F1: végleg távozott a Williamstől a Mercedes sikerkovácsa

Az F1-es Williams-istálló kedden hivatalosan bejelentette, hogy távozik a csapat műszaki vezetői pozíciójából Paddy Lowe, a McLaren és a Mercedes korábbi technikai igazgatója.

F1: távozik a Williams technikai igazgatója – sajtóhír

Brit sajtóértesülések szerint a Formula–1-es Williams csapata fizetés nélküli szabadságra küldte technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t, ami annak lehet az első jele, hogy hamarosan megválnak a szakembertől.

F1: „pihenőt tart” a Williams-istálló műszaki vezetője

Elhagyta az F1-ben szereplő Williams-istállót Paddy Lowe műszaki vezető, aki az autosport.com értesülései szerint egyelőre szünetet tart, de könnyen előfordulhat, hogy vissza sem tér a súlyos problémákkal küzdő csapathoz.

F1: Nem adhatjuk fel, akkor a szponzorok is ezt tennék – Williams

A Williams a V6-os turbók bevezetésekor még a harmadik legjobb csapat szerepét töltötte be, miközben csupán négy pont áll a neve mellett, amikor a Formula–1 2018-as szezonja elért az egyharmadához. Szergej Szirotkin a leglassabb autóról beszélt, míg Paddy Lowe elismerte, még nem tartanak ott, ahol lenniük kellene. Claire Williams azonban semmiképpen sem adná fel az idei küzdelmet.

F1: a Williams szerint Kubica alkalmas a versenyzésre

A szezonzárót követő abu-dzabi teszt mindkét napján autóba ülhet Robert Kubica a Williamsnél. Az első megpróbáltatáson már túl is van, az istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe pedig igencsak elismerően nyilatkozott a lengyel teljesítményéről.  

F1: a Mercedes távozó vezetője munkába állt a Williamsnél

Munkába állt a Williamsnél Paddy Lowe, a Mercedes korábbi technikai igazgatója, aki régi-új csapatánál műszaki vezető, elnökségi tag és társtulajdonos lett.

F1: a Ferrarinál is dolgozott a Mercedes új technikai vezetője

James Allison lett a Formula–1-es Mercedes-csapat technikai igazgatója.

F1: márciusban áll munkába a Mercedest elhagyó igazgató

Azt már közel egy hónapja tudni lehetett, hogy Paddy Lowe technikai igazgató elhagyja a Mercedest, de az autosport.com értesülései szerint a német istállót az elmúlt években három-három egyéni és konstruktőri címhez segítő szakember már márciusban átveszi Pat Symonds helyét a Williamsnél.

F1: a technikai igazgató is elhagyja a sikercsapatot

A korábbi sajtóhírek beigazolódtak – Paddy Lowe, a Mercedes F1-csapat technikai igazgatója távozik posztjáról. Utódja vélhetően a Ferrari korábbi alkalmazottja, James Allison lesz.

F1: Rosberg után az igazgató is távozhat a Mercredestől

Nico Rosberg után Paddy Lowe technikai igazgató is elhagyhatja a Mercedes F1-es sikercsapatát. A szakember helyére már meg is van Toto Wolff jelöltje.

F1: Valahogy segítenem kellett magamon – Hamilton

Niki Lauda szerint a Mercedes vezetősége elbeszélget Lewis Hamiltonnal amiatt, mert az idényzárón szándékosan lassan ment, hogy ezzel megakadályozza Nico Rosberg sima második helyezését. A vb-címről a taktikázása ellenére is lemaradó angol szerint ez volt az egyetlen esélye, és nem érti, min izgult a csapata.

F1: Hamilton választ kapott a Mercedestől – elégedett vele?

A Mercedes-istálló biztosította róla Lewis Hamiltont, hogy nem került hátrányba Nico Rosberggel szemben az idén felhasználható motorok tekintetében.

Mercedes: „Szörnyű lett volna, ha beleszólunk”

Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója úgy véli, az istálló tartozott annyival a sportágnak és a két pilótájának, hogy hagyta őket versenyezni egymással a Bahreini Nagydíjon, amelyet Lewis Hamilton a Nico Rosberggel vívott parázs csatája után nyert meg. A Red Bullnál elismerték, hogy Daniel Ricciardo teljesítménye felülmúlja a várakozásokat, míg Ron Dennis beszólt Sebastian Vettelnek. A Ferrari kilátástalan helyzete ellenére sem adja fel.

F1: a tervezettnél korábban távozik a McLaren igazgatója

A tervezettnél korábban távozik a McLaren Formula–1-es istállójának technikai igazgatója, Paddy Lowe, aki június harmadikától már a Mercedesnél tölti be ugyanezt a pozíciót. A brit szakember csak 2014-ben váltott volna csapatot, ám a két istálló megegyezésének értelmében már júniusban megtörténik a csere.

F1: Nincs veszélyben Ross Brawn pozíciója - Lauda

Paddy Lowe szerződtetése nem lesz hatással Ross Brawn csapatban betöltött szerepére – állítja Niki Lauda, a Mercedes Formula–1-es istállójának elnöke. Lowe a McLarent hagyja el, hogy 2014-ben csatlakozzon a stuttgartiak F1-es programjához.

F1: már meg is van a McLaren új technikai igazgatója

A Formula–1-es McLaren istálló Tim Gosst nevezte új technikai igazgatójának. A brit csapatnál hétfőn jelentették be, hogy a pozíciót eddig betöltő, a 2014-es idénytől a Mercedeshez szerződő Paddy Lowe-val már nem számolnak a továbbiakban ebben a szerepkörben.

F1: a McLaren már nem számít technikai igazgatójára - sajtóhír

Bár a februári autóbemutatók és tesztek során a McLaren-istálló vezetőségének sikerült elcsendesítenie a technikai igazgatóját, Paddy Lowe-ot a Mercedesszel összeboronáló híreket, a brit sajtóban újra megjelent, hogy a szakember a stuttgartiakhoz tart, és 2014-ben biztosan csatlakozik a gárdához.

F1: a McLarennél mindenkinek hiányozni fog Hamilton

Bár Lewis Hamilton a szezon végén elhagyja a Formula–1-es világbajnokságban szereplő McLarent, és jövőre már a Mercedest erősíti, a brit istállónál mindenki hiányolni fogja.