NOB: Thomas Bach újraválasztása megérdemelt – Schmitt Pál

A Nemzetközi Olimpiai Biztosság korábbi alelnöke, jelenlegi tagja, Schmitt Pál szerint külföldi nézők nem lehetnek majd jelen Tokióban, de a 2024-es párizsi játékokig helyreállhat a (sport)világ régi rendje.

Párizs 2024: az sem változtat a terveken, ha a tokiói olimpia elmarad

A 2024-es párizsi olimpiát megrendezik a terveknek megfelelően, függetlenül attól, hogy a koronavírus-járvány miatt tavalyról idén nyárra halasztott tokiói nyári játékoknak mi lesz a sorsa – közölte szerdán a Magyar Távirati Iroda által is idézett francia szervezőbizottság.

Párizs 2024: csalódott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség a NOB döntése miatt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) csalódott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfői döntése miatt, hogy nem került be a mezeifutás a 2024-es játékok programjába – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Párizs 2024: eldőlt, két versenyszámot veszít a gyorsasági kajak-kenu

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfőn – a gyorsasági szakág két versenyszámának kárára – felvette a 2024-es párizsi ötkarikás játékok programjába az extrém szlalom kajak-kenut – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Párizs 2024: finomítások az öttusában 2021-ben

Hétfőn ülésezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága, a megbeszélésen terítékre került a 2024-es párizsi játékok programtervezete is, amely ugyan még tartalmaz néhány kérdéses részletet, de teljes egészében elérhető a NOB honlapján.

Párizs 2024: karcsúsítanák a gyorsasági kajak-kenu programot, a versenyzők tiltakoznak

Több versenyző, így az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta is megosztotta közösségi oldalán azt a felhívást, amellyel a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) ötkarikás programot érintő legfrissebb döntése ellen tiltakoznak – számolt be az MTI

Súlyemelés: nincs veszélyben a sportág olimpiai jövője

A nyári olimpia sportágainak nemzetközi szövetségeit összefogó szervezet, az ASOIF vezetői szerint nincs veszélyben a súlyemelés helye a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon.

Párizs 2024: jöhet a futballmeccsnyi időbe sűrített rapidöttusa

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) ismét változtat a sportág lebonyolítási rendjén. A testület végrehajtó bizottsága elfogadta az új formát, amely szerint 90 perc, vagyis egy labdarúgó-mérkőzésnyi idő alatt rendezik meg a sportág döntőit a 2024-es párizsi olimpián. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) decemberben mondja rá az áment az új programra.

Párizs 2024: kézimeccsek lennének a Roland Garros helyszínén

A L’Équipe sportnapilap értesülése szerint a francia nyílt teniszbajnokság központi pályáján, a Philippe Chatrier Stadionban rendezhetik a 2024-es párizsi olimpia kézilabdatornáját.

Párizs 2024: a mezei futók vegyes váltója bekerülhet a programba

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) tanácsa úgy döntött, hogy kezdeményezi a mezei futók vegyes váltó versenyszámának felvételét a 2024-es párizsi olimpia programjába.

Cselgáncs: a párizsi olimpiáig folytatja a franciák sztárja

A 2024-es párizsi játékokig folytatja pályafutását Teddy Riner, a franciák kétszeres olimpiai és tízszeres világbajnok cselgáncsozója.

Olimpia: politikusok Párizs 2025-öt emlegetnek a koronavírusra hivatkozva

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről.

Párizs 2024: a koronavírus miatt több változtatásra is készülnek

Tony Estanguet, a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint készek a rendezés költséghatékonyabbá tételéhez szükséges változásokra.

Párizs 2024: drágább lesz a vizes központ

A tervezettnél lényegesen többe fog kerülni a 2024-es párizsi olimpia vizes központja.

Párizs 2024: Felül kell vizsgálni az olimpiai terveket – Estanguet

A koronavírus-járvány megnehezíti a párizsi olimpia előkészítését – jelentette ki a 2024-es nyári játékok szervezőbizottságának elnöke, Tony Estanguet.

Olimpia: a strandkézilabda programra kerülésért lobbiznak

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) hivatalos kérelmet nyújtott be a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz a strandkézilabda programba vételéről.

Párizs 2024: az ITM támogatja a magyar lovassport kvalifikációját

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 150 millió forinttal támogatja a Magyar Lovassportszövetséget a 2024-es párizsi olimpiai kvalifikáció megszerzése érdekében.

Párizs 2024: a szervezők Tahitin rendeznék a szörfversenyeket

 A 2024-es párizsi olimpia szervezői azt szeretnék, ha a francia fővárostól 15 ezer kilométerre lévő Tahitin rendeznék az ötkarikás játékok szörfversenyeit.

Olimpia 2024: megkezdődött Párizsban a falu építése

Megkezdődött a 2024-es párizsi olimpiára érkező sportolók fogadására tervezett olimpiai falu építése Párizstól északra, Franciaország legszegényebb megyéjében, Seine-Saint-Denis-ben hétfőn.

Vitorlázás: a magyaroknak kedvezőtlen döntéseket hoztak Párizsra nézve

 A Nemzetközi Vitorlásszövetség tanácsa bermudai konferenciáján határozott a 2024-es olimpiára javasolt hajóosztályokról, és a döntés a magyar versenyzők számára több szempontból is kedvezőtlen.