Asztalitenisz: Egyelőre minden bizonytalan – Póta Georgina

A kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező, Póta Georgina szerint elképzelhető, hogy a versenynaptár bizonytalanságai, illetve a várható sűrű program miatt a spanyol bajnokságban mégsem áll asztalhoz a mostani szezonban.

Asztalitenisz: bemutatták Póta Georginát a Budaörsnél

Az elmúlt évtized legeredményesebb magyar játékosával Póta Georginával megerősödve vág neki az új idénynek a budaörsi, azaz a legjobb hazai, mégis nem titkoltan anyagi nehézségekkel küzdő női csapat.

Asztalitenisz: Póta Georgina Budaörsön folytatja

A honi asztaliteniszsport máris egy nagy dobással jelzi, hogy a világjárvány után éledezik: a Nemzeti Sport információja szerint ugyanis a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina a magyar bajnok Budaörsnél folytatja a pályafutását.

Fotó: nálunk láthatják először Póta Georgina kislányát

Megérkezett Regina, Póta Georgina első gyermeke. A vártnál néhány nappal korábban, június 1-jén született kislányról készült első képet kétszeres Európa-bajnoknőnk a Nemzeti Sportnak mutatta meg először.

Asztalitenisz: Póta novemberben már ismét versenyezne

Június elejére várja első gyermekét Póta Georgina, aki úgy tervezi, szeptembertől ismét edz, hogy novemberben már versenyezhessen, mert a maga részéről szeretne mindent megtenni azért, hogy ha már kapott egy esélyt, mégiscsak ott lehessen a tokiói olimpián.

Asztalitenisz: jó magyar helyek a befagyasztott világranglistán

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) a korábbi bejelentésének megfelelően közzétette az idei negyedik világranglistáját, amit azonmód be is fagyasztott, azaz amíg nem indulnak újra a nemzetközi versenyek, ez a rangsor marad életben.

Asztalitenisz: visszavonult Póta Georgina párostársa

Befejezte pályafutását Matilda Ekholm, aki hosszú éveken át volt Póta Georgina párostársa a nemzetközi asztalitenisz-versenyeken.

Sportvilág: anyaság és élsport – összeegyeztethető a kettő?

Élsportoló anyukák, Mohamed Aida, Póta Georgina és Sastin Marianna járták körül a témát a Csisztu Sport Cast új epizódjában.

Asztalitenisz: Örülnék, ha ott lehetnék Tokióban – Póta

Az olimpia elhalasztása sok sportolónak okoz bosszúságot, ám olyanok is akadnak, akik jól jöhetnek ki ebből. Közéjük tartozik a babát váró Póta Georgina, aki már lemondott a tokiói szereplésről, ám most új esélyt kapott.    

Asztalitenisz: minden a helyére került a női válogatottban

A sportág történetében először olimpiai kvótát szerző női asztalitenisz-válogatottunk tagjai jó hangulatú sajtónyilvános edzés keretében idézték fel a Tokióba vezető út részleteit. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány újfent megerősítette, a kvótát kiharcoló Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária hármas áll asztalhoz a nyári játékokon.

Asztalitenisz: Póta nem vállalja az olimpiai selejtezőt

A gyermeket váró Póta Georgina korábbi terveivel ellentétben még sem tudja vállalni az olimpiai selejtezőn való részvételt, így Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány úgy döntött, a rutinos, 44 éves Fazekas Máriát hívja be a keretbe.

Tokió 2020: Póta Georgina gyermeket vár, nem indul az olimpián

Gyermeket vár Póta Georgina, a legelőkelőbben rangsorolt magyar asztaliteniszező, aki így akkor sem indul a jövő évi, tokiói olimpián, ha részvételi jogot szerez.   

Asztalitenisz Eb: nem bírtunk a portugálok kínaiaival, maradt a bronz

Nem sikerült az újabb bravúr, női válogatottunk az elődöntőben 3:1-re kikapott a két honosított kínaival felálló Portugáliától, így bronzéremmel zárta a nantes-i kontinensbajnokságot.

Asztalitenisz Eb: női válogatottunk nyolc év után újra érmes

Női válogatottunk nyolc év után állhat fel ismét az Európa-bajnoki dobogóra, miután a péntek esti negyeddöntőben 3:2-re legyőzte Ukrajnát. A szombat kora délutáni elődöntőben a meglepetésre a németeket búcsúztató Portugália lesz az ellenfél.

Asztalitenisz Eb: női válogatottunk éremért játszhat

Női válogatottunk a csoportkör utolsó meccsén különösebb gond nélkül győzte le Fehéroroszországot, ezzel csoportgyőztesként bejutott a negyeddöntőbe, ahol Ukrajnával találkozik.

Asztalitenisz Eb: női csapatunk simán megverte a belgákat

Női asztalitenisz-válogatottunk a belgák elleni papírforma-győzelemmel mutatkozott be Nantes-ban, a csapat Európa-bajnokságon. A Bátorfi Zoltán irányította együttesünk ezzel nagy lépést tett a negyeddöntő felé.

Európai Játékok: Pótáék közel voltak a bravúrhoz a 4 között

Drámai csatában, nagy lehetőséget kihasználatlanul hagyva vereséget szenvedett a női asztaliteniszcsapat az elődöntőben, így a bronzéremért játszhat a lengyelek ellen a minszki Európai Játékokon.

Európai Játékok: Póta Georgina is búcsúzott egyesben

Utolsó magyarként Póta Georgina is befejezte szereplését egyesben a minszki Európai Játékok asztalitenisz-versenyében, miután a hétfői nyolcaddöntőben négy szettben alulmaradt a svéd Linda Bergströmmel szemben.

Európai Játékok: Póta Georgina nyolcaddöntős egyesben

Póta Georgina magabiztosan nyerte első egyes mérkőzését a minszki Európai Játékok asztalitenisz-versenyében, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

Európai Játékok: elkészült a sorsolás asztaliteniszben

Elkészítették pénteken a szombaton kezdődő, olimpiai kvótaszerző asztalitenisz-verseny sorsolását a minszki Európai Játékokon.