Jégkorong: a Tüskecsarnokban játszik az elit-vb előtt a női válogatott

A jövő héten a budapesti Tüskecsarnokban játszik felkészülési tornát az áprilisi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott.

Női jégkorong-vb: a franciák ellen kezd a magyar válogatott

Véglegessé vált a női jégkorong elitvilágbajnokság menetrendje, amely alapján a magyar válogatott a franciák ellen kezd közép-európai idő szerint április 7-én hajnali 1 órakor.

Jégkorong: ki itt a főnök? – ezen nem volt vita a Németh ikrek között!

Nem túl gyakori, ha egy válogatott csapatban testvérek játszanak együtt, Németh Anikó és Németh Bernadett esetében ráadásul ikrekről beszélünk. A magyar női jégkorong-válogatott két oszlopos tagja hihetetlenül izgalmas, emlékezetes történeteket osztott meg a Sportkrém hasábjain. Videós anyagunkban pedig azt is elárulták, ki kettejük közül a főnök.

Női hoki: harmadik lett a magyar válogatott az amiens-i tornán

Az áprilisi, kanadai elit világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott a harmadik helyen végzett az amiens-i nemzetközi tornán, miután az utolsó mérkőzésen 5–1-re legyőzte a házigazda francia csapatot.

Női hoki: ismét franciaországi tornára utazik a válogatott

Decemberben ismét franciaországi felkészülési tornán szerepel az elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott.

Jégkorong: Pat Cortina minden mérkőzésen látott pozitívumokat

Pat Cortina, az elit világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya mind a három franciaországi előkészületi mérkőzésen látott biztató jeleket a csapat játékát illetően – írta az MTI.

Jégkorong: Úgy érzem, jó helyen vagyok! – Pat Cortina

Pat Cortina nevéhez több jelentős magyar jégkorongsiker fűződik az elmúlt évtizedekből, mint bárki máséhoz: klubszinten, majd a férfi- és a női válogatott élén is páratlan eredményeket ért el. Nem csoda, hogy egykori és jelenlegi játékosai is csak szuperlatívuszokban tudnak róla beszélni.

Női jégkorong-vb: Még nem biztos a jövőm – Pat Cortina

Még nem biztos a jövője a magyar női jégkorong-válogatott élén Pat Cortina szövetségi kapitánynak, mivel a következő világbajnokságot jövőre nem a nyár végén, hanem március végén és április elején rendezik Kanadában.

Jégkorong: történelmi siker után jöhet az örömjáték

A magyar női jégkorong-válogatott történetében először negyeddöntőbe jutott A-csoportos világbajnokságon. Kellett ehhez a sikerhez a hihetetlenül izgalmas végjátékkal befejeződő német–dán meccs is, amelyen az utolsó másodpercben született döntés.

Női jégkorong-vb: az esélytelenek nyugalmával kellemetlenkedhetünk – Cortina

Mint beszámoltunk róla, a magyar női jégkorong-válogatott – a németek dánok felett aratott utolsó másodperces győzelmének köszönhetően – negyeddöntőt játszhat a Dániában zajló elit-világbajnokságon a kilencszeres világbajnok Egyesült Államokkal. Pat Cortina szövetségi kapitány szerint ez a mieink számára igazi jutalomjáték lesz.

Női jégkorong-vb: Büszke vagyok a csapatra – Pat Cortina

Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitány büszke csapatára azok után, hogy sikerült kivívni a remélt bennmaradást a dániai elit-világbajnokságon.

Női jégkorong-vb: Cortina kihirdette az utazó keretet

Pat Cortina, a női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az A-csoportos világbajnokságra utazó csapat névsorát: a füsseni edzőtáborból Faggyas Lilla és Gondos Tamara tér haza.

Jégkorong: kikapott a németektől a női válogatott

A világbajnokságra készülő női jégkorong-válogatott újabb egygólos vereséget szenvedett a német csapattól felkészülési mérkőzésen, Füssenben – írja az MTI.

Jégkorong: szoros vereség a németektől Füssenben

Felkészülési jégkorongmérkőzésen a magyar női válogatott 1–0-ra kikapott Németországtól Füssenben.

Jégkorong: Kicsik vagyunk, gyorsak és szemfülesek – Garát-Gasparics Fanni

A tavalyi A-csoportos világbajnokságon újoncként egy meccset nyert meg a magyar női jégkorong-válogatott, idén azonban magasabbra tennék a lécet, és legalább két győzelemmel szeretnék zárni a csoportkört. Persze ennél még merészebb álmaik is vannak, s a csapathoz visszatérő Pat Cortina is azt reméli, hogy a lányok nem elégszenek meg csupán a részvétellel. 

Jégkorong: Cortina szerint védekezésben sokat javult a női válogatott – galéria

A magyar női jégkorong-válogatott augusztus 15-én, hétfőn útnak indul, hogy az A-csoportos világbajnokságra készülve megmérkőzzön Németországgal. A hosszú túra előtt sajtónyilvános edzést tartott a válogatott. Ebbe pillantottunk bele, s kikértük a szövetségi kapitány és a játékosok véleményét is.

Jégkorong-vb: kihirdették a magyar női válogatott 25 fős keretét a felkészülési időszakra

Pat Cortina szövetségi kapitány kihirdette a magyar női jégkorong-válogatott 25 fős bő keretét a közvetlen világbajnoki felkészülésre.

Jégkorong: Pat Cortina visszatér a női válogatott élére

A 2019-ben az A-csoportos világbajnoki feljutást kiharcoló kanadai-olasz szakember irányíthatja újra a magyar női jégkorong-válogatottat – számolt be róla a Magyar Jégkorong-szövetség a hivatalos honlapján.


Kézilabda Eb: Tudta-e?