Darts: Anderson legyőzése volt a kulcs, Aspinall a Home Tour bajnoka!

Nathan Aspinall nyerte meg a dartssport első számú szervezetének online versenyét, a hét héten át tartó PDC Home Tourt. A kétszeres világbajnoki elődöntős, világranglista-7. angol játékos az utolsó játéknapon, a négyfős döntőben a holland Jelle Klaasent, a skót Gary Andersont és a walesi Jonny Claytont is legyőzte.

Darts: Aspinall és Clayton is bejutott a döntőbe

Nathan Aspinall és Jonny Clayton lesznek a PDC Home Tourja, azaz a profi dartsosok otthoni versenye döntőjének utolsó résztvevői, miután páratlanul izgalmas mérkőzések után ők ketten végeztek a második elődöntő első két helyén.

Darts: Jelle Klaasen és Gary Anderson a négyes döntőben

A PDC Home Tour első elődöntőjében Jelle Klaasen és Gary Anderson is hamar továbbjutott, utóbbi nyerte meg a csoportot.

Darts: Jonny Clayton a Home Tour utolsó elődöntőse

A PDC Home Tour 40. játéknapján utolsóként Jonny Clayton jutott be az elődöntőbe, miután mindhárom mérkőzését megnyerte a 2. szakasz 8. csoportjában.

Darts: Nathan Aspinall a Home Tour utolsó előtti elődöntőse

A PDC Home Tour 39. játéknapján utolsó előttiként Nathan Aspinall került be az elődöntőbe, miután mindhárom meccsét megnyerte a 2. szakasz 7. csoportjában.

Darts: a Man. United-drukker angol is a legjobb nyolc között

Harmadik angolként, összességében hatodik játékosként a világranglistán 16. helyezett Joe Cullen jutott be a legjobb nyolc közé a dartssport első számú szervezetének online versenyén, a PDC Home Touron.

Darts: amíg kellett, Rob Cross világklasszishoz méltón játszott

Ha nem is veretlenül, de az esélyeknek megfelelően Rob Cross megnyerte a második szakasz 5. csoportjának szombat esti küzdelmeit, így bejutott a következő körbe, a legjobb nyolc közé a dartssport első számú szervezetének online versenyén, a PDC Home Touron.

Darts: Dave Chisnall a Home Tour negyedik elődöntőse

A világranglista 11. helyén álló Dave Chisnall érvényesítette a papírformát, és két győzelem mellett egy vereséggel továbbjutott a PDC Home Tour második szakaszának négyes csoportjából. További négy hely kiadó az elődöntős csoportokban.

Darts: Gary Anderson a Home Tour újabb továbbjutója

A skótok kétszeres világbajnoka, Gary Anderson három győzelemmel jutott tovább a PDC Home Tour második szakaszából, az este alatt 98.69-es átlagot hozva.

Darts: Mike De Decker három angolt megelőzve jutott tovább

A PDC Home Tour második szakaszának második napján Stephen Bunting az első két meccse után nyeregben érezhette magát, ám a harmadikon nagyot betlizett, így a belga Mike De Decker örülhetett a csoportgyőzelemnek.

Darts: Klaasen az utolsó meccsen ütötte ki a világbajnokot

Fordulatos csatával folytatódott a PDC Home Tour, amely immáron a második szakaszához érkezett. A világbajnok Peter Wright hiába kezdett két győzelemmel, a csoport utolsó találkozóján 6–1-re kikapott Jelle Klaasentől, és kiesett a Home Tourról. A világranglista 48. helyén álló hollandnak a körbeverések miatt csak fölényes győzelemmel lehetett esélye a továbbjutásra.

Darts: kedden Wrighttal startol a Home Tour második szakasza

Kedden megkezdődik a dartssport első számú szervezete, a PDC online versenyének második szakasza, amelyben már a legjobb nyolc közé jutás lesz a tét. A nyolcnapos pihenő utáni első játéknapon, május 26-án a világbajnoki címvédő Peter Wright a spanyol Cristo Reyesszel, a holland Jelle Klaasennel és honfitársával, a skót Ryan Murrayvel küzd meg a továbbjutásért. A Sport Televízió a verseny folytatását is közvetíti, az első két napot leszámítva élőben.

Darts: Wright élt a 2. eséllyel, kialakult a legjobb 32 mezőnye

Utolsóként a világbajnoki címvédő Peter Wright jutott be a legjobb 32 közé a dartssport első számú szervezetének online versenyén, a PDC Home Touron.

Darts: Joe Cullen rekordátlaggal lett az utolsó előtti továbbjutó

Joe Cullen háromból három győzelemmel, köztük a Gerwyn Price elleni csoportrangadón elért 5–3-mal jutott tovább a PDC Home Tour dartssorozat 31-es csoportjából. A világranglista 16. helyezettje José de Sousa eddigi tornarekordot jelentő 104.8-as átlagát is felülmúlta.

Darts: Andersonnál megjavult a net, meg is nyerte a csoportját

Sikerült orvosolnia internetproblémáit, így mégis vállalta a szereplést, és ha már benevezett a versenyre, akkor meg is nyerte a csoportját a kétszeres világbajnok Gary Anderson a dartssport első számú szervezetének online versenyén, a PDC Home Touron.

Darts: Reyes nyerte az 5–4-es meccsek estjét a Home Touron

Cristo Reyes jutott be a legjobb 32 közé a PDC Home Tour 29. napján. A világranglista 46. helyén álló spanyol kétszer is csak döntő legben, 5–4-re tudta legyőzni ellenfelét, de a kritikus pillanatokból mindig ő jött ki jobban.

Darts: másodszor is búcsúzott Michael Smith a Home Tourtól

A PDC Home Tour otthoni versenysorozat 28. játéknapján némi meglepetésre másodszor is búcsúzott a világranglista ötödik helyén álló Michael Smith, miután a nagyszerű formában játszó Luke Humphries mindhárom meccsét megnyerte – ráadásul mindent egybevéve 102.43-as átlagot hozott, ami a torna második legjobbja.

Darts: a korábbi világbajnok élt a második eséllyel

A világranglistán 102. angol Scott Waites végzett az élen a dartssport első számú szervezetének online versenye, a PDC Home Tour 27-es csoportjában: a korábbi BDO-világbajnok összesen öt leget bukva, három sikerrel lépett tovább.

Darts: a világranglista-100. az első továbbjutó a „vigaszágról”

A világranglistán 100. belga Mike De Decker is biztossá tette helyét a dartssport első számú szervezetének online versenye, a PDC Home Tour második szakaszában, mivel két győzelemmel és egy vereséggel, több nyert legjének köszönhetően első helyen végzett a 26-os csoportban.

Darts: az egekben az átlagok, imponáló játékkal portugál továbbjutás

Több mint meggyőző játékkal előrukkolva a portugál José de Sousa nyerte meg a dartssport első számú szervezetének online versenyén, a PDC Home Touron a 25-ös csoport küzdelmeit, ezzel továbblépett a torna második szakaszába, a legjobb 32 közé.