Jégkorong: Úgy érzem, jó helyen vagyok! – Pat Cortina

Pat Cortina nevéhez több jelentős magyar jégkorongsiker fűződik az elmúlt évtizedekből, mint bárki máséhoz: klubszinten, majd a férfi- és a női válogatott élén is páratlan eredményeket ért el. Nem csoda, hogy egykori és jelenlegi játékosai is csak szuperlatívuszokban tudnak róla beszélni.

Női jégkorong-vb: Még nem biztos a jövőm – Pat Cortina

Még nem biztos a jövője a magyar női jégkorong-válogatott élén Pat Cortina szövetségi kapitánynak, mivel a következő világbajnokságot jövőre nem a nyár végén, hanem március végén és április elején rendezik Kanadában.

Jégkorong: történelmi siker után jöhet az örömjáték

A magyar női jégkorong-válogatott történetében először negyeddöntőbe jutott A-csoportos világbajnokságon. Kellett ehhez a sikerhez a hihetetlenül izgalmas végjátékkal befejeződő német–dán meccs is, amelyen az utolsó másodpercben született döntés.

Női jégkorong-vb: az esélytelenek nyugalmával kellemetlenkedhetünk – Cortina

Mint beszámoltunk róla, a magyar női jégkorong-válogatott – a németek dánok felett aratott utolsó másodperces győzelmének köszönhetően – negyeddöntőt játszhat a Dániában zajló elit-világbajnokságon a kilencszeres világbajnok Egyesült Államokkal. Pat Cortina szövetségi kapitány szerint ez a mieink számára igazi jutalomjáték lesz.

Női jégkorong-vb: Büszke vagyok a csapatra – Pat Cortina

Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitány büszke csapatára azok után, hogy sikerült kivívni a remélt bennmaradást a dániai elit-világbajnokságon.

Női jégkorong-vb: Cortina kihirdette az utazó keretet

Pat Cortina, a női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az A-csoportos világbajnokságra utazó csapat névsorát: a füsseni edzőtáborból Faggyas Lilla és Gondos Tamara tér haza.

Jégkorong: kikapott a németektől a női válogatott

A világbajnokságra készülő női jégkorong-válogatott újabb egygólos vereséget szenvedett a német csapattól felkészülési mérkőzésen, Füssenben – írja az MTI.

Jégkorong: szoros vereség a németektől Füssenben

Felkészülési jégkorongmérkőzésen a magyar női válogatott 1–0-ra kikapott Németországtól Füssenben.

Jégkorong: Kicsik vagyunk, gyorsak és szemfülesek – Garát-Gasparics Fanni

A tavalyi A-csoportos világbajnokságon újoncként egy meccset nyert meg a magyar női jégkorong-válogatott, idén azonban magasabbra tennék a lécet, és legalább két győzelemmel szeretnék zárni a csoportkört. Persze ennél még merészebb álmaik is vannak, s a csapathoz visszatérő Pat Cortina is azt reméli, hogy a lányok nem elégszenek meg csupán a részvétellel. 

Jégkorong: Cortina szerint védekezésben sokat javult a női válogatott – galéria

A magyar női jégkorong-válogatott augusztus 15-én, hétfőn útnak indul, hogy az A-csoportos világbajnokságra készülve megmérkőzzön Németországgal. A hosszú túra előtt sajtónyilvános edzést tartott a válogatott. Ebbe pillantottunk bele, s kikértük a szövetségi kapitány és a játékosok véleményét is.

Jégkorong-vb: kihirdették a magyar női válogatott 25 fős keretét a felkészülési időszakra

Pat Cortina szövetségi kapitány kihirdette a magyar női jégkorong-válogatott 25 fős bő keretét a közvetlen világbajnoki felkészülésre.

Jégkorong: Pat Cortina visszatér a női válogatott élére

A 2019-ben az A-csoportos világbajnoki feljutást kiharcoló kanadai-olasz szakember irányíthatja újra a magyar női jégkorong-válogatottat – számolt be róla a Magyar Jégkorong-szövetség a hivatalos honlapján.

Női jégkorong-vb: végre tényleg játszhatnak a lányaink

Évtizedek küszködése és a koronavírus-járvány miatti nehézségek után végre felléphet első elit-világbajnokságán a magyar női jégkorong-válogatott. Történelmi gyorstalpaló és aktualizált felkészítő következik.

Jégkorong: Pat Cortina a Budapest JA mentoredzője lesz

A Budapest Jégkorong Akadémia hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Pat Cortina a klub egyik mentoredzője lesz a jövőben, azaz ő felel majd az akadémián folyó szakmai munkáért.

Jégkorong: Pákozdi Bálint ezüstérmes a brit élvonalban

Lassan mindenhol leteszik az ütőket légiósaink, például az utolsó „európai” emberünk Pákozdi Bálint volt, aki a koronavírus-járvány miatt rapid versennyé alakított brit élvonalban, az EIHL-ben szerepelt, sőt ezüstérmes lett.

Jégkorong: Ha tud és ráér, Pat Cortina biztosan segít – Vas Márton

Vas Márton, a Magyar Jégkorongszövetség általános igazgatója nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az A-csoportos elitbe jutó női válogatott éléről távozó Pat Cortina számára lesz még sportági feladat a jövőben Magyarországon.

Jégkorong: Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női válogatottnál

Mivel nem tudna főállásban szövetségi kapitányként dolgozni, Pat Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női jégkorong-válogatottnál.

Tengerentúli, romániai, szlovákiai – mind a magyar hokiért húz korit

Felhozható ugyan rossz példa, a honosítás mégis sikertörténet a magyar hokiban, mert a legtöbb esetben jó embereknek adtunk útlevelet. Történelmi áttekintés a kezdetektől napjainkig, sörmeccstől az elit-világbajnokságig, Dewartól Sarauerig – és még egy ló is előkerül.

A hölgyeké az elsőbbség – ilyen volt a magyar jégkorong 2019-es éve

Az elitbe jutó női válogatottunk hozta az év szenzációját a magyar jégkorongban 2019-ben, az FTC férficsapata két évtized után lett magyar bajnok és nemzetközi kupaszereplő, a légiósaink pedig kitettek magukért, klubok és játékosok egyaránt. Csak az a férfi-vb ne lett volna…


Kézilabda Eb: Tudta-e?