Az Év Sportolója Gála: öttusázó, tornász vagy atléta lesz az új királynő

A hölgyek mezőnyében biztos, hogy új győztest avatnak, a fogyatékos női sportolóknál Pap Biankának esélye adódik a címvédésre.

Sportrádió: „Nagyon örülök, hogy ott vagyunk a legjobb három között”

Az élsport mellett jogot tanul és megtalálta az arany középutat a sport és a tanulmányok között Pap Bianka, paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, aki a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt többek között arról is, hogy az idei Év Sportolója Gálán szeretne hercegnőként tündökölni.

Paraúszó-vb: újabb magyar érmek Madeirán

Három érmet szereztek a magyarok a Madeirán zajló paraúszó-világbajnokság keddi versenynapján.

Az Év Sportolója Gála: Nagyszerű volt 2021 a magyar sportnak – Szilágyi Áron

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán a díjazottak a színpadon köszönték meg, hogy az újságírók nekik adták a legtöbb pontot. Íme, Szilágyi Áron, Decsi András, Krajnyák Zsuzsanna, Pap Bianka és Kiss Péter Pál örömszavai!

Az Év Sportolója Gála: Lássuk az embert is az eredmények mögött! – Csipes Tamara

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán a díjazottak a színpadon köszönték meg, hogy az újságírók nekik adták a legtöbb pontot. Íme, Csipes Tamara, Keszthelyi-Nagy Rita és a Fiola Attilát helyettesítő Schäfer András örömszavai!

Az Év Sportolója Gála: kerékpáros vagy kajakos királynő

A hölgyek mezőnyében Csipes Tamarát vagy Kozák Danutát, miként a női parasportolók között Ekler Lucát is másodszor koronázhatják meg.

Szárkapocscsont nélkül született, három érmet nyert a tokiói paralimpián

Az úszó Pap Bianka a tokiói paralimpia egyik legeredményesebb magyar versenyzője volt egy arany- és két ezüstéremmel, nemcsak szép, hanem magabiztos úszással, testhossznyi előnnyel legyőzve riválisait. Elmondta, egy ideig el kellett játszania előttük, hogy tele van önbizalommal, de már nincs szüksége ilyen trükkökre.

Paralimpia: Pap Bianka világcsúcsot döntött sírásban

Pap Bianka és Konkoly Zsófia egymást hajszolta bele a sikerbe Tokióban. A paralimpián egyaránt egy aranyérmet és két ezüstérmet szerző két úszó felnéz egymásra, és ugyanúgy megkönnyezték a másik győzelmét, ahogy a sajátjukat. Minderről az NSO Tv-nek beszéltek a paralimpikonok itthoni ünnepélyes fogadásán. 

Paralimpia 2020: ünnepélyes keretek között fogadták a magyar küldöttséget

Vasakaratú sportolókat, nagyszerű embereket köszöntöttek kedd délelőtt a Vasas Fáy utcai kézilabdacsarnokában. Hazatértek Tokióból a magyar paralimpikonok, akik kifejezetten szép eredményeket értek el az ötkarikás játékokon: hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet gyűjtöttek, ami az éremtáblázat 18. helyéhez volt elegendő 163 ország összevetésében – soha ilyen sikeresen nem szerepelt Magyarország, amióta azonos helyszínen rendezik az olimpiai és a paralimpiai játékokat (1988, Szöul). 37 versenyzőnk és egy guide vett részt a viadalon piros-fehér-zöld színekben, és Illés Fanni első helye révén megszületett Magyarország 150. paralimpiai érme.

Paralimpia 2020: Pap Bianka ezüstérmes 200 vegyesen

Csütörtöki aranyérme után egy nappal Pap Bianka már újra versenyzett, ezúttal 200 méter vegyesúszásban, amelynek döntőjében 2:26.12-es idővel másodiknak ért célba, így ezüstérmet szerzett.

Paralimpia 2020: Pap Bianka aranyérmes 100 méteres hátúszásban

Pap Bianka aranyérmet nyert 100 méteres hátúszásban csütörtökön, az S10-es kategóriában a tokiói paralimpián – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Paralimpia 2020: Pap Bianka ezüstérmes a tokiói paralimpián

Pap Bianka szerezte a magyar küldöttség tizedik érmét, miután 4:29.83-as idővel második helyen végzett a 400 méteres gyorsúszás döntőjében, az S10-es kategóriában.

Paraúszás: magasra tették a lécet a magyarok

A paraúszók nagyon magasra tették a lécet a tokiói paralimpia előtt, jelentette ki Sós Csaba, a paraúszó-válogatott szövetségi kapitánya a történelmi sikerrel zárult funchali Európa-bajnokságot értékelve – írja az MTI.

Paraúszó-vb: Pap Biankáé a harmadik magyar érem

Pap Bianka bronzérmet szerzett az S10-es kategória 200 méteres vegyes számában a Londonban zajló paraúszó-világbajnokság keddi versenynapján.

Év sportolója gála: Micsoda mezőny!

A hatszoros győztes és címvédő Hosszú Katinka két kihívója, Babos Tímea és Kozák Danuta a parasportolóknál a három éve győztes Gyurkó Alexandrának van esélye duplázni.

Paraúszó Eb: kilenc éremmel zárt a magyar küldöttség

A magyar küldöttség kilenc éremmel zárta szereplését a Dublinban rendezett paraúszó Európa-bajnokságon.

Parasport: Pap Bianka négy éremmel zárt Mexikóvárosban

Pap Bianka harmadik helyen végzett az S10-es sérültségi kategória 400 méteres gyors számában a Mexikóvárosban rendezett paraúszó-világbajnokságon.

Parasport: az ezüst hiányzott, Pap Bianka azt is megszerezte

A hétfői versenynapon sem maradt érem nélkül a magyar küldöttség a parasportolók úszó-világbajnokságán, Mexikóvárosban: az eddig már egy-egy arannyal és bronzzal büszkélkedő Pap Bianka ezúttal 200 méter vegyesen másodikként csapott a célba a döntőben.

Parasport: Pap Bianka újabb vb-érmet szerzett Mexikóban

Pap Bianka bronzérmet szerzett 100 méter gyorson a parasportolók úszó-világbajnokságán Mexikóvárosban.


Kézilabda Eb: Tudta-e?