleményében összegyűjtötte, hogyan szerepeltek sportolóink Pekingben, emellett kitért az ehhez kapcsolódó fogadási érdekességekre is.

Téli sportok: egy nappal korábban rendezik a női sílövők tömegrajtos versenyét

Az eredeti tervekhez képest egy nappal korábban, pénteken rendezik a női sílövők tömegrajtos versenyét – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Téli olimpia: ötszázmillióan nézték a pekingi játékok megnyitóját

Mintegy 500 millió ember követte nyomon a tévében élőben a pekingi téli olimpia február 4-i ünnepélyes megnyitóját.

Téli olimpia: Csoj Min Jong megvédte címét 1500 méteren

A címvédő Csoj Min Jong nyerte meg a rövid pályás gyorskorcsolya-programot lezáró női 1500 métert a pekingi téli olimpián. 

Téli olimpia: Mire hazaérek, kiderül, sikerült-e a PhD-m – Kékesi Márton

„Teljesen más mentalitással álltam be a rajtba: rájöttem, úgy szeretek versenyezni, ha csak magamnak akarok megfelelni” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pekingben a két szlalomozása közti markáns különbségről, a jóval bevállalósabb második menetről Kékesi Márton, aki a 33. helyet szerezte meg. A 26 éves versenyző a felkészülés nehézségeit, a Pjongcsang utáni sérülését és az abból való visszakapaszkodást is felidézte, hozzátéve, hogy négy év múlva is szeretne indulni a téli olimpián – ennek érdekében két „párhuzamos” életben igyekszik majd egyszerre helytállni.

Téli olimpia: a WADA-nál csalódottak, hogy Valijeva még versenyben lehet

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke, Witold Banka nem ért egyet a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) azon döntésével, miszerint a 15 éves orosz Kamila Valijevát doppingügye ellenére engedte rajthoz állni a pekingi olimpia műkorcsolyaversenyein – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Téli olimpia: mindössze egy koronavírusos eset hétfőn

Az elmúlt 24 órában csak egy esetben mutattak ki koronavírus-fertőzést a zárt buborékrendszeren belül a pekingi téli olimpián – írja a Magyar Távirati Iroda.

Téli olimpia: Ismét dúl a doppingos hidegháború – a Valijeva-ügy nemzetközi sajtóvisszhangja

A nemzetközi sajtó Oroszországon kívüli része elítélően írt a doppingügybe keveredett orosz Kamila Valijeváról, az orosz lapok ugyanakkor védelmükbe vették a pekingi téli olimpián szereplő 15 éves műkorcsolyázót – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Liu Shaoangnak szólt a magyar himnusz Pekingben – a hétfői infoközpont

Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja hétfőn az ugrás selejtezőjében indult és lett 17. a pekingi téli játékokon. Ugyanezen a versenynapon nem mellesleg négy aranyérem talált gazdára: jégtáncban, síakrobatikában (női ugrásban), női monobobban, valamint síugrásban (férfi csapatban). Liu Shaoangot is pódiumra szólították – a magyar short trackes hétfőn vette át az 500 méteren megnyert aranyérmét.

Téli olimpia: „Akik nélkül nem sikerült volna” – Liu Shaoang köszönetet mondott

Mint ismert, Liu Shaoang olimpiai bajnok lett a rövid pályás gyorskorcsolyázók utolsó férfi egyéni számában, 500 méteren. Az immár kétszeres ötkarikás bajnokunk az Instagram-oldalán mondott köszönetet a támogatóinak.

Téli olimpia: Annyira megérdemeltük ezt a sikert – Bánhidi Ákos

Az 500 méteren olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang győzelme után a válogatott edző-menedzsere, Bánhidi Ákos így vélekedett a pekingi téli olimpián.

Téli olimpia: Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek – Liu Shaoang

Így nyilatkozott Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka, a rövid pályás gyorskorcsolyában 500 méteren aranyérmes Liu Shaoang a M4 Sportnak az éremátadó-ünnepség után.

Téli olimpia: Én vagyok a világ legboldogabb bátyja! – Liu Shaolin Sándor

Az 500 méteren olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang bátyja, Liu Shaolin Sándor az M4 Sportnak nyilatkozott közvetlenül az öccse győzelmét követően.

Téli olimpia: Liu Shaoang olimpiai bajnok 500 méteren!

Liu Shaoang fantasztikus versenyzéssel győzött a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres döntőjében, tehát olimpiai bajnok lett Pekingben! Ez egyben azt is jelenti, hogy ő a magyar sporttörténelem első egyéni téli olimpiai aranyérmese.

Téli olimpia: A sors nem akarta, hogy itt is olimpiai bajnok legyek – Liu Shaolin Sándor

Mint megírtuk, Liu Shaolin Sándor az 500 méter negyeddöntőjéből nem jutott tovább a pekingi téli olimpián a rövid pályás gyorskorcsolyázók között, így neki egyéniben véget értek a játékok. A klasszis az M4 Sportnak felemás érzésekkel nyilatkozott közvetlenül a történtek után.

Téli olimpia: Liu Shaoang bejutott a döntőbe 500 méteren

Az 1000 méteren bronzérmes Liu Shaoang 500-on is bejutott a döntőbe, mivel az elődöntő második futamát szépen felépített, magabiztos versenyzéssel megnyerte. Folyamatosan frissülő cikkünket ITT olvashatja.


Kézilabda Eb: Tudta-e?